Procediment de sol·licitud d'Adaptació Curricular Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres centres
Logo Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)   Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)
Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Procediment de sol·licitud d'Adaptació Curricular

 1. Entrada a l'aplicació
 2. Selecció Adaptació Curriculars
 3. Sol·licitud de nova adaptació
 4. Selecció d'assignatures i col·lectiu
  1. Col·lectiu Discapacitat (Certificat 33% o superior)
  2. Col·lectiu Necessitats Específiques de Suport Educatiu i/o trastorns de salut
  3. Col·lectiu Menors, cuidadors i vida laboral
  4. Col·lectiu Esportista d'elit, Violència de gènere, Menors, cuidadors i vida laboral, Representants UA i Mobilitat
 5. Completa la teua sol·licitud d'adaptació curricular
 6. Documentació adjunta
 7. Comprovant de la sol·licitud
 8. Tramitació de la sol·licitud
 9. Signatura de contracte d'aprenentatge
 10. Aplicació de les adaptacions
 11. Consultes en línia

 

1. Entrada a l'aplicació

Per a sol·licitar una adaptació curricular has d'entrar en UACloud CV, i punxar l'aplicació Suport Estudiants:

  Entrada a l'aplicació Recolze estudiants en UAcloud

2. Selecció Adaptació Curriculars

A continuació podràs veure una pantalla amb tots els serveis del Centre de Suport a l'Estudiant. Has de punxar dins de les Adaptacions Curriculars en Sol·licitud d'adaptació curricular.

Pantalla d'inici del programa de Suport Estudiants d'UACloud

Nota: Art 5.2 Període de sol·licitud i avaluació de la sol·licitud: "la sol·licitud s'haurà de cursar durant les dues primeres setmanes de l'inici del curs acadèmic o semestre docent en el cas de l'alumnat que, per motius justificats, no tinguen formalitzada la seua matrícula en la data d'inici del curs o del període d'impartició de l'assignatura, el termini indicat començarà a computar des de la seua incorporació a la titulació. Excepcionalment, quan concórreguen situacions sobrevingudes o no contemplades inicialment, la sol·licitud es podrà realitzar en qualsevol moment del curs acadèmic havent de motivar les circumstàncies per les quals es cursa fora del període ordinari establit".

 

3. Sol·licitud de nova adaptació

En aquesta pantalla primer podràs llegir què són les adaptacions i a continuació com sol·licitar-les. Ací has de punxar sobre el botó sol·licitud d'una nova adaptació curricular. En el cas de discapacitat o NEAE, després pots tornar a aquesta pantalla i punxar en l'enllaç sol·licitar suports per a discapacitat per a concertar una cita d'assessorament o ajuda que et permetrà agilitar els tràmits.

 

Pantalla de Sol·licitud d'Adaptacions Curriculars

 

 

4. Selecció d'assignatures i de col·lectiu

En aquesta pantalla “Sol·licitar nova adaptació curricular” selecciona primer els teus estudis del desplegable Seleccionar l'estudi per al qual sol·licites l'adaptació curricular. Després selecciona totes les assignatures que vols adaptar. És important que comproves que has seleccionat totes les assignatures que necessites adaptar, ja que solament s'adaptaran les assignatures prèviament seleccionades.

 

Pantalla-elecció-estudis-i-assignatures

A continuació deus dins de Selecciona el col·lectiu per al qual sol·licites l'adaptació curricular triar el col·lectiu al qual pertangues i que et dóna dret a sol·licitar l'adaptació: Discapacitat (Certificat 33% o superior), Necessitats Específiques de Suport Educatiu i/o trastorns de salut, Esportista d'elit, Violència de gènere, Menors, cuidadors i vida laboral, Representants UA i Mobilitat. Si pertanys a més d'un col·lectiu, has de fer una sol·licitud per cada col·lectiu, ja que les adaptacions no són les mateixes per a cada col·lectiu. Pots veure amb detall aquesta informació en el Reglament

Pantalla-elecció-col·lectiu 

 

4.1 Col·lectiu Discapacitat (Certificat 33% o superior)

En l'apartat ¿De quin tipus és la teua discapacitat?, selecciona tantes opcions com consideres necessàries: Auditiu, ceguesa, baixa visió, motor, psíquica i salut.

Pantalla per a la selecció de tipus de discapacitat: auditiu, ceguesa, baixa visió, motor, psíquica i salut

4.2 Col·lectiu Necessitats Específiques de Suport Educatiu i/o trastorns de salut

En seleccionar aquest col·lectiu hauràs de continuar seleccionant dins de ¿De quin tipus és la teua discapacitat?, tantes opcions com consideres necessàries: psíquica i salut.

Pantalla per a selecció el tipus de discapacitat: Psíquica o Salut

4.3 Col·lectiu Menors, cuidadors i vida laboral

Per a aquests col·lectius és necessari seleccionar dins d'un desplegable el subcolectiu al que corresponen.

Pantalla-opcions-col·lectiu-menors

 

4.4 Col·lectius Esportista d'elit, Violència de gènere, Representants UA i Mobilitat

Tots aquests col·lectius tenen les mateixes opcions a triar dins de Selecciona les adaptacions que sol·licites: Mancades assistències, terminis lliures, dates exàmens i avaluació alternativa. Has de triar totes les opcions que vulgues sol·licitar.

Pantalla per a la selecció d'adaptacions d'altres col·lectius: Mancades assistència, terminis de lliurament, dates d'exàmens i avaluació alternativa

 

5. Completa la teua sol·licitud d'adaptació curricular

Dins de la mateixa pàgina, ara has de completar dos requadres. El primer indicant si has tingut ja adaptacions en cursos anteriors i el segon per a explicar el motiu de la teua sol·licitud.

  Pantalla per a completar amb text la informació de la teua sol·licitud d'adaptació curricular

6. Documentació adjunta

Aquest pas és molt important, has d'adjuntar la documentació requerida per al teu col·lectiu, pots utilitzar els tres botons Seleccionar arxiu. Després de comprovar que està tot correcte, no oblides donar al botó Enviar sol·licitud

Pantalla amb enllaç: Seleccionar arxiu, perquè puges els documents  

7. Comprovant de la sol·licitud

Després d'enviar la teua sol·licitud, passaràs a la següent pàgina on s'arreplega tota la teua informació, l'estat en què es troba la sol·licitud i descarregar-te, si ho desitges, un pdf de la sol·licitud si punxes en Comprovant de sol·licitud.

Pantalla amb totes les dades, des d'on es pot descarregar el comprovant de la sol·licitud

 

8. Tramitació de la sol·licitud

La teua sol·licitud serà enviada al responsable de tramitar-la i aniràs rebent informació de cada pas a través del teu correu de la UA (Xxxx@alu.ua.es). També et notificaran a aquest correu si falta algun document o qualsevol incidència.

Webmail

 

9. Signatura de contracte d'aprenentatge

Finalitzats tots els tràmits, rebràs un correu electrònic notificant-te que tens un contracte d'aprenentatge per a signar de cada assignatura, que prèviament ha signat el coordinador de l'assignatura.

Per a la signatura del contracte has d'entrar en l'aplicació Recolze Estudiants i punxar sobre la barra d'eines superior en el botó de Gestions. Apareixerà un desplegable, has d'entrar en Les meues gestions. Com pots veure, també tens l'opció de pujar fitxers si ho necessites

 Menu desplegable gestions

A continuació pots veure la pantalla de Les meues gestions. En aquesta pantalla t'apareixeran, en la columna de l'esquerra tota la informació de les teues adaptacions curriculars. Les meues adaptacions curriculares, t'informarà en quin estat està la/s sol·licitud/és que hages realitzat. L'últim estat en la tramitació de la sol·licitud és Resolució favorable. Punxant sobre la referència passaràs a la pantalla de signatura de contractes.

Pantalla les meues gestions

 

La pantalla de signatura de contracte està encapçalada per les dades de l'adaptació seguida de dues columnes: Documentació disponible en PDF i Notificacions

 1. Documentació disponible en PDF (es poden descarregar simplement punxant sobre ells):
  1. Comprovant de sol·licitud
  2. Contractes pendents de signatura: apareixerà un botó Signar contracte. Per a signar el contracte tan sol has de punxar sobre aquest botó i apareixerà en pantalla un missatge indicant que el contracte ha sigut signat. 
  3. Contractes signats: apareixeran amb un símbol indicant que ja estan signats.
 2. Notificacions: Llista cronològica de tots els passos de l'adaptació curricular.

 

 Signatura de contracte de l'alumne

 

10. Aplicació de les adaptacions curriculars

Signats els contractes d'aprenentatge, comencen les adaptacions. Si no t'has posat prèviament en contacte amb els teus professors, has de fer-ho ara per a portar a la pràctica les adaptacions.

 

11. Consultes en línia

En la part superior de l'aplicació disposes d'una barra d'eines verda amb diferents opcions. Si punxes en Consultes en línia, podràs posar-te en contacte directe per a resoldre qualsevol dubte o realitzar preguntes.