Assessorament Psicològic i Psicopedagògic Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres centres
Logo Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)   Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)
Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Assessorament Psicològic i Psicopedagògic

A qui es dirigeix

A l'estudiant, que durant els seus anys universitaris pot trobar-se amb situacions de conflicte personal, amb angoixa, ansietat, depressió, descoratjament, etc. Algunes d'aquestes dificultats estan directament relacionades amb els estudis, habilitats, aptituds, vocació…  Unes altres, poden tenir un caràcter més general: crisis afectives i emocionals, conflictes familiars, conductes d'alimentació o consum de substàncies tòxiques, que indirectament poden repercutir també en el seu rendiment acadèmic

Què oferim

Davant les dificultats relacionades amb el rendiment acadèmic, el C.S.E. tracta d'oferir una resposta completa, amb actuacions individuals i de grup:

Davant les dificultats de caràcter general, la nostra resposta és també de caràcter general:

 

Objectius

 

 

  • Oferir  una atenció i una oferta de serveis i activitats que contribuïsquen a optimitzar  el desenvolupament i l'adaptació de l'estudiant, durant els estudis universitaris.
  • Oferir eines, estratègies i tècniques de suport i millora per a la consecució d'objectius acadèmics als estudiants de la UA.
  • Contribuir i fomentar la recerca de temes relacionats amb l'assessorament psicològic i psicopedagògic en els estudis superiors.

 

Com accedir al servei

Ocasionalment participem en activitats organitzades per diverses facultats o serveis, com:

PATEC - Programa d'Acció Tutorial de CCEE i EE 2012

PATEC - Programa d'Acció Tutorial de CCEE i EE 2011

PATEC - Programa d'Acció Tutorial de CCEE i EE 2010

Seminari `Tècniques d'Estudi per a Universitaris de l`EPS´ 2010

PATEC - Programa d'Acció Tutorial de CCEE i EE 2007/08

Secretariat d'Accés - Seminari d'Orientació per a Majors de 25

A més participem en trobades amb altres serveis d'assessorament psicològic i pedagògic de les universitats espanyoles (Accés al lloc web dels Serveis Psicològics Psicològics i Psicopedagògics de les universitats espanyoles) i europees (FEDORA, EAIE - Grupo Psyche).

Recursos

UAYUDA del CSE, on trobaràs articles variats com a consells de professors per a afrontar assignatures, materials sobre tècniques d'estudi, por als exàmens, informació sobre problemes d'alimentació, alcohol, conflictes familiars, etc.

Reial decret 1791/2010, de 30 de desembre, pel qual s'aprova l'Estatut de l'Estudiant Universitari (BOE 31-12-10)

Guia de l'Alumnat de la Universitat d'Alacant, del Vicerectorat d'Alumnat

VideoBlog "a la teua salut 07" del Doctor Javier Blanquer, lloc on poder recordar les explicacions i informació que comparteix del Doctor en la consulta 07 davant  problemes de salut, i que pot ser d'utilitat per a altres pacients que acudeixen a altres consultes del "món".