Recursos accessibles en la UA Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres centres
Logo Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)   Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)
Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Recursos accessibles en la UA

Icona Transporte AdaptatTransport Adaptat

El Servei Transporte Adaptat de la Universitat d'Alacant es va iniciar l'any 1999. En l'actualitat, som de les poques universitats que compta amb un servei propi d'aquestes característiques. Per a la prestació d'aquest servei, el Centre de Suport a l'Estudiant es coordina amb el servei de conductors de l'Oficina del Rector i el Servei d'Infraestructures i Serveis.

La prestació d'aquest servei està regulada en el Reglament de Transport Adaptat que pots veure en: Reglament de Transport Adaptat

 

¿Què és?

Un transport adaptat a les necessitats dels estudiants amb mobilitat reduïda.

Té un caràcter alternatiu al transport públic o vehicle propi, per a l'assistència a classe i/o realització de proves d'avaluació, pràctiques curriculars o pràctiques de camp obligatòries durant el període lectiu.

Aquest servei sempre es prestarà sota responsabilitat de l'estudiant.

Vehicle adaptat

¿A qui va dirigit?

A estudiants amb mobilitat reduïda que cursen estudis en la Universitat d'Alacant i:

1. No puguen fer ús de transport públic o de vehicle propi per a aquest transport.

2. Límits geogràfics del servei des de/fins a la  Universitat d'Alacant:

- Mínim d'1 km

- Màxim de 20 km

Distància des de la residència de l'estudiant, durant el curs acadèmic, fins a l'entrada més propera de la Universitat o fins al lloc on ha de realitzar les pràctiques curriculars o pràctiques de camp obligatòries.

3. Es realitzarà una priorització en relació amb els estudis: estudiants d'un primer grau i estudiants d'un primer màster.

¿Com ho puc sol·licitar?

Entra en Suport Estudiants, en UACloud i després selecciona Suport a estudiants amb discapacitat.

Fes la teua sol·licitud, després tindràs una entrevista amb un tècnic que et sol·licitarà la documentació necessària per a la seua valoració (certificat discapacitat, expedient acadèmic, informe mèdic, part d'urgències, compromís d'acceptació del Reglament de Transport Adaptat, etc.).

L'entrevista i lliurament de documentació no asseguren l'accés al Servei de Transport

Interior vehicle de transport adaptat, frontal

 

  Accessibilitat Digital

Imatge de l'Aula Laboratori de Tecnologies accessiblesÉs una iniciativa de promoció, conscienciació i formació en matèria d'accessibilitat digital i tecnologies accessibles del Vicerectorat d'Estudiants i Ocupació de la Universitat d'Alacant.

El nostre objectiu és trencar barreres digitals, crear directrius per a l'elaboració de contingut digital accessible, assessorar i formar a la comunitat universitària en l'ús de tecnologies accessibles.

Detectar oportunitats d'emprenedoria a través de la recerca en accessibilitat, així com la creació de canals de comunicació per a la seua divulgació.

Coneix més en: https://web.ua.es/es/accesibilidad/

 

Icono Orientacion Centro de EmpleoCentre d'Ocupació 

En el Centre d'Ocupació de la Universitat d'Alacant ens proposem millorar les teues possibilitats d'inserció professional. Et pots donar d'alta en la borsa d'ocupació en inscriure't en aquest portal i també respondre a preguntes com:

 

 

 Icona Biblioteca Adaptada   Biblioteca adaptada

Aquesta biblioteca és un servei universitari de suport a l'aprenentatge, la docència i la recerca a usuaris amb discapacitat. No oblides visitar https://biblioteca.ua.es/va/ per a conèixer tots els serveis que t'ofereix.

Lloc d'estudi

Situat en la Sala 8 de la Biblioteca General (1ª planta) de la Universitat d'Alacant. Està equipat amb un ordinador amb Sistema Operatiu Windows 7, escàner, auriculars i micròfon i aplicacions para:

 

persones amb problemes visuals:

  • Jaws. Versió 15. Jaws, lector de pantalla per a Windows que permet l'accés a la informació a persones amb ceguesa i baixa visió amb la lectura de l'esdevingut en el sistema amb síntesi de veu i proporcionant scripts específics i eines pròpies en aplicacions comunes, com llistat d'enllaços en navegadors web.
  • ZoomText. Versió 10. ZoomText, magnificador i lector de pantalla que facilita l'accés a la informació a persones amb baixa visió i ceguesa. Nivell d'ampliació fins a 16 vegades grandària original. Aplica un allisat de font que evita pèrdua de qualitat a grans nivells de magnificación i millores en elements de seguiment com: punter, cursor i focus actualment actiu. Inclou lector de pantalla amb eines de lectura amb multitud de síntesi de veu i en diferents idiomes.
  • NVDA. Versió 2013.3. NVDA, lector de pantalla gratuït per a Windows que permet l'accés a la informació de persones invidents o amb baixa visió. Disposa de síntesi de veu i proporciona eines addicionals.

persones amb dificultats en la parla:

  • Dragon NaturallySpeaking. Versió 12 SP1. Dragon és el programari de reconeixement de veu més venut del món. Converteix les seues paraules en text i pot realitzar qualsevol tasca amb l'equip de forma més ràpida i fàcil. Des de capturar idees i crear documents fins a enviar correus electrònics, realitzar cerques en Internet i usar senzills comandos de veu per a controlar molts dels programes que utilitza cada dia a casa, en el treball o en qualsevol altre lloc. Ho utilitzen habitualment persones amb discapacitat motora per a escriure més ràpidament i realitzar tasques en un ordinador de forma més àgil. Encara que totes les persones es poden beneficiar de les seues bondats.

de millora de la productivitat:

  • Tova XI Pro. Versió 11. Tova és una mica més que el millor convertidor de PDF. Està ple d'eines intel·ligents que augmenten la força de les teues comunicacions. Fàcil, fluït i brillant. Permet la generació, edició i comprovació de l'accessibilitat de documents PDF,  a més de disposar d'un potent i eficaç OCR (Reconeixement Òptic de Caràcters).

 

I a més:

Préstec

Usuaris amb acreditació de discapacitat i vistiplau del Centre de suport a l'Estudiant gaudiran del doble de temps corresponent per a cada document prestat. La renovació podrà realitzar-se per telèfon o presencialment.

Lectura i consulta en sala

La Biblioteca disposa d'una lupa per a ampliar textos i imatges.

Localització i lliurament de documents

El personal de la biblioteca cercarà i lliurarà els documents als qui facen ús d'aquests serveis i no puguen cercar-los per si mateixos.

Cursos de formació

La Biblioteca ofereix sessions de formació a la carta sobre la consulta i el maneig de recursos d'informació així com visites guiades adaptades a les necessitats de cada persona.

Reprografia i digitalització

Si els usuaris no poden fotocopiar, digitalitzar amb finalitats de recerca o estudi alguna part d'un document o consultar una microforma, el personal de la biblioteca (si ho considera adequat) s'encarregarà d'açò i li lliurarà la còpia.

 

 

  Esport

El Servei d'Esports promou i facilita la pràctica esportiva a la comunitat universitària a través de l'ús lliure de les instal·lacions esportives, l'activitat dirigida, la formació i la competició, compatibilitzant l'esport amb els estudis, d'acord amb la política esportiva de la Universitat d'Alacant.

Contacte

Per a ampliar informació i resoldre dubtes, podeu posar-vos en contacte amb el tècnic responsable del Programa d'Esport Universitari José Antonio Rodríguez.

 

Localització i instal·lacions esportives