Jornada sobre recursos tecnològics per a la inclusió social Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres centres
Logo Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)   Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)
Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Jornada sobre recursos tecnològics per a la inclusió social

Presentació

La cultura tecnològica en la qual estem immersos obri un món ric de possibilitats i oportunitats a la societat en general, però també corre el risc de crear noves barreres d'accés: dispositius electrònics amb lletres molt xicotetes, gens amigables en el seu ús, plataformes educatives cada vegada més esteses que no són accessibles a persones amb problemes de visió o unes altres, textos formatats com a imatges, presentacions electròniques amb baix contrast, etc.. Amb la intenció de conscienciar, formar i sensibilitzar cap a una cultura d'inclusió digital, tindrà lloc una sèrie de xarrades i tallers d'experts en l'accessibilitat a la web, a documents electrònics, a plataformes educatives inclusives i es mostrarà exemples de productes de suport desenvolupats en la Universitat d'Alacant per a facilitar la integració d'estudiants en la universitat i en la societat en general.

Consulta el fullet de la jornada (PDF) .

¡Ja estan disponibles tots els videos de la jornada !

Objectius

Programa

 Lloc: Saló d'Actes de l'Escola Politècnica Superior I de la Universitat d'Alacant.

Dimarts 7 d'octubre de 2014


10:00h-10:30h. Inauguració.

A càrrec de Sra. Nuria Vaig granar Teruel . Vicerectora d'Estudiants de la Universitat d'Alacant i D.  Antonio Álvarez García . Director Administracions Públiques Llevant. Vodafone Espanya.


10:30h-12:00h. Accessibilitat en la Societat de la Informació. Presentació (Web).

A càrrec de Sra. Emmanuelle Gutiérrez i Restrepo. Llicenciada en Ciències de la Informació, branca de Ciències de la Imatge visual i auditiva, per la Universitat Complutense de Madrid, membre del Grup Tècnic del Seminari Iberoamericà sobre Discapacitat i Comunicació Social. Membre de l'equip d'estandardització de les normes WCAG. Fundadora i patró de la Fundació SIDAR .

12:00h-12:30h. Pausa-Cafè.


12:30h-14:00h. Experiències i projectes de la UA sobre TIC i Discapacitat.

A càrrec dels grups de recerca: Mobile Vision Research Lab (MVRLab) i Processament del Llenguatge i Sistemes d'Informacion (GPLSI).


16:00h-17:30h. Taller: “Bones i males pràctiques d'accessibilitat en documents electrònics”. Presentació (Web: SlideShare) .

A càrrec de Sra. Olga Carreras Montoto , llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Saragossa. És consultora d'usabilidad i accessibilitat web i experta en documents electrònics accessibles. Autora del blog "Usable i accessible" , en 2012 diversos mitjans la van incloure en el rànquing de  blogueros més influents de tecnologia a Espanya.


17:30h-18:15h. Taller “Plataformes educatives inclusives. Exemples i casos d'Adaptacions TIC”. Presentació (PDF) .

A càrrec de D. Federico Rueda de la Penya , Enginyer Consultor en TIC i en Accessibilitat Universal de Formació Universitat Empresa (VA SER).

18:15h-18:45h. Pausa-Cafè.


18:45h-20:00h. Taller “Tecnologies de recolze en l'educació”. Presentació 1 (PDF) - Presentació 2 (PDF)

A càrrec de D. Domingo Martínez Maciá i D. José María Fernández Gil . Tècnics del Centre de Suport a l'Estudiant de la Universitat d'Alacant.

Inscripció

La inscripció és gratuïta , però has d'emplenar el formulari d'inscripció a la jornada (inscripció tancada).

El nombre d'assistents està limitat a l'aforament de la sala. ¡Dóna't pressa i reserva la teua plaça!

Si necessites certificat d'assistència, indica-ho en les observacions del formulari d'inscripció o en l'adreça de correu electrònic cae@ua.es .

 

Organitza