Reglament d'adaptació curricular de la Universitat d'Alacant Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres centres
Logo Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)   Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)
Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Reglament d'adaptació curricular de la Universitat d'Alacant

QuImatge d'una lupa electrònicaè són les adaptacions curriculars?

Són modificacions que et faciliten l'accés, permanència i aprofitament del curs que encara que no siguen importants et permetran adquirir totes les competències professionals i continguts acadèmics que necessitaràs per a exercir com a professional.

Com sé si hi tinc dret?

-

Podem agrupar tots els casos en dos grups:

El primer grup format per estudiants amb un grau igual a superior al 33% de discapacitat física, sensorial o psíquica, incloent-hi l'alumnat "erasmus". També pertanyen a aquest grup, estudiants amb necessitats específiques de suport educatiu.

El segon grup els formarien estudiants que siguen esportistes d'elit o que representen a la UA, les víctimes de violència de gènere, embarassades o en procés d'adopció/acolliment, estudiants amb un fill/a menor de 3 anys a càrrec seu o un familiar dependent, amb una jornada laboral incompatible amb les classes o estudiants en un programa de mobilitat i algun cas més.

Per a veure tota la informació has d'anar a l'article 2 del reglament

 

Què he de fer?

Totes les sol·licituds es realitzaran a través de l'aplicació Suport Estudiants, en Enllaç UACloud CV

Recolze Estudiants

Recorda que hauràs de renovar cada curs la teua sol·licitud d'adaptació curricular. Utilitza la nostra guia per a saber què has de fer:

https://web.ua.es/va/cae/suport-studiants.html 

 

Quin termini de sol·licitud tinc?

El termini general s'estableix durant les dues primeres setmanes del començament del curs o del semestre, encara que queda obert excepcionalment el termini per a sol·licituds per situacions sobrevingudes o no contemplades anteriorment.

 

En què consisteixen les adaptacions?

Les adaptacions es poden aplicar en dos nivells: recolze en l'aula i en les proves d'avaluació.

Perquè et faces una idea, són adaptacions de recolze en l'aula, per exemple, adequar la il·luminació o la qualitat del so, adaptar les pràctiques o els continguts acadèmics, fins i tot utilitzar un sistema de comunicació alternatiu o complementari.

Són adaptacions en les proves d'avaluació, per exemple, una ampliació del temps o transcriure les proves a un altre sistema de comunicació alternatiu.

Si vols, pots ampliar aquesta informació llegint el Reglament d'adaptacions curriculars o posant-te en contacte amb el CSE per a resoldre qualsevol dubte.