AbilityConnect Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres centres
Logo Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)   Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)
Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

AbilityConnect

Abilityconnect imatge app

Ability Connect, així es diu la nova aplicació gratuïta adaptada a les necessitats de persones sordes i persones amb baixa visió o dislèxia dissenyada per José María Fernández, del Centre de Suport a l'Estudiant (CAU) de la Universitat d'Alacant, amb la col·laboració de l'estudiant del Màster Universitari en Desenvolupament de Programari per a Dispositius Mòbils de la UA, José Carlos Alfaro, i el suport de la Fundació Vodafone Espanya.

Amb l'objecte de proporcionar oportunitats d'aprenentatge inclusives i eficaces per a tot l'alumnat, aquesta nova eina permet la comunicació en temps real de diversos dispositius per Bluetooth, encara que també es pot utilitzar mitjançant wifi o dades mòbils. Així, mentre un voluntari pren anotacions en un iPad pro del que succeeix en la pissarra o el que diu el professor o professora, l'estudiant pot seguir en el seu dispositiu el contingut que està introduint el seu company així com arxivar-lo, modificar-lo i consultar-lo a posteriori.

Dissenyada per a dispositius mòbils amb Sistema Operatiu iOS d'Apple, Ability Connect també pot ser utilitzada per a la traducció d'idiomes i per a realitzar subtitulat en esdeveniments.

 

Característiques tècniques

L'app compta amb característiques avançades de visualització de contingut per a adaptar-se a les necessitats de diversos col·lectius de persones amb discapacitat. En concret, és la seua manera de visualització estàndard, l'usuari pot configurar el color del fons i del text per a millorar el contrast, i seleccionar la grandària i el tipus de font per a augmentar llegibilitat del contingut.

D'altra banda, en una opció més avançada, es pot seleccionar una manera de visualització 'paraula a paraula' en el qual aniran apareixent en la pantalla el text rebut paraula per paraula. Es pot configurar la velocitat d'aparició d'aquestes, el color de fons i del text i tipus de font. A més, en qualsevol instant, l'usuari pot retrocedir, pausar i avançar pel contingut manualment.

La manera de visualització avançada està pensada especialment per a persones amb baixa visió i evitat que hagen d'ampliar la interfície i per a persones amb problemes de lectoescriptura, com poden ser persones amb dislèxia, per a salvar confusions derivades de la disposició de les paraules en el text.

L'app Ability Connect, disponible per a la seua descàrrega de forma gratuïta en l'Apple Store, ha sigut desenvolupada i promoguda per la Universitat d'Alacant amb el suport de la Fundació Vodafone Espanya dins de la seua col·laboració en matèria d'innovació en tecnologies accessibles per a millorar la integració de les persones amb discapacitat.

 

Més informació en mitjans:

Agència SINC http://www.agenciasinc.es/noticias/una-app-para-alumnos-con-sordera-baja-vision-o-dislexia

Ondacero http://bit.ly/2jqfhmc

Europapress http://bit.ly/2kaec1z

Fundacion Vodafone http://bit.ly/2kprqzx