Campanya #decalogoSAPDU - Xarxa SAPDU 3 de desembre de 2019 Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres centres
Logo Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)   Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)
Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Campanya #decalogoSAPDU - Xarxa SAPDU 3 de desembre de 2019 Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

LOGO CRUE

La Universitat d'Alacant forma part de la Xarxa SAPDU (Serveis de Suport a Persones amb Discapacitat de les Universitats espanyoles) de la comissió sectorial de CRUE Assumptes Estudiantils que representen el motor de canvi per a l'assoliment d'una societat més inclusiva, tolerant, accessible i transparent.

 

 

 

logo SAPDU

En el X aniversari de la Xarxa SAPDU i després de més de vint anys d'exercici professional en les universitats, les persones que treballem en els serveis de suport universitaris hem conjuminat els valors i principis que regulen la nostra pràctica com a professionals/professional en un decàleg ètic. Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat llancem la campanya #decalogoSAPDU en la qual es vol donar a conèixer aquest decàleg fonamentat en valors de dignitat humana, llibertat i igualtat, tal com es contemplen en la Declaració Universal dels Drets Humans, així com en la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

 

Actualment els nostres serveis atenen a més de vint-i-dos mil persones, la qual cosa suposa que en una dècada s'ha incrementat l'atenció en més d'un 125%. No obstant això, queda per molt per fer, és necessari continuar potenciant la inclusió de les persones amb discapacitat, tant dins com fora del sistema universitari. Aquest enfocament transversal concerneix a tota la comunitat universitària i a la societat.

 

L'elaboració d'aquest codi ètic posa en relleu els principis que compartim tots els serveis i aporta aqueix senyal d'identitat que ens caracteritza sobre els valors professionals en l'atenció a la diversitat en les universitats, establint un compromís tècnic amb el desenvolupament dels drets i responsabilitats tant dels professionals com de les persones usuàries d'aquests serveis.

 

La Universitat d'Alacant ha participat en un vídeo institucional des de la Xarxa SAPDU que presenta aquest decàleg ètic en imatges: https://youtu.be/bjpsg4ltlw4

 

El 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la Universitat d'Alacant i des de la CRUE, amb l'etiqueta #decalogoSAPDU convidem a la comunitat universitària a compartir aquests principis per a fer realitat la igualtat d'oportunitats per a totes les persones.