Notícies Associació Espanyola de Serveis Psicològics i Psicopedagògics Universitaris Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres centres
Logo Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)   Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)
Centre de Suport a l'Estudiant (CSE)

Notícies Associació Espanyola de Serveis Psicològics i Psicopedagògics Universitaris

InfoCOP Online

Els joves amb discapacitat haurien de tenir igualtat d'oportunitats en tots els context

El Comitè Español de Representants de persones amb discapacitat (CERMI) ha publicat una actualització a 2016 del seu informe Joves amb discapacitat a Espanya, realitzat en 2010 i que va servir com a base per a orientar el disseny de diverses polítiques i intervencions socials, específicament orientades a la població jove amb discapacitat en el nostre país. Segons afirmen els seus autors, la gran majoria dels joves amb discapacitat podrien ser tan autònoms com la resta dels joves, si es donaren unes. (seguir llegint)

 

 

La importància de la intervenció psicològica en l'Esclerosi Múltiple-Dia Mundial de l'EM

El 26 de maig, es va celebrar el Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple, una data promoguda l'any 2009 per la Federació Internacional d'Esclerosi Múltiple (MSIF, per les seues sigles en anglès), amb el propòsit de sensibilitzar a la societat sobre aquest trastorn, compartir històries i realitzar campanyes amb i per a tots els afectats per l'esclerosi múltiple. La NICE (National Institute for Health and Clinical Excellence) indica que les teràpies psicològiques són recomanables per a persones amb un ampli rang de problemes de salut física, tals com l'esclerosi múltiple, ja que “aquests pacients presenten un alt risc de patir depressió”. Així mateix, afirma, el tractament de la salut mental d'aquestes persones pot millorar notablement la seua disposició “per a seguir les prescripcions mèdiques, la seua participació en els exercicis de rehabilitació i el seu acte-cuidat en matèria de promoció de la salut”.

 

 

XIII Trobada SPPU Universitat Autònoma de Madrid

Tenim el plaure de comunicar-vos que aquesta Trobada se celebrarà en el 6 de juny de 2016 en la Universitat Autònoma de Madrid, on ens preparem des d'aquest moment per a rebre-us i posar-nos a la vostra disposició.

 

Estudis Epidemiològics Interuniversitaris

Des del Centre de Psicologia Aplicada CPA de la Universitat Autònoma de Madrid es realitza estudis epidemiològics sobre la prevalença en la població universitària espanyola de dolències com les cefalees, bruxismo, ús del cànnabis o de preocupacions excessives per l'autoimagen corporal, la por a parlar en públic, l'ansietat davant els exámenes o el control excessiu del pes, que persegueixen analitzar la freqüència i distribució, entre uns altres, amb l'objectiu final d'oferir programes de prevenció i tractament adaptats a les necessitats detectades, promovent la salut en la comunitat universitària.

 

 

 

Associació Espanyola de Serveis Psicològics i Psicopedagògics Universitaris

© 2015 Associació Espanyola de Serveis Psicològics i Psicopedagògics Universitaris (AESPPU)
Inscrita amb el número 594168 en el Grup 1, Secció 1 del Registre Nacional d'Associacions. NIF: G65317471