Elecció d'estudis

Per a començar, assumim que les creences que ja tens sobre les teues pròpies capacitats d'aconseguir l'èxit en els teus estudis són les  forces més motivadores que existeixen per a predir l'èxit o fracàs en els estudis que et proposes començar ara. El teu sentiment d'Autoeficacia és determinant per a afrontar les situacions que vas a trobar en la Universitat, de manera que una bona Autoeficacia prediu un bon rendiment acadèmic.

Pensa-ho ben i t'adonaràs del que diem.

Per exemple, si recorde el malament que m'eixien les matemàtiques , el poc que m'agradaven i el malament que m'ho feia passar el professor, en primària i en secundària, llavors les meues creences sobre les meues capacitats en matemàtiques per a la universitat seran de fracàs i de disgust. En conclusió, millor no escolliré uns estudis amb molt contingut matemàtic.

Si per contra, el meu professor d'anglès m'animava i alagaba en classe , les seues classes eren divertides, jo treia bones notes i gaudia molt sempre que podia parlar amb algú en anglès, doncs escollir una carrera com a Filologia Anglesa pot resultar-me molt atractiu i satisfactori, perquè la meua motivació serà molt alta i la meua autoeficacia percebuda també. 

A més influeix el suport rebut a casa, inclosa la teua situació econòmica, i altres factors personals que tenen a veure amb la forma d'autorregularte en les tasques, de les teues habilitats i aptituds específiques per a la branca d'estudis que tries.

  1. Aclareix els teus interessos i preferències sobre els estudis i les professions. Realitza qüestionaris d'orientació vocacional en el teu institut.
  2. En el teu institut, participa en totes les xarrades informatives i activitats que es programen per a conèixer estudis universitaris i uns altres superiors i professions.

En ocasions, fins i tot quan tot pinta de color de rosa, hi ha estudiants que tenen dificultats per a prendre una decisió final . Llavors es parla d'Indecisió Vocacional.

Si qualsevol d'aquests aspectes et planteja dubtes sobre si estàs en les millors condicions per a triar els teus estudis, potser necessites un psicòleg, un assessor vocacional del CSE.

  • Si eres estudiant de la UA, per a rebre assessorament personalitzat pots fer-ho a través de l'app d'UACloud Suport Estudiants  Assessorament Psicològic i Psicopedagògic i emplena els qüestionaris obligatoris i els opcionals que consideres.
  • També pots consultar uns consells breus sobre l'elecció d'estudis .
  • Consulta l'Oferta de Titulacions en el territori nacional a través del MEC
  • Si resideixes a la Comunitat Valenciana pots visitar el lloc Quieroser.net , de la Generalitat Valenciana

En TED - Idees que mereixen la pena ser difoses  trobaràs una xarrada de