Projectes Càtedra de Cultura Gitana

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Càtedra
Logo Càtedra de Cultura Gitana   Càtedra de Cultura Gitana
Càtedra de Cultura Gitana

Projectes

Activitats al curs 2020/2021

Premis de Treballs Fi de Grau i Treballs Fi de Màster

Convocatòria

Resolució

 

Activitats al curs 2019/2020

Jornades de Salut. Les dones i el seu paper en la salut
22 de gener de 2020
Programa 1
Programa 2

Premis TFG / TFM de la Càtedra de Cultura Gitana
Convocatòria
Resolució

Els dies 24, 25 i 26 de setembre se celebren les Jornades "La Comunitat Gitana en l'Escola. Diversitat Cultural"
Programa de les jornades.
 

Activitats al curs 2018/2019

El dia 16 de maig de 1944, les dones romanís recloses en Auschwitz-Birkenau van liderar la major revolta mai enfrontada pels Camises Negres que custodiaven els camps de concentració nazis. En l'alerta pel gasosos imminent dels pocs home que quedaven, els nens i nenes de les seves entranyes i elles mateixes, es van aixecar arrencant taules dels barracons i es van armar amb pedres i pals, decidint no tornar a doblegar més davant la dominació, i plantant cara a la persecució genocida amb perspectiva de gènere, comptant amb les dones gitanes com a líders.

 

 

 

 

Programació Universitària 2019 per Commemorar el 8 d'abril, Dia Internacional del Poble Gitano:

https://web.ua.es/va/vr-social/pueblo-gitano-ua/

 

Consulta la Memòria d'activitats de l'any 2018. 

 


 

Activitats al curs 2017/2018

El Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat i la Càtedra de Cultura Gitana van presentar aquest curs una àmplia programació universitària amb motiu de la commemoració del 8 d'abril, Dia Internacional del Poble Gitano. Un conjunt d'activitats que s'han dut a terme entre març i maig, i que consisteixen en tallers formatius i de sensibilització, convocatòries públiques de pràctiques, jornades universitàries, conferències, exposicions bibliogràfiques, teatre i activitats musicals, artístiques i culturals. Accés al web: https://web.ua.es/va/vr-social/pueblo-gitano-ua/

S'ha comptat per a això amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües i la Càtedra de Cultura Gitana de la Universitat d'Alacant, i amb la participació de les entitats gitanes: Associació Arakerando de Dones Gitanes, Associació Juvenil la Farga, Associació de juristes Gitanos, Federació d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA), i Fundació Secretariat Gitano.


Convocatòria de finançament de projectes d'investigació sobre educació i Poble Gitano, Càtedra de Cultura Gitana, Universitat d'Alacant.
https://www.boua.ua.es/pdf.asp?pdf=4948.pdf

 

Resolució: https://dsp.ua.es/es/documentos/noticias/resolucion.pdf  

Activitats al curs 2016/2017

Consulta la memòria completa d'activitats de la Càtedra de Cultura Gitana al curs 2016/2017. 

II Trobada Oberta de Joves 2017 a Vitòria-Gasteiz

La Càtedra de Cultura Gitana de la UA ha participat en una trobada de joventut gitana reunida a Vitòria-Gasteiz, procedent de Bilbao, Sant Sebastià i Vitòria, activitat organitzada per l'Associació de Dones Gitanes d'Euskadi (Amuge), liderada per la nostra companya Tamara Clavería. Des de la Càtedra compartim l'experiència de l'alumnat gitano en la Universitat d'Alacant, compartim les activitats que realitzem i animem a les i els joves al fet que donen el salt a la universitat.

Trobe Entitats Gitanes i Universitat
https://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/2017/noviembre17/13-19/la-catedra-de-cultura-gitana-de-la-ua-se-pone-en-marcha-de-la-mano-de-las-entidades-romanis.html

 

 

 

 

 

 

 

Seminari Universitat, Recerca i Poble Gitano
Des de la Càtedra de Cultura Gitana de la Universitat d'Alacant s'ha desenvolupat el Seminari Universitat, Recerca i Poble Gitano, el passat 20 de novembre de 10,00 a 14,00 h en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències de la Salut,  un moment de trobada i aprenentatge entre investigadores i investigadors que treballen amb la Comunitat Gitana. 
https://dsp.ua.es/es/documentos/noticias/seminario-investigacion-pueblo-gitano.pdf
Premis a Treballs Fi de Grau i Treballs Fi de Màster sobre el Poble Gitano.

S'han premiat treballs finals de  Grau o Màster de la Universitat d'Alacant durant els cursos 2015/2016 i 2016/ 2017 i que estiguen relacionats amb temàtiques del Poble Gitano.

Bases i resolució: https://dsp.ua.es/
Convocatòria nacional per a finançar Projectes de Recerca sobre el Poble Gitano.
Bases i resolució: https://dsp.ua.es/