PRESENTACIÓ Càtedra d'Economia Blava

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Càtedra
Logo Càtedra d'Economia Blava   Càtedra d'Economia Blava
Càtedra d'Economia Blava

PRESENTACIÓ

 

El Rector de la Universitat d'Alacant (UA), Manuel Palomar Sanz, el Rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, Jesús Pastor Ciurana i el Conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent González, van signar el 19 de juliol de 2018 un conveni per a la creació i el funcionament de la Càtedra Interuniversitària d'Economia Blava i Promoció del Sector Marítim-recreatiu. La finalitat és que, a través d'aquesta Càtedra, es duguen a terme activitats formatives, de difusió i de recerca relacionades amb l'activitat del sector marítim-recreatiu de la Comunitat Valenciana.

Dins de la Càtedra es preveuen activitats formatives, culturals, de recerca, anàlisi, proposta d'ordenació, transferència del coneixement i millora dels mecanismes de gestió relacionades amb l'ús i gaudi de la mar com a mitjà d'ús públic i com a espai de la iniciativa empresarial sota els principis de l'economia sostenible.

Entre les activitats de formació destaca la concessió de beques i ajudes i la impartició de cursos monogràfics, seminaris, tallers i conferències d'extensió universitària sobre aspectes relacionats amb l'economia del sector marítim, la seua regulació i les seues condicions ambientals i naturals.

Així mateix, entre les activitats de recerca destaca la realització de projectes de recerca i prospectiva que permeten identificar l'oferta nàutica i marítima de la Comunitat Valenciana, així com la promoció de trobades nacionals i internacionals de persones expertes relacionades amb el sector marítim i l'economia blava. A més, es preveu la confecció de guies, itineraris o estudis didàctics, la promoció de tesis doctorals i la concessió de beques i ajudes a projectes de recerca.

La Consellería d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball finançarà les actuacions motive del conveni per un import màxim de 15.000 euros a favor de la UMH i, pel mateix import, a favor de la UA.