Saltar apartados

Càtedra Enric Valor

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

15/03/2017
Castalla acollirà la gala del XXII Premi Enric Valor de Novell·l'en Valencià

Dimarts 21 de març - Auditori de Castalla - 20.30 hores

El lliurament del Premi Enric Valor de Novell·l'en Valencià 2016, organitzat un any més per la Diputació d'Alacant, i en el qual participa la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant, se celebrarà per primera vegada a Castalla, el municipi d'origen de Valor. A aquest prestigiós premi de les lletres valencianes concorren enguany 19 novel·les.

01/03/2017
II Jornades formatives "Enric Valor a l'escola"

La Universitat d’Alacant (Càtedra Enric Valor) i els CEFIRE d’Alacant i d’Elda convoquen les II Jornades Formatives Enric Valor a l’escola. Es tracta d’unes jornades reconegudes amb 20 hores: 7 hores presencials, a Castalla (divendres 17 i dimarts 21 de març, de 17 a 20:30 hores) i 13 hores a distància (plataforma Moodle). Les jornades seran acreditades amb 20 hores formatives per part del CEFIRE (per als docents) i per part de la Universitat d’Alacant (per als seus alumnes).

08/11/2016
Joan Borja dirigirà la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant

La Càtedra Enric Valor ha fet aquest dimarts un pas endavant amb el nomenament del professor Joan Borja com a director d’aquesta i la presentació en públic del projecte d’activitats per al pròxim any. Un acte que s’ha fet a Castalla, poble natal de l’escriptor, una de les dos poblacions que, amb la Universitat i Altea, formen la Càtedra i al qual han assistit, a més del rector de la Universitat d’Alacant, el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, la secretària general de la UA, Esther Algarra, la directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la UA, Mar Iglesias i els alcaldes de Castalla i Altea.

21/07/2016
El rector de la Universitat d'Alacant visita les instal·lacions de Villa Gadea

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han visitat les instal·lacions de Villa Gadea, edifici municipal que serà la futura seu de l’Aula Universitària i de la Càtedra Enric Valor. Els han acompanyat en la visita el regidor de Cultura, Diego Zaragozí i les regidores d’Educació i Medi Ambient, Vicenta Pérez i Beatriu Nomdedeu, respectivament. Per part de la Universitat d’Alacant han assistit el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés; el vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz; la secretaria general, Esther Algarra; la secretària del Consell Social, Aránzazu Calzada, el professor de la UA, Joan Borja i la cap de gabinet del rector, Francisca Milán.

11/07/2016
La Universitat d'Alacant, Altea i Castalla fan «justícia» amb Enric Valor

La Universitat d'Alacant i els ajuntaments d'Altea i Castalla han fet realitat aquest dilluns la Càtedra Enric Valor. El rector, Manuel Palomar, amb els alcaldes d'Altea i Castalla, Jaume Llinares i Antonio Bernabeu, han signat aquest migdia el conveni de creació d'aquesta càtedra conjunta que té com a objectiu «promoure el coneixement i la difusió de la cultura popular valenciana, com també impulsar i propiciar els estudis musicals».

08/07/2016
La Universitat d'Alacant crea la Càtedra Enric Valor amb els ajuntaments d'Altea i Castalla

Alacant. Divendres 8 de juliol de 2016

La Universitat d'Alacant i els ajuntaments d'Altea i Castalla han decidit crear una càtedra institucional que, amb el nom de l'escriptor de Castalla Enric Valor, tindrà com a objectiu esdevenir un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de la literatura contemporània, la cultura popular i els estudis musicals.

«L’idioma s’ha consolidat i es consolida més a més segons el seu ensenyament va ampliant-se, i així ha pogut i pot resistir els embats absurds, i inimaginables, que sofreix, perquè una nodrida colla de bons valencians han petjat terra ferma en el seu treball renovador».

(Enric Valor, discurs d’investidura com a doctor honoris causa de la Universitat d’Alacant el 5 de novembre de 1999).

 

 

Càtedra Enric Valor


Càtedra Enric Valor
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edificio Germán Bernácer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9821

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464