Saltar apartados

Càtedra Enric Valor

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

14/10/2020
A l'octubre VI Curs de literatura popular a Altea

Els pròxims dies 16, 17, 23 i 24 d’octubre tindrà lloc a Altea el VI Curs de Literatura Popular, sobre «Literatura popular, gastronomia i dieta mediterrània». Hi ha prevista, a part de la tradicional modalitat presencial, també una modalitat no presencial per a totes les persones interessades a cursar-lo a distància.

29/07/2020
Joan Borja guanya el Premi València d'Assaig 2020

El director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant, Joan Borja, ha estat reconegut amb el Premi València d’Assaig 2020 per l’obra Enric Valor, memòries.

12/06/2020
Ferran Garcia-Oliver, Josep Escarré i Reig i Antonio Belda Antolí guanyadors de Premis Altea 2020

En el matí de hui s’han donat a conèixer els guanyadors dels “Premis Altea de Literatura i Investigació 2020” en la seua 4a edició. Ferran Garcia-Oliver s’ha alçat amb el “Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel.la i Prosa Creativa”, amb “La bèstia en què cavalquem”; Josep Escarré i Reig ha estat guardonat amb el “Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil” per la seua obra “No podria ser més feliç” i Antonio Belda Antolí ha aconseguit el “Premi Francesc Martínez i Martínez d’Assaig i Investigació” amb “De la mar a la terra “. L’acte en el qual s’han donat a conèixer els premiats ha estat presidit per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i ha comptat amb la presència de l’edil de Cultura, Aurora Serrat, el president de Caixaltea, José Miguel Cortés i el director de la Càtedra Enric Valor de la UA i impulsor de la iniciativa, Joan Borja.`[...] Extracte de www.alteadigital.es

25/02/2020
Presentació del llibres "El iao a Nova York" i "D'amor res" al Campus Alcoi UA

27 de febrer 19.00 h / Saló d'Actes del Campus d'Alcoi UA
Cambra de Comerç C/Sant Francesc, 10

Presentació de llibres "El iaio a Nova York" de Vicent Borras, Premi Altea 2019 de Literatura infantil i juvenil; i "D'amor res" de Antonio M. Bonet, Premi Altea de Novel·la i Prosa Creativa 2019.

25/02/2020
Laura Soler presenta el seu llibre Conversa amb Ximo Caturla a la Seu ciutat d'Alacant

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) acollirà demà dimarts 25 de febrer, a les 20 hores, la presentació del llibre Conversa amb Ximo Caturla, de Laura Soler.

El rector Manuel Palomar presidirà l’acte al costat de l’autora Laura Soler, l’escriptor Ximo Caturla, el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, i Vicent Vidal, prologuista del llibre.

14/01/2020
La Càtedra Enric Valor de la UA en l'homenatge a l'autor a València

La Càtedra Enric Valor de la UA participa en els actes d'homenatge que aquest cap de setmana s'organitzen a València amb motiu del 20 aniversari del traspàs de l'autor.

08/01/2020
20 anys recordant Enric Valor. Homenatge a València el 18 de gener de 2020

Enric Valor i Vives (Castalla, 22 d’agost de 1911 – València, 13 de gener de 2000) fa vint anys que ens deixà. L’escriptor i gramàtic castellut serà recordat i homenatjat de manera especial el dissabte 18 de gener, a la ciutat de València, en el 20é aniversari del seu traspàs.

Les entitats organitzadores posen a l’abast dels qui vulguin assistir-hi un autobús per anar i tornar a València.

12/12/2019
Altea acollirà la presentació del 2020 com a any de l'escriptora Carmelina Sánchez Cutillas

"En el dia d’ahir, l’alcalde, Jaume Llinares i l’edil de Cultura, Aurora Serrat, participaven en una reunió de treball amb la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; la Secretària de l’Acadèmia, Verónica Cantó i el director de la Càtedra Enric Valor, Joan Borja, amb l’objecte de programar els actes de la celebració de l’any 2020, com a any de l’escriptora Carmelina Sánchez Cutillas." [...]

21/11/2019
Convocats els Premis Altea de Literatura i Investigació 2020

L’Organització de Premis Altea ha donat a conèixer els detalls de la IV edició d’aquesta convocatòria literària que ofereix diverses novetats, entre les que cal destacar l’augment de la dotació del Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil i el Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez [...] (font alteadigital.es)

Bases dels premis

07/11/2019
Presentació dels guanyadors dels Premis Altea 2019

La Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb l'Ajuntament d'Altea participa en la presentació dels Premis Altea 2019. La presentació dels llibres premiats tindrà lloc dimecres que ve, 13 de novembre, a les 20:00 h, a la Casa de la Cultura d'Altea (C/ Pont de Montacau, 14).
L'acte comptarà amb la presència de tots dos autors, Vicent Borràs i Antoni M. Bonet; el director de la Càtedra, Joan Borja; José Miguel Cortés, president de la Fundació Caixaltea; i la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Altea, Aurora Serrat.

25/10/2019
Altea acollirà el VIII Curs de Cultura Popular "Sant Vicent Ferrer: Vida, Història i Llegenda"

Els pròxims 8 i 9 de novembre, Altea serà seu del VIII Curs de Cultura Popular, ‘Sant Vicent Ferrer: Vida, Història i Llegenda’, organitzat enguany per la Universitat d’Alacant amb el suport de l’Ajuntament d’Altea. La regidora de Cultura, Aurora Serrat, i el director del curs, Joan Borja, han presentat esta nova edició que acull Altea en l’any que ostenta la capitalitat cultural valenciana. Este curs es convoca cada dos anys en una universitat diferent de les que integren la xarxa Joan Lluís Vives.

15/10/2019
Castalla acull la "III Fira de la Fantasia en homenatge a Enric Valor"

Castalla acollirà el cap de setmana del 26 i el 27 d'octubre la "III Fira de la Fantasia en homenatge a Enric Valor". Dos dies d'activitats, impulsats per la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Castalla, en què col·laboren el Centre Cultural Castellut i la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat (Escola Valenciana). Segons explica Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor, "la fira aspira a ser un aparador de la fantasia popular valenciana, de les llegendes i rondalles que configuren l'imaginari popular valencià". 

10/05/2018
Intermediació per a la creació de l'Aula Universitària de Castalla, i per a l'oferta de cursos de valencià per part de la Universitat d'Alacant, a Castalla

Amb la inauguració, el digues¬jous 10 de maig de 2018, de l'Aula Universitària de Castalla als instal·lacions de l'Escola d'Adults de la localitat, Castalla s'incorpora a la xarxa de seus de la Universitat d'Alacant. Inaugurada ja l'Aula Universitària, la Càtedra Enric Valor ha facilitat els contactes i la coordinació tècnica entre la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castalla i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües a fi que s'hi puguen oferir i impartir cursos de valencià del Servei de Llengües de la UA.

05/04/2018
Col·lecció «La Lluna en un Cove». Presentació d'Els viatges de Mireia

Per mitjà del corresponent conveni entre l’Ajuntament d’Altea i la Universitat d’Alacant (AYTOALTEA2-16X), i amb la col·laboració de la Càtedra, a finals de l’any 2017 es va publicar el llibre Els viatges de Mireia. Una història d’Altea contada per a joves, de Jesús Navarro Rodríguez. Aquest llibre va ser finalment presentat el 5 d’abril de 2018, a les 20:00 h, a la Casa de Cultura d’Altea, en un acte en què van participar, a més de l’autor, la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Altea, Vicenta Pérez, i el director de la Càtedra, Joan Borja. 

01/02/2018
Intermediació amb l'IAC Juan Gil-Albert amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández per a la realització de murals a el·lusius a la figura i l'obra d'Enric Valor al parc del carrer Sant Antoni

A instàncies del regidor de Cultura de Castalla, Jesús López Blanco, dónes de la Càtedra Enric Valor és van propiciar els contactes amb el professor de l'assignatura Pintura en l'Àmbit Públic, Iván Albalate Gauchia, per a la col·laboració entre l'Ajuntament de Castalla i la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández a Altea, a fi de dur a terme una intervenció d'art mural, a propòsit de la figura i l'obra d'Enric Valor, al parc del carrer Sant Antoni de Castalla.

19/01/2018
Programa de Ràdio Altea: Cafè Gadea

Una dels activitats desenvolupades al si del PEP en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural ha estat la producció i la realització del programa de ràdio «Cafè Gadea», a càrrec del mateix alumnat del Màster, amb la col·laboració de Ràdio Altea i amb participació del mateix professorat del PEP. Aquest programa és va emetre regularment en directe per Ràdio Altea els divendres, de 16:00 a 17:00 h; i, en diferit, els diumenges en el mateix horari: dónes del 19 de gener de 2018 fins al 19 de maig de 2018.

01/01/2018
Intermediació amb l'AVL per al finançament del Màster en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural

El director de la Càtedra Enric Valor ha mediat amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per a propiciar la col·laboració d'aquesta institució en el Màster en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural. Com a resultes d'aquesta intermediació, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua va crear una línia pressupostària de 6.000 %u20AC, d'ajuda al finançament del Màster en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural.

01/01/2018
Programa d'Estudis Propis en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural

Durant el curs 2017-2018 s'ha va tindre lloc al Centre Cultural Gadea d'Altea el Programa d'Estudis Propis en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural, que consta d'un Màster en Comunicació i Mediació Cultural, un títol d'Especialista en Comunicació i Mediació Lingüística i un títol d'Expert en Comunicació i Gestió Cultural.

15/03/2017
Castalla acollirà la gala del XXII Premi Enric Valor de Novell·l'en Valencià

Dimarts 21 de març - Auditori de Castalla - 20.30 hores

El lliurament del Premi Enric Valor de Novell·l'en Valencià 2016, organitzat un any més per la Diputació d'Alacant, i en el qual participa la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant, se celebrarà per primera vegada a Castalla, el municipi d'origen de Valor. A aquest prestigiós premi de les lletres valencianes concorren enguany 19 novel·les.

01/03/2017
II Jornades formatives "Enric Valor a l'escola"

La Universitat d’Alacant (Càtedra Enric Valor) i els CEFIRE d’Alacant i d’Elda convoquen les II Jornades Formatives Enric Valor a l’escola. Es tracta d’unes jornades reconegudes amb 20 hores: 7 hores presencials, a Castalla (divendres 17 i dimarts 21 de març, de 17 a 20:30 hores) i 13 hores a distància (plataforma Moodle). Les jornades seran acreditades amb 20 hores formatives per part del CEFIRE (per als docents) i per part de la Universitat d’Alacant (per als seus alumnes).

08/11/2016
Joan Borja dirigirà la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant

La Càtedra Enric Valor ha fet aquest dimarts un pas endavant amb el nomenament del professor Joan Borja com a director d’aquesta i la presentació en públic del projecte d’activitats per al pròxim any. Un acte que s’ha fet a Castalla, poble natal de l’escriptor, una de les dos poblacions que, amb la Universitat i Altea, formen la Càtedra i al qual han assistit, a més del rector de la Universitat d’Alacant, el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, la secretària general de la UA, Esther Algarra, la directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la UA, Mar Iglesias i els alcaldes de Castalla i Altea.

21/07/2016
El rector de la Universitat d'Alacant visita les instal·lacions de Villa Gadea

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han visitat les instal·lacions de Villa Gadea, edifici municipal que serà la futura seu de l’Aula Universitària i de la Càtedra Enric Valor. Els han acompanyat en la visita el regidor de Cultura, Diego Zaragozí i les regidores d’Educació i Medi Ambient, Vicenta Pérez i Beatriu Nomdedeu, respectivament. Per part de la Universitat d’Alacant han assistit el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés; el vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz; la secretaria general, Esther Algarra; la secretària del Consell Social, Aránzazu Calzada, el professor de la UA, Joan Borja i la cap de gabinet del rector, Francisca Milán.

11/07/2016
La Universitat d'Alacant, Altea i Castalla fan «justícia» amb Enric Valor

La Universitat d'Alacant i els ajuntaments d'Altea i Castalla han fet realitat aquest dilluns la Càtedra Enric Valor. El rector, Manuel Palomar, amb els alcaldes d'Altea i Castalla, Jaume Llinares i Antonio Bernabeu, han signat aquest migdia el conveni de creació d'aquesta càtedra conjunta que té com a objectiu «promoure el coneixement i la difusió de la cultura popular valenciana, com també impulsar i propiciar els estudis musicals».

08/07/2016
La Universitat d'Alacant crea la Càtedra Enric Valor amb els ajuntaments d'Altea i Castalla

Alacant. Divendres 8 de juliol de 2016

La Universitat d'Alacant i els ajuntaments d'Altea i Castalla han decidit crear una càtedra institucional que, amb el nom de l'escriptor de Castalla Enric Valor, tindrà com a objectiu esdevenir un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de la literatura contemporània, la cultura popular i els estudis musicals.

«L’idioma s’ha consolidat i es consolida més a més segons el seu ensenyament va ampliant-se, i així ha pogut i pot resistir els embats absurds, i inimaginables, que sofreix, perquè una nodrida colla de bons valencians han petjat terra ferma en el seu treball renovador».

(Enric Valor, discurs d’investidura com a doctor honoris causa de la Universitat d’Alacant el 5 de novembre de 1999).

 

 

Càtedra Enric Valor


Càtedra Enric Valor
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edificio Germán Bernácer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9821

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464