Saltar apartados

Càtedra Arquebisbe Loazes - Seu Universitària d'Oriola

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

09/03/2020
EN MENYS D'UN MINUT

Si vols estar al dia de les activitats que organitza la Càtedra "Arquebisbe Loazes" - Seu Universitària d'Oriola, te les podem enviar per correu electrònic i així no se t'escaparà res. Només has d'emplenar aquest senzill formulari d'autorització

11/06/2021
VISITA I COL·LABORACIÓ DE LA CÀTEDRA "ARQUEBISBE LOAZES" AMB EL MUSEU ETNOGRÀFIC DE LA SANTÍSSIMA CREU DE LA GRANJA DE ROCAMORA

Visita i col·laboració de la Càtedra "Arquebisbe Loazes" amb el Museu Etnogràfic de la Santíssima Cruz de la Granja de Rocamora

La Càtedra Arquebisbe Loazes de la Universitat d'Alacant, amb seu a Oriola, representada pel seu director i catedràtic Sr. Gregorio Canales Martínez acompanyat del secretari Sr. Ángel, van realitzar ahir dia 9 de juny una visita institucional a la Germanor de la Santíssima Cruz de la Granja de Rocamora.
Van ser rebuts en el saló de plens de l'Excm. Ajuntament pel Tte. Alcalde i regidor de Festes Sr. José Manuel Nadal Rocamora i el vicepresident de la Germanor de la Santíssima Cruz D. José Beltrán Solsona.
Després d'un intercanvi d'impressions i regals es van dirigir a la casa-exposició de Sr. Ángel García Bernabéu, qui els va mostrar la interessant col·lecció de quadres i estris realitzats per Fra Salvador. Allí es van trobar amb la molt grata presència del director honorífic del Museu del Cànem de Callosa de Segura,  Sr. Roque Francisco Albert Lucas.
Seguidament  van visitar les instal·lacions del Museu Etnogràfic de la Santíssima Cruz, en el qual el seu director Pep Beltrán va explicar les principals característiques del museu, els diferents apartats i les seues principals peces.
L'objectiu d'aquesta visita-reunió institucional no és un altre que mostrar l'important patrimoni cultural material i immaterial de la Granja de Rocamora a una entitat de tan alt prestigi acadèmic, que resulta ser insígnia de la defensa patrimonial de l'Horta de la Vega Baixa, i establir un conveni de col·laboració per al desenvolupament d'activitats entre la Càtedra Arquebisbe Loazes i la Germanor de la Santíssima Cruz.
En l'animada conversa entre els representants ja es van apuntar algunes línies a seguir i activitats a dur a terme de manera conjunta, que en dates pròximes es concretaran i divulgaran.

Accedisca al tríptic informatiu punxant ací

06/07/2021
XXIX CERTAMEN DE POESIA JUVENIL MIGUEL HERNÁNDEZ 2021

XXIX Certamen de Poesia Juvenil Miguel Hernández 2021

Termini de presentació de treballs: fins al 15 de juny de 2021

07/07/2021
LII CERTAMEN LITERARI DAIA NOVA 2021

LII Certamen Literari Daia Nova 2021

Termini de presentació de treballs: fins al 15 de juny de 2021

28/06/2021
IMPLICACIÓ DE LA CÀTEDRA "ARQUEBISBE LOAZES" EN LES INCIATIVAS DE L'AJUNTAMENT D'ALMORADÍ "ECOMUSEO" I "RUTA DE L'AIGUA"

El municipi d'Almoradí, integrant del projecte WaVe -programa de cooperació interregional impulsat per la Diputació d'Alacant (Cicle Hídric)-, va presentar la setmana passada davant els seus socis europeus la seua aposta per la revaloració del patrimoni relacionat amb l'aigua. Per a això, va comptar amb la participació del catedràtic de Geografia Humana de la Universitat d'Alacant, Gregorio Canales Martínez, coordinador acadèmic de la Càtedra "Arquebisbe Loazes" i estret col·laborador dels projectes d'Ecomuseu i Ruta de l'Aigua, posats en marxa per la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Almoradí. El professor Canales, profund analista de l'activitat agrícola i estudiós de l'evolució del sistema de regadiu del Baix Segura, explica en el vídeo de presentació del proyecte d'Almoradí les característiques d'un paisatge agrari únic i excepcional.

Vídeo de presentació

Vídeo promocional Horta del Baix Segura

Notícia inauguració Ruta de l'Aigua d'Almoradí

Ruta de l'Aigua Almoradí en TV Vega Baja

Ruta de l'Aigua Almoradí canal You tube Ajuntament d'Almoradí

28/06/2021
VÍDEO-DOCUMENTAL HISTORIAS, SECRETOS Y MISTERIOS: LA "DIABLESA" DE ORIHUELA

Vídeo-Documental Historias, Secretos y Misterios: "La Diablesa" de Orihuela
Director:
Víctor M. Ortega Cuartero

Data de Presentació: divendres, 27 de novembre de 2020
Hora: 19:15
Lloc: Aula CAM
Intervenen: Sr. Rafael Almagro Palacios, Regidor-Delegat de Patrimoni Històric. Ajuntament d'Oriola; Sr. Gregorio Canales Martínez, Coordinador Acadèmic de la Càtedra "Arquebisbe Loazes". Universitat d'Alacant i el director del documental.
Cartell

Visualitze el documental punxant ací

02/02/2021
MUSEU DIOCESÀ D'ART SACRE D'ORIOLA

La Càtedra "Arquebisbe Loazes" de la Universitat d'Alacant col·labora amb el Museu Diocesà d'Art Sacre d'Oriola.

Enllaç

18/03/2021
MUSEU DE PUSOL

La Càtedra "Arquebisbe Loazes" de la Universitat d'Alacant col·labora amb el Museu de Pusol.

Enllaç

10/05/2021
MUSEU L'ALQUERIA DE DAIA NOVA

La Càtedra "Arquebisbe Loazes" de la Universitat d'Alacant col·labora amb el Museu "L'Alqueria" de Daia Nova.

Enllaç

 

Càtedra Arquebisbe Loazes - Seu Universitària d'Oriola


Universidad Histórica de Orihuela
Colegio Santo Domingo
C/ Adolfo Clavarana, 51
03300 Orihuela (Alicante)

Tel: 966 73 80 41 / 965 90 93 23

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464