Saltar apartados

Notícies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

10/05/2019
La Generalitat llança un butlletí electrònic per a informar sobre ajudes, cursos, convocatòries, ocupació pública i projectes en la Unió Europea

Les persones destinataris preferents són les associacions de dones, qualsevol entitat pública o privada i la ciutadania interessada en novetats en l'àmbit europeu
Per a rebre publicació, que tindrà una periodicitat mensual, és necessari sol·licitar-ho a través del mail apotecdgfondos@gva.es

22/03/2019
Alacant aborda les claus per a escometre la transformació digital

Districte Digital organitza una jornada estratègica per a la indústria a l'entorn de Ciutat de la Llum. El futur de la transformació digital de la indústria és el repte que Districte Digital ha plantejat en la primera edició de Startup Industry Forum (SIF), que se celebrarà el pròxim 26 de març en el Centre d'Estudis de Districte Digital, segons van informar fonts de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV).

21/12/2018
La nova càtedra de la UJI analitzarà la transformació del model econòmic amb la col·laboració de la Generalitat

La Universitat Jaume I incorpora des d'avui dimecres la Càtedra de Transformació del Model Econòmic, com a fruit de la col·laboració amb la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana. La nova càtedra s'ha presentat avui en la UJI se centrarà en l'àmbit de l'energia, els recursos energètics i el canvi climàtic, a partir de la línia estratègica d'afavorir l'equilibri mediambiental i territorial del Pla d'Acció per a la Transformació del model Econòmic Valencià.

09/11/2018
El Consell crea dues càtedres per a explorar vies noves sobre el model econòmic en la UJI i la Universitat de València i renova la d'Alacant

El Ple del Consell ha aprovat dos acords de cooperació entre la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i la Universitat de València i la Universitat Jaume I de Castelló per a la creació de sengles Càtedres de Transformació del Model Econòmic.

29/10/2018
El Consell donarà ajudes extra de fins a 60.000 euros a projectes que aconseguisquen finançament europeu

El Consell, a través de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic que dirigeix María José Mira, va a concedir ajudes extra a aquells projectes que es desenvolupen a la Comunitat valenciana i que aconseguisquen finançament europeu, "apostant així per incentivar l'obtenció de recursos procedents d'Europa i fomentant a més, el canvi de model econòmic a la Comunitat".

28/06/2018
La Conselleria d'Hisenda i la UJI crearan una Càtedra de Transformació del Model Econòmic

El catedràtic d'Organització d'empreses Xavier Molina, del Departament d'Administració d'empreses i Màrqueting de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), i altres membres del Departament, han assistit a la jornada participativa organitzada per la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic en la Casa dels Caragols de Castelló, en el marc del Pla d'Acció per a la Transformació del Model Econòmic Valencià. En aquesta jornada s'ha debatut amb els agents socioeconòmics de Castelló per a arreplegar aportacions i suggeriments d'empreses, universitats, agents socials i societat civil en general. La finalitat de la jornada és dissenyar una estratègia per al canvi de model econòmic consensuat amb la societat de la Comunitat Valenciana i la participació dels sectors implicats.

08/04/2018
El taulell és un exemple d'èxit que cal estendre a altres sectors

Vicent Soler (Rocafort, 1949) és, a més de conseller d'Hisenda i Model Productiu, catedràtic d'Economia Aplicada i tot un expert en la història industrial i econòmica valenciana de l'última centúria. A més de gestionar la hisenda de la Generalitat i negociar a Madrid un nou sistema de finançament, Soler s'ha marcat el repte de canviar el model econòmic valencià.

02/03/2018
La directora de Sector Públic i Model Econòmic visita Villena

La directora general de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez, ha assistit a Villena a la presentació de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de la Universitat d'Alacant celebrada en la Casa de Cultura.

23/02/2018
TROBADES PER A LA TRANSFORMACIÓ DEL MODEL ECONÒMIC VALENCIÀ

drán membres de la Càtedra sobre: impulsar una transformació modernizadora de l'estructura productiva, recuperar la inversió i el finançament empresarial., millorar la connectivitat i l'impuls de la logística i l'equilibri mediambiental i territorial.

13/02/2018
Com fer que la indústria d'Alcoi siga competitiva enfront del mercat xinés

El Consell presenta als agents socials el pla per a la transformació del model econòmic i social, una estratègia a deu anys que incideix en el desenvolupament de la innovació perquè les empreses valencianes siguen competitives en el mercat global 

23/02/2018
Villena estrena la càtedra 'Trobades per a la transformació del model econòmic valencià'

La Universitat d'Alacant, per mediació de la seua seu de Villena i les regidories de Desenvolupament Econòmic i Comerç, han engegat la càtedra “Transformació del model econòmic”, i que s'estrenarà a Villena el pròxim dia 28 de febrer, a les 19 hores, en la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura.

27/01/2018
El Consell desenvolupa un pla per a canviar el model econòmic en 10 anys

El Consell ha analitzat en el Seminari d'Hivern, que se celebra aquest cap de setmana en el Baix Maestrat, el Pla d'Acció per a la Transformació del Model Econòmic Valencià 2017-27 d'acord a criteris de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.

27/01/2018
Els 34 objectius del Consell per a la pròxima dècada

El Consell ha analitzat en el Seminari d'Hivern que se celebra aquest cap de setmana en la comarca del Baix Maestrat, a Castelló, el Pla d'Acció per a la Transformació del Model Econòmic Valencià 2017-27. El document arreplega objectius i iniciatives concretes perquè la Comunitat Valenciana siga un territori sostenible social, econòmica i mediambientalment. Una estratègia que millore els seus índexs de competitivitat i benestar, atenent a un desenvolupament intel·ligent en el marc de les polítiques europees i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

05/07/2017
La universitat estudiarà com adaptar l'economia valenciana a la globalització

Des que van arribar al poder, els actuals responsables de la Generalitat es van posar com a objectiu promoure un canvi del model econòmic de la Comunitat Valenciana per a adaptar-ho a la nova realitat d'un món globalitzat. Una realitat on l'autonomia ja no pot competir en preu per a vendre els seus productes i necessita oferir més innovació i qualitat. La gran incògnita segueix sent la forma d'aconseguir-ho.

04/07/2017
Una càtedra per a cercar el nou model econòmic de la Comunitat Valenciana

El model econòmic que ha permès el fort desenvolupament viscut per la Comunitat Valenciana des dels anys 60, basat a produir a uns preus més barats que la competència, s'ha esgotat. El fenomen de la globalització permet que ara qualsevol producte arribat des del Sud-est asiàtic o l'Europa de l'Est resulte més assequible, per la qual cosa hi ha canviar d'estratègia, si es volen mantenir els actuals estàndards de benestar social.

03/07/2017
La Universitat d'Alacant i les Conselleries d'Hisenda i Economia Sostenible posen en marxa una càtedra per a analitzar la transformació de l'actual model econòmic valencià

La Universitat d'Alacant i les Conselleries d'Hisenda i Model Econòmic i Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, han engegat aquest dilluns la càtedra “Transformació del model econòmic” a través de la signatura del conveni entre les dues entitats en el despatx rectoral de la Universitat. Han rubricat l'acord el rector, Manuel Palomar, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en un acte en què han participat també el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, la secretària general de la Universitat, Esther Algarra; Empar Martínez, directora general del Sector Públic i Model Econòmic; i Juan Luis Nicolau, catedràtic de la UA, degà de la Facultat d'Econòmiques.

Càtedra Transformació Model Econòmic


catedra.modeleconcomic@ua.es
Institut Interuniv. Desenvolupament Social i Paz (IUDESP) - Sede UA
Edifici de CC.Sociales
Universitat d'Alicante
Apartado de Correos, 99
03080 Alicante (España)

Tel: (+34) 96 590 9881

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464