Saltar apartados

Training de andrologia clínica. Curo 2017-18.

OBJECTIUS

Generals: conèixer els procediments bàsics que es porten a terme en un Laboratori d'Andrologia Clínica.

Específics:

 • Comprendre la histofisiología de l'aparell reproductor masculí.
 • Conèixer l'estructura a nivell cel·lular i molecular del gàmeta masculí.
 • Estudiar les principals causes d'esterilitat masculina.
 • Desenvolupar tècniques diagnòstiques per a avaluar la qualitat seminal.
 • Processar in vitro una mostra espermàtica.
 • Estudiar biomarcadors espermàtics implicats en el procés de fecundació.

INFORMACIÓ GENERAL

Dates de realització: 24 i 25 de novembre de 2017.

Modalitat d'impartició: semipresencial (15 hores presencials i 15 hores no presencials de realització d'un portfolio).

3 Crèdits (titulacions de grau i a extingir) o 30 hores reconegudes per l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació). S'optarà per una de les dues opcions.

Dirigit a: alumnat de l'àmbit de les Ciències i Ciències de la Salut; als professionals de la salut interessats en temes relacionats amb la Reproducció Humana i, en general, a qualsevol persona interessada en la matèria objecte del curs.

Preu: 100 euros.

Criteri d'avaluació: per a poder superar el curs i obtenir la qualificació d'apta o apte és necessari l'assistència al 80 % com a mínim de les hores presencials (justificant el 20 % restant), així com la realització d'un porfoli en el qual es reflectisquen les activitats pràctiques de laboratori realitzades durant el curs i resum de les sessions teòriques.

Lloc de realització:

 • Sessió teòrica 24 de novembre (matí): saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres (edifici 18 en el plànol del campus).
 • Sessions pràctiques 24 de novembre (tarde) i 25 de novembre (matí): laboratoris 1 i 2 de pràctiques del Departament de Biotecnologia (Pavelló de Biotecnologia, edifici nº 9 en el plànol del campus).

Direcció del curs: Dra. María José Gómez Torres. Professora Titular del Departament de Biotecnologia i Directora de la Càtedra Human Fertility de la UA.

PREINSCRIPCIÓ

Formulari de preinscripció. Obert fins al 22 de novembre de 2017.

 

SI ÉS LA PRIMERA VEGADA QUE FAS UNA PREINSCRIPCIÓ PER A CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ O TÍTOLS PROPIS AMB AQUEST FORMULARI:
 • En emplenar el formulari, en el camp "correu electrònic" només es podrà introduir un compte de correu personal que no siga de la UA.
 • Una vegada emplenat tot el formulari, en prémer en el botó "acceptar" es mostraran les dades emplenades i un CODI DE REFERÈNCIA. Aquest codi haurà de guardar-se perquè serà imprescindible per a qualsevol preinscripció d'aquesta Universitat en qualsevol any acadèmic. Al mateix temps rebrà un e-mail (en el compte personal indicat en el formulari) amb el CODI DE REFERÈNCIA i informant que "ha sigut preinscrit en el curs".

ATENCIÓ: el e-mail pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

 

SI JA HAS FET PREINSCRIPCIONS ANTERIOS PER A CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ O TÍTOLS PROPIS AMB AQUEST FORMULARI:
 • En introduir el DNI/NIE/Passaport, es mostrarà un missatge d'advertiment indicant que "ja es disposa d'una sol·licitud anterior" i que, per a poder seguir, s'ha d'introduir l'usuari i contrasenya d'UACLOUD (Campus Virtual) o el CODI DE REFERÈNCIA obtingut en les preinscripcions anteriors.
 • Si no es recorda el CODI DE REFERÈNCIA, en la mateixa pantalla es pot prémer el botó "enviar" i es rebrà per e-mail aquest CODI DE REFERÈNCIA en el compte de correu que es mostra en pantalla. Aquest correu no pot ser de la UA (es canviarà en aquest moment si és necessari).

ATENCIÓ: el e-mail pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

 

Per a sol·licitar el reconeixement d'hores de l'ICE hi ha dues opcions:

(1) enviar un e-mail a dbt@ua.es indicant el NIF/passaport/NIE, el nom complet i que es vol sol·licitar les hores de l'ICE.

(2) en l'apartat DOCUMENTACIÓ del formulari de preinscripció, adjuntar un document que indique que es vol sol·licitar les hores de l'ICE.

 ADMISIÓ

La secretaria del departament formalitzarà l'admissió al curs quan s'aconseguisca el nombre mínim de preinscripcions. Les persones admeses rebran un altre e-mail (en el mateix compte personal indicat en el formulari) informant que "la preinscripció ha sigut admesa" i amb les instruccions per a l'automatrícula.

Qui no dispose d'accés a UACLOUD (Campus Virtual) també rebrà en aqueix e-mail l'usuari i contrasenya per a poder realitzar l'automatrícula i el pagament del rebut.

ATENCIÓ: el e-mail pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

MATRICULACIÓ

Termini de matriculació: obert fins al 22 de novembre de 2017. Últim dia de pagament del rebut: 23 de novembre de 2017.

La matrículació la realitzarà el propi alumnat ja admès a través del seu UACLOUD (Campus Virtual) > MATRÍCULA.

El rebut es pot trobar en UACLOUD (Campus Virtual) > PAGAMENT DE REBUTS i es podrà pagar amb targeta de crèdit o en les oficines bancàries que figuren en el rebut (en finestreta o en els caixers automàtics).

 PROGRAMA D'ACTIVITATS

 

CERTIFICAT ACADÈMIC DE L'EXPEDIENT PERSONAL DE CURSOS DE L'I.C.E.

La sol·licitud del certificat és voluntària.

Els qui hagen sol·licitat l'obtenció del reconeixement d'hores per part de l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació) i hagen obtingut la qualificació d'apta/apte podran obtenir un certificat acadèmic personal amb tots els cursos realitzats i reconeguts per l'ICE. Per a açò ho sol·licitaran en la secretaria administrativa de l'ICEi és necessari abonar la taxa que fixa el Decret de Taxes de la Generalitat Valenciana per a cada curs acadèmic (27,34 euros per al 2016-17).

Quan un/a estudiant supera el primer curs ICE se li obri un expedient personal en el qual s'aniran acumulant els cursos ICE que va superant. El/la estudiant decideix en quin moment sol·licitar aquest certificat. També es pot sol·licitar gratuïtament una fitxa informativa del citat expedient. Per a més informació, l'enllaç a la pàgina web de l'ICE és http://web.ua.es/ice/

AVÍS

Qualsevol novetat o modificació de rellevància que afecte al curs (lloc de realització, tancament de matrícules per aforament complet, ajornaments, etc.) es comunicarà a través d'aquest web i tindrà efectes de notificació. Per tant, es recomana la seua consulta periodicamente i especialment durant els dies immediatament anteriors al començament del curs.

.

Càtedra Human Fertility


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3878

Fax: (+34) 96 590 3965

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464