Saltar apartados

Creació de la Càtedra

 

Alacant, 16 de juny de 2015

 

La Universitat d'Alacant ha engegat aquest matí la Càtedra Pedro Ferrándiz de l'Esport, una iniciativa que naix para es nucli de reflexió, debat i recerca en el camp de l'esport. Es tracta de la primera d'aquestes característiques existent en una universitat espanyola, alguna cosa que Pedro Ferrándiz ha qualificat de "un somni complit". "Veure unit el meu nom al de la Universitat, l'esport i Alacant és per al meu un somni i un honor i quasi la meua última acció esportiva important" ha dit i ha reconegut que confia que aquesta Càtedra "siga un dia un referent nacional i internacional en recerca, divulgació i formació en matèria esportiva".

El rector, Manuel Palomar, ha explicat que aquesta càtedra suposa un punt d'inflexió en l'avance l'aposta de la institució per la pràctica esportiva com un dels eixos vertebradors de la politica acadèmica i formativa de la UA. Des que fa amb prou faenes un any va engegar el seu Club Esportiu, en el qual s'aglutinen les 14 disciplines esportives federades tant masculines com a femenines que competeixen en la UA, la Universitat d'Alacant ha afermat la pràctica esportiva com un dels seus trets distintius. "El foment de l'esport és una part essencial del nostre compromís i la càtedra complementarà aquest foment i servirà d'esperó per a la captació d'estudiants amb interessos esportius", ha explicat

La càtedra arranca amb la donació de la biblioteca personal de Pedro Ferrándiz que se situarà en l'edifici del Carrer Sant Fernando, 40 de la Seu Universitària d'Alacant en una secció d'Alacantins il·lustres juntament amb els arxius de Germán Bernacer i Mario Benedetti. La biblioteca, que consta de més d'un miler d'exemplars, és principalment de temes esportius. Actualment està en fase de catalogació però segons Palomar, podria estar disponible per a la seua consulta abans del pròxim curs.

La formació, la recerca, la divulgació en matèria esportiva seran els pilars en els quals es recolze la càtedra, que a més, vol oferir conferències i cursos amb els principals referents esportius del món. Segons Pedro Ferrándiz, Pablo Gasol és una de les primeres figures que barregen. En aquest sentit, el rector ha avançat que es vol instaurar el deslliurament anual d'un llorer d'or esportiu a proposta de la càtedra.

L'adreça acadèmica correspondrà a Aranzazu Calçada i la tècnica a Juan Escarré, l'esportista alacantí que més vegades ha vestit la samarreta de la selecció espanyola, 260 vegades en partits oficials i mes de 500, en no oficials. A més, s'establirà una comissió de seguiment en la qual estarà Pedro Ferrándiz per a donar eixida a les diferents propostes que es vulguen dur a terme.

 

cartell

Càtedra Pedro Ferrándiz de l'Esport


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464