Mòduls d'anàlisis específiques Centre d'Ocupació

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Centre d'Ocupació   Centre d'Ocupació
Centre d'Ocupació

Mòduls d'anàlisis específiques

En aquest apartat es presenten dades del moviment d'ocupació per al col·lectiu de titulats universitaris.

S'estudien la diferecias de gènere i també les característiques del mercat laboral des de la perspectiva de la diversitat funcional.

Les dades s'actualitzen trimestralment i procedeixen d'operacions estadístiques de l'INE, bàsicament de l'EPA (Enquesta de Població Activa).

Les dades per tant no es refereixen al col·lectiu específics de titulats i titulades per la UA, no obstant això descriuen les tendències generals del mercat laboral en el territori espanyol per a tots els universitaris i totes les universitàries, en què s evidentment s'integren els i les de la UA.

 

GÈNERE

 

Subocupació

TOTAL: La subocupació és més elevada en les dones que en els homes universitaris. Entre les dones es redueix la subocupació de forma regular en el tercer trimestre (juny-setembre), mentre que en els homes aquesta tendència és molt menys evident.

25 - 34 anys: La subocupació en les dones és més elevada i la sèrie evidencia que per a aquest rang d'edat el caràcter estacional de la subocupació és molt més visible que en altres rangs. Això és degut al fet que el caràcter temporal dels contractes també és més elevat entre les dones titulades amb què la subocupació igual que l'ocupació baixen més per a aquest col·lectiu en els mesos d'estiu.

35 - 44 anys: La subocupació en aquest rang d'edat és més elevada en les dones i es trenca el seu caràcter estacional. La subocupació entre els homes experimenta variacions però no segueixen una pauta estacional. De fet els tercers trimestres 2016 i 2017 van experimentar canvis contraris entre si.

45 - 54 anys: La subocupació en les dones titulades d'aquest rang d'edat és més elevada, i té un estacionalitat semblant a la dels homes excepte per al segon trimestre de 2017 en què s'eleven i redueix sensiblement per a dones i homes respectivament.

55 i + anys: La subocupació en majors de 55 anys es manté molt més elevada entre les dones i reprodueix el seu caràcter estacional. No obstant això, s'observa una tendència a aproximar-se per a ambdós sexes en el segon trimestre del 2018.

 

 

 

total movilidad
25 25 subempleo cast val
35 44 subempleo cast val
45 54 subocupacion cast val
mas de 55 subempleo cast y val

 

Font INE (Enquesta EPA)

 

 

MOBILITAT

 

Ocupació fora de la Comunitat Valenciana (DESPLEGABLE)

Una mica més del 20% dels graduats i les graduades en les Universitats Valencianes estava residint i treballant l'any 2014 en una altra comunitat autònoma i que es van graduar en el curs 2009/2010.

El percentatge és semblant per als graduats i les graduades residents i que treballen a l'estranger.

 Font INE (Enquesta EPA)

 

Per a qualsevol dubte contacta amb nosaltres

Persona de contacte

Víctor Climent

Telèfon: 965 90 94 01

A/e: v.climent@ua.es