informacion becaris documentacion Centre d'Ocupació

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Centre d'Ocupació   Centre d'Ocupació
Centre d'Ocupació

informacion becaris documentacion

En aquest apartat trobaràs informació útil per a preparar la teua estada en l'estranger.

1. Per a obtenir informació general actualitzada i precisa sobre cada país pots consultar la pàgina del Ministeri d'Afers exteriors (selecciona el país i trobaràs informació en tres apartats: Fitxa país / Ambaixada / Recomanacions de viatge).

També és molt recomanable que consultes la informació facilitada pel Ministeri al seu web, amb recomanacions per a prepara el viatge i l'estada. Aquesta informació la trobaràs en:

http://www.exteriores.gob.es/PORTAL/ES/SERVICIOSALCIUDADANO/SIVIAJASALEXTRANJERO/Paginas/Inicio.aspx

2. Per a obtenir informació sobre l'allotjament pots consultar alguns portals específics pensats per a estudiants internacionals que pots trobar en aquest enllaç:

http://web.ua.es/va/oia/alojamientos/allotjament-fora-d-espanya.html

Es recomana contactar amb les oficines de relacions internacionals de les universitats de la ciutat de destinació i preguntar si us poden facilitar informació o enllaços a residències d'estudiants o a un altre tipus d'allotjament. En la pàgina web de l'oficina de Mobilitat de la UA podeu trobar les universitats que col·laboren amb la mobilitat Erasmus d'Estudis, organitzades per països i per ciutats, amb les dades de les oficines de relacions internacionals.

També pots consultar la informació que altres becaris i becàries ens han anat proporcionant segons les diferents destinacions:


ALEMANYA

El preu dels lloguers sol ser bastant elevat depenent sempre de la qualitat i situació de l'habitatge. Els pisos compartits (Wohngemeinschaft) són una bona idea per a reduir costos.

La millor manera de trobar allotjament és cercant en els anuncis dels periòdics locals, agències immobiliàries, o taulers d'anuncis que trobaràs en les universitats.

 

Enllaços útils:

FRANÇA

Existeixen diverses alternatives d'allotjament a França controlats pel CROUS (Centre Régional dónes Ouvres Universitaires et Scolaires http://www.cnous.fr/) i que opera en 28 regions de l'interior del país.

Aquest centre disposa d'un gran nombre places que comprenen: residències universitàries (el seu preu oscil·la entre els 110 i els 130 euros mensuals); residències estudie amb cuina i bany (per uns 240 euros en províncies); cambres i apartaments en un Habitat à Loyer Modéré; i apartaments privats (el seu preu aproximat és de 390 euros per a províncies i 540 euros a París).

Si la teua intenció és residir a París pots cercar allotjament en la Cité Universitaire de París (CIUP) (http://www.ciup.fr/) creada per una fundació privada; alberga estudiants de menys de 30 anys i amb un nivell mínim d'estudis superiors i estudiants de postgrau. El temps d'estada és d'un mínim de tres mesos i un màxim de dos anys.

Enllaços d'interès:

  • Association pour li développement économique du logement étudiant (ADELE) (www.adele.org).
  • Residències Estudines (www.estudines.fr).
  • Residències Els Lauréades (www.laureades.com).
  • Residències universitàries (www.crous-paris.fr).
  • CITE UNIVERSITAIRE DE VERT BOIS 192, Rue de la Chenaie 34096 Montpeller Cedex 5 Tel. 0467040262

 

Allotjaments de becaris anteriors:

LIÓ: Escale Lyonnaise (Foyer de Jeunes Travailleurs):

100 rue de Créqui - 69006 LIÓ

contact@escale-lyonnaise.org

Tel. +33 04 72 83 06 60

 

GRÈCIA

Enllaços útils

  • Allotjament a Tessalònica recomanat per altres becaris: referència en Facebook “Thessalonikian Era-small Flats".

IRLANDA

La millor manera de trobar allotjament és cercant en els anuncis dels periòdics locals, agències immobiliàries, o taulers d'anuncis que trobaràs en les universitats.

No obstant açò on trobaràs millors preus és en les residències d'estudiants.

Allotjaments de becaris anteriors:

Riverbank Apartments.

Burrin Street Carlow,

Republic of Ireland mary@redhillproperties.ie

ITÀLIA

Els estudiants estrangers poden residir en les residències universitàries encara que a causa de la gran demanda se solen atorgar únicament durant un període de no més de dues setmanes, temps que ha de ser utilitzat per a cercar allotjament en un apartament.

Els apartaments, generalment són cars, sobretot en les grans ciutats, per la qual cosa són habituals els apartaments compartits. Per a cercar pisos compartits pots consultar en

Una altra opció és l'allotjament en albergs per a joves (Associazione Italiana Alberghi per la Gioventù (AIG) (www.hostels-aig.org/indice.htm).

Informació sobre allotjament proporcionada pels nostres becaris:

EMPRESA / PARTICULAR CIUTAT O REGIÓ CONTACTE

Fogliani Rosanna & C.sas Giano dell'Umbria +39 074299923

 

Cecco D'Ascoli-S.a.s. Ascoli Piceno +39 0736341132

 

Monfort R.R. Immobiliare vaig donar

Monfort Franco

Via Caffaro 64r  16124 Genova Centre 010.25.10.004

 

Sholars Nest Itàlia, srl

Via Domenico Fontana, 12

00184 Roma Roma Domus.sapiens@gmail.com

347-3331637

NORUEGA

En cada universitat podràs trobar un "studentsamskipnader" que és el departament encarregat de les residències universitàries.

En la majoria dels casos l'apartament és compartit i sol estar compost d'habitació individual i cuina i bany compartits. Les residències disposen de servei de bugaderia, sauna, solarium, etc. A causa del seu assequible preu, aquesta és l'opció més utilitzada.

Però si el que prefereixes és cercar allotjament pel teu compte et recomanem que cerques en els periòdics locals i en els taulers d'anuncis de les diferents universitats.

 

Allotjaments de becaris en anteriors estades

Centre: Swan Housing Accommodation( a través d'Institute Food Research)

Adreça: Pilgrim House High Street Billericay Essex CM12 9XY DX Billericay.

01277 844700 www.swan.org.uk

PAÏSOS BAIXOS

Si vols cercar allotjament pel teu compte, has de cercar en els periòdics locals i en els taulons de les universitats.

Enllaços d'interès:

info@sshxl.nl

kamerverhuur@utrechtdamers.nl

PORTUGAL

La millor manera de trobar allotjament és cercant en els anuncis dels periòdics locals, agències immobiliàries, o taulers d'anuncis que trobaràs en les universitats.

No obstant açò on trobaràs millors preus és en les residències d'estudiants.

Enllaços útils:

  • Apartaments a Lisboa Rua Cláudio Nunes, 92 i 92ª Freguesia de Benfica (Lisboa) (Amb llicència d'utilització nº 407 de la Càmera Municipal de Lisboa).

REPÚBLICA TXECA

Una bona opció per a allotjar-se a bon preu són les residències d'estudiants, que solen estar compostes per un escriptori, llit i armari. Cada espai està equipat amb una nevera i connexió telefònica; encara que per a realitzar telefonades internacionals hauràs d'utilitzar els telèfons públics. Les residències tenen zones comunes amb àrees recreatives, TV, cuina, etc. És habitual és compartir habitació amb altres estudiants. És recomanable posar-se en contacte amb les oficines de relacions internacionals per si tenen servei d'acolliment d'estudiants que ajude a la cerca d'allotjament.

Una altra opció és el lloguer d'habitacions o pis particular, que podràs localitzar a través de la premsa local o en els taulers d'anuncis de les universitats.

Allotjament de becaris en anteriors estades.

 

CENTRE

Residència d'Estudiants(Masarykova Kolej)

Adreça: Residència d'Estudiants(Masarykova Kolej)

REGNE UNIT

Si desitges allotjar-te en una residència universitària has de tenir en compte que existeixen de dos tipus: els Halls of Residence, que ofereixen habitacions individuals o compartides, la majoria d'ells serveixen desdejuni i sopar; i els Self­catering Halls amb habitacions i cuines on els residents poden guardar aliments i fer els seus menjars. Aquesta última opció és bastant acceptada pels estrangers ja que poden triar els seus horaris i gustos de menjar.

Si prefereixes cercar un altre tipus d'allotjament, més econòmic o independent, pots fer-ho en hostals per a estudiants (Student hostels) que ofereixen allotjament i menjar; habitacions llogades en cases particulars (Lodgings); habitacions en una casa llogada i compartida amb altres estudiants (Shared student house); o estudis d'una habitació moltes vegades situats en cases grans (Bedsits).

Abans de signar un contracte de lloguer has de llegir-ho amb molta atenció i obtenir rebut per tots els pagaments que realitzes. Si necessites ajuda jurídica pots acudir als anomenats Law Centre o Citizens Advice Bureau (CAB).

Enllaços útils:

3. Per a preparar l'estada:

3.1 Documents d'interès:

Carnet Internacional Estudiant o Jove

Targeta Sanitària Europea

Normativa sobre líquids en els avions

Drets dels passatgers, quadre resum

Drets dels passatgers, fullet complet

Drets dels passatgers (en anglès)

3.2 Altres enllaços a pàgines d'interès:

Projecte ERASMUS BOARDING PASS: una web creada per Universia i Iberia amb diferents continguts pensada per a estudiants i titulats que vagen a realitzar una estada en un país europeu en el marc d'un programa de mobilitat per a estudis o per a pràctiques.