Saltar apartados

Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

Mario Benedetti

JORNADES Y

ACTIVITATS CULTURALS

CANAL MULTIMÈDIA PUBLICACIONS

BIBLIOTECA

MARIO BENEDETTI

ÚLTIMES NOTÍCIES

17/03/2017
ACTIVITATS ENTORN DE MARIO BENEDETTI

- Conferència de la Catedràtica de Literatura Hispanoamericana, Carmen Alemany Bay (UA), "Mario Benedetti, poeta: de la soledad a la solidaridad".

El 24 de març, a les 20:00 h, en la Societat Cultural Casino de Torrevella (Passeig Vistalegre, 14)


- Representació de l'obra de teatre "Una mujer desnuda y en lo oscuro", basada en textos i poemes de Mario Benedetti. Dirigida per Mario Hernández i interpretada per Emilio Linder i Esther Vega.

El 25 de març, a les 20:30 h, en el Teatre Auditori Centre Social de Denia.

Cartell

EL 28 de març, a les 20:00 h, en el Centre Cultural Verge del Carmen de Torrevella (C/ del Mar nº 28)

Cartell

17/03/2017
LLIBRE DE LA SETMANA EN EL PORTAL DE L'HISPANISMO

El Portal de l'Hispanismo de l'Institut Cervantespublica avui com a “Llibre de la setmana”, la portada i síntesi del llibre d'Eva Valero: “Ercilla y La Araucana en dos tiempos. Del Siglo de Oro a la posteridad” (Renaixement, 2017).

 

23/02/2017
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "RAÚL ZURITA. AL·LEGORIA DE LA DESOLACIÓ I L'ESPERANÇA"

El dijous 2 de març, coincidint amb la data en la qual, fa dos anys, la Universitat d'Alacant va nomenar Doctor Honoris causa al gran autor de la poesia llatinoamericana actual, el poeta Raúl Zurita, tindrà lloc la presentació de llibre “Raúl Zurita. Alegoría de la desolación y la esperanza” (Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Ramón y Cajal, 4, Sala Rafael Altamira, a les 20:15 h) amb l'assistència d'Amparo Navarro, Vicerectora de Recerca de la UA, Jorge Olcina, director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, José Carlos Rovira, autor del pròleg, i els editors, Carmen Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat.

Cartell

23/02/2017
CONGRÉS INTERNACIONAL "AZORÍN, EUROPA I LA INVENCIÓ DE LA LITERATURA NACIONAL"

Durant els dies 1 i 2 en l'Auditori de la Diputació d'Alacant (Sala de conferències) i el dia 3 de març en el CeMaB de la Universitat d'Alacant, es realitzarà el Congrés Internacional "Azorín, Europa y la invención de la literatura nacional".

Reconegut amb certificat de 23 hores HISSE

Matrícula: Gratuïta

Inscripció: Fins al 28 de febrer a través del correu electrònic del CeMaB, centro.benedetti@ua.es, enviant les següents dades: nom i cognoms, DNI/passaport, telèfon i correu electrònic.

Dirigit per José María FERRI COLL (O. Alacant), Miguel Ángel LOZANO MARCO (O. Alacant), Christian MANS (O. Pau et dónes Pays de l'Adour), Enrique RUBIO CREMADES (O. Alacant) i Dolores THION SORIANO-MOLLÁ (O. Pau et dónes Pays de l'Adour).

Organitzat per la Facultat de Filosofia i Lletres (UA), Université Pau et dónes Pays de l'Adour (Laboratoire Identités, Territoires, Expressions, Mobilités) i Govern Provincial d'Alacant.
Amb la col·laboració del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti (UA).

Programa

15/02/2017
BUTLLETÍ CEMAB NÚM 8 (JULIO-DESEMBRE 2016)

Publiquem el vuitè nombre del Butlletí CeMaB, publicació que informa sobre les activitats previstes de moment per al període de febrer a juny de 2017 i sobre les activitats realitzades en l'últim semestre. Com a novetat, a partir d'aquest nombre oferim també notícies sobre la recerca dels seus integrants (publi­caciones, projectes, confe­rencias rellevants…), així com d'activitats relatives a la docència, adreça de tesi i estades en universida­dónes i institucions estrangeres.

Butlletí Núm 8

09/02/2017
ACTIVITATS CEMAB (FEBRER-JUNY 2017)

Presentem la nova programació del CeMaB per al pròxim semestre.

03/02/2017
ÚLTIMS LLIBRES PUBLICATS PER INVESTIGADORS DEL CEMAB

Des del mes de juliol, investigadors del CeMab i membres del Grup de Recerca "Literatura Hispanoamericana: Recuperacions del Món Precolombino i Colonial en el Segle XX Llatinoamericà" han publicat diversos llibres dels quals donem notícia.

- Carmen Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperenza (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

- Beatriz Aracil Home, Jo, don Hernando Cortés. Reflexions entorn de l'escriptura cortesiana, Madrid, Iberoamericana / Vervuert, 2016.

- Eva Valero Juan, Ercillla i L'Araucana en dos temps. Del Segle d'Or a la posteritat, Sevilla, Renaixement, 2016.

men Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

men Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

men Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

men Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

rmen Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

armen Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

 

23/01/2017
ÚLTIM NOMBRE DE LA REVISTA AMÉRICA SIN NOMBRE

Informem que ja està en línia l'últim monogràfic de la revista América sin Nombre, titulado “Teatro breve virreinal” coordinat per Miguel Zugasti.

Edició on-line

Web de la revista

Actualitat anterior a 2015

Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosIberoamericanosMarioBenedetti

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464