Saltar apartados

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti

Mario Benedetti

CONFERENCES AND

CULTURAL ACTIVITIES

MULTIMEDIA CHANNEL PUBLICATIONS

LIBRARY

MARIO BENEDETTI

ÚLTIMES NOTÍCIES

13/03/2020
SE AJORNEN TOTES LES ACTIVITATS DEL CEMAB

Seguint recomanacions de les autoritats sanitàries i acadèmiques, a causa de l'avanç del COVID-19, queden ajornades totes les activitats acadèmiques i culturals del CeMaB fins a un altre avís. Es comunicarà l'inici de les mateixes en el moment que siga possible reprendre l'activitat. Disculpen les molèsties. 

04/03/2020
CANCEL.LADA - CONFERÈNCIA DE FERNANDO IWASAKI "ELS LLIBRES DE LA VOLTA Al MÓN"

El 12 de març a les 20 h, en la Societat Cultural Casino de TorrevellaFernando Iwasaki, escriptor peruà i professor de la Universitat Loyola Andalusia, impartirà la conferència titulada «Los libros de la vuelta al mundo», en un acte organitzat per la Seu Universitària de Torrevella i el CeMaB.

Iwasaki, narrador, assagista, historiador, gestor cultural i professor universitari, és autor de les novel·les Neguijón (2005) y Libro de mal amor (2001), així com de diversos llibres de contes i assajos. És editor d'antologies de relats i autor d'una edició comentada de els Cuentos Completos de Edgar Allan Poe (2008). 

Davant la recomanació del Ministeri de Sanitat de no viatjar si no és estrictament necessari, queda ajornada l'activitat fins a pròxim avís.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...GrausMàstersLiteraturaConferències
03/03/2020
CANCEL·LADA - JORNADA AMB FERNANDO IWASAKI

El 11 de marzo, a las 16:30 h en la Sala Polivalente del MUA, tendrá lugar la Jornada “La literatura hispanoamericana del boom nuestros días: recepción crítica y editorial en España”, con la presencia del escritor peruano Fernando Iwasaki y los profesores Ángel Esteban y Ana Gallego de la Universidad de Granada.

Davant la recomanació del Ministeri de Sanitat de no viatjar si no és estrictament necessari, queda ajornada l'activitat fins a pròxim avís.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...GrausMàstersLiteraturaJornadesConferències
05/03/2020
EXPOSICIÓ "60 ANYS DE CASA DE LES AMÈRIQUES"

Des de l'11 de març i fins al 6 d'abril es podrà visitar, a la Sala Juana Francés de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Av. Ramón y Cajal, 4), l'exposició "60 anys de Casa de les Amèriques".

Després de complir-se 60 anys de Casa de les Amèriques (Cuba), la present mostra, que l'any passat ja es va poder visitar en la Seu Universitària de Torrevella i ara torna a ser exposada en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, ret homenatge a la seua trajectòria com a institució clau per a les relacions vertebradores de la cultura llatinoamericana al llarg de la seua història. 

Coordinadora: Eva Valero Juan

CulturaGrausMàstersLiteratura
02/03/2020
CONCURS "BENEDETTI EN LA UA"

Avui dóna principi el concurs sobre la figura i obra de Mario Benedetti. La Biblioteca de Filosofia i Lletres i el CeMaB han organitzat aquest concurs, dirigit a tot l'alumnat de la UA, per a conèixer què saps sobre la vida i les obres del poeta. Anima't i participa fins al 23 de març, el premi és un bo de 50 € (que es podrà canviar per llibres en la Llibreria Compàs de la UA) i un lot de llibres de Mario Benedetti. 

Més informació en: https://bit.ly/3al5xd3
Punxa sobre el cuestionari online i ¡PARTICIPA! 
CulturaGrausLiteratura
03/02/2020
BUTLLETÍ CEMAB Núm. 14 (JULIO-DESEMBRE 2019)

Nou número del Butlletí CeMaB dedicat al Centenari de Mario Benedetti (1920-2020)que fa un repàs de l'activitat acadèmica, investigadora i divulgativa del Centro en els últims sis mesos i de les publicacions i projectes dels seus integrants, la relació d'activitats programades del segon quadrimestre d'aquest curs 2019-2020. Així mateix, després de la informació dels pròxims congressos internacionals, i les ressenyes d'estudis i obres de creació, tenim com a «Signatura convidada» un text sobre la figura d'Edmond Cros per Cecilia Eudave. I per a finalitzar, «A benefici d'inventari» aquesta vegada no porta la signatura habitual de José Carlos Rovira, però sí la seua presència. Es tracta del text llegit per la professora Beatriz Aracil en l'acte d'homenatge celebrat recentment per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant.

Butlletí CeMaB Nº 24 (pdf)

CulturaConcursos i premisInformació sobre jornades, cursos, conferències...GrausExposicionsLiteraturaJornadesCursos i tallersConferènciesCongressos
30/01/2020
EXPOSICIÓ "EL BOOM. LA LITERATURA LLATINOAMERICANA TORNA A CREUAR L'ATLÀNTIC%u201D

Amb motiu dels 60 anys de la literatura del Boom, el 4 de febrer, a les 13.15 h en el MUA, tindrà lloc la inauguració de l'exposició “El Boom. La literatura latinoamericana vuelve a cruzar el Atlántico”Raúl Manrique y Claudio Pérez, directors del Museu de l'Escriptor, seran els comissaris d'aquesta exposició en la qual es podran contemplar objectes del Centre d'Art Modern de Madrid.
En els anys 60 es va produir el que es va conèixer com el Boom de la literatura llatinoamericana, una època en la qual es van escriure alguns dels llibres en espanyol més importants del segle XX per part d'autors hispanoamericans. L'exposició pretén reflectir moments històrics a través de primeres edicions, publicacions en periòdics de l'època, llibres signats, objectes personals dels autors, enregistraments en discos, correspondència i fotografies originals.

Àlbum fotogràfic

En els mitjans

CulturaGrausExposicionsLiteratura
29/01/2020
ACTIVITATS CEMAB GENER-JUNY 2020

Presentem el nostre programa d'activitats fins al mes de juny . El CeMaB comptarà amb la presència de l'escriptor peruà Fernando Iwasaki; els professors de la Universitat de Granada, Ángel Esteban i Ana Gallego; la investigadora del CSIC, Judith Farré; l'especialista de reconegut prestigi sobre la vida i obra de Ricardo Palma, Carlos Alberto Pérez Garay i el professor de la Universitat d'Almeria, José Manuel d'Amo. S'exhibirà una gran exposició sobre el boom dels 60 en el MUA en col·laboració amb el Museu de l'Escriptor del Centre d'Art Modern de Madrid, una segona sobre panells distribuïts pel Campus, amb fragments d'alguns dels textos més significatius de Benedetti i una tercera mostra que podrà veure's a la Biblioteca General de la UA titulada: “Mario Benedetti i la UA (1990-2003)”, dirigida per Claudia Menges. Presentació en l'Institut Cervantes de Madrid del llibre “Otra Antología de Raúl Zurita” (Universidad de Talca, Chile) amb selecció i pròleg dels professors de la UA José Carlos Rovira i Eva Valero, que comptarà amb la presència del poeta xilè i Doctor Honoris causa de la UA, Raúl Zurita i el director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero. I una lectura pública sobre l'obra de El Quijote juntament amb la Fundació CAM i la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. 

PROGRAMACIÓ CeMaB

En els mitjans

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...GrausExposicionsLiteraturaEspanyol: Llengua i LiteraturesHistòriaHumanitatsJornadesConferènciesCongressos
10/01/2020
CONVOCATÒRIA DEL CONGRÉS INTERNACIONAL DEDICAT Al CENTENARI DE MARIO BENEDETTI

Des de la Universitat d'Alacant, a través del CeMaB i amb la col·laboració de l'Institut Cervantes, volem commemorar els cent anys del naixement de l'escriptor uruguaià Mario Benedetti amb la celebració, entre altres actes que es duran a terme durant l'any, d'un Congrés Internacional dedicat a l'escriptor. Un Congrés que estarà presidit honoríficament pel poeta xilè Raúl Zurita i en el qual es comptarà amb la presència de creadors vinculats a l'obra de Benedetti i crítics de la mateixa de llarga trajectòria, que integren el Comitè Científic.

La trobada tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 d'octubre de 2020 en les instal·lacions del CeMaB que commemora amb el seu nom l'estreta relació de Mario Benedetti amb la nostra institució, que alberga i preserva la seua biblioteca madrilenya en la Facultat de Filosofia i Lletres.

El Congrés està obert a comunicacions les propostes de les quals han de fer-se arribar a través del formulari habilitat en la pàgina web des del 10 de gener fins al 15 d'abril.

CulturaGrausLiteraturaEspanyol: Llengua i Literatures
08/01/2020
TERTÚLIA LITERÀRIA "ENTRE AHIR I AVUI (VI), DEL TEXT A la IMATGE"

 

La «Tertúlia literària: entre ahir i avui. Del text a la imatge» té per objectiu reunir persones amants de la literatura per a comentar textos des del segle XIX fins a l'actualitat. Ens valdrem de projeccions, articles d'actualitat, llibres i relats. 
En aquesta sisena edició de la tertúlia estaran presents, entre altres, Andrés NeumanHoraci Quiroga, Jorge L. BorgesMario BenedettiMiguel HernándezOctavio Paz i molts altres. En aquest cicle, en particular, comptarem amb la visita de Mariano Sánchez Soler, qui donarà una dissertació sobre La novel·la negra. I  també comptarem amb la visita sorpresa d'escriptors i personatges altament qualificats de la literatura local, per a desenvolupar diferents temes, entre ells La literatura mexicana en l'actualitat. Tot això, gràcies a la visita i aportació de persones molt reconegudes en el  món literari del nostre entorn geogràfic més pròxim.

Coordinat per E. María Luisa Cossovich

LLOC DE REALITZACIÓ: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Sant Ferran, 40)

PERIODITZACIÓ: Cada dimecres, del 15 de gener al 10 de juny de 2020

INSCRIPCIÓ - Places limitades: La inscripció serà GRATUÏTA i es pot realitzar fins al 14 de gener a través de formulari .
PROGRAMA

Les persones que acrediten una assistència mínima del 80% rebran un diploma expedit pel Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA
CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...CinemaLiteraturaCríticaCursos i tallers

 

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464