Saltar apartados

Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

Mario Benedetti

JORNADES Y

ACTIVITATS CULTURALS

CANAL MULTIMÈDIA PUBLICACIONS

BIBLIOTECA

MARIO BENEDETTI

ÚLTIMES NOTÍCIES

12/04/2017
COMMEMORACIÓ DEL 50 ANIVERSARI DE "CIEN ANYS DE SOLEDAD" DE GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ (DIA 2 DE MAIG)

 

Jornada de commemoració del 50 aniversari de “Cent anys de solitud”.

- A les 12:00h en el CeMaB: Començarem am la conferència“Cien años de soledad, una novela de aventuras” impartida per uns dels principals especialistes en García Márquez, el professor José Manuel Camacho (Universitat de Sevilla).

-I a les 13:00 h en el Racó dels poetes: Lectura pública on podreu llegir fragments de l'obra que l'organització posarà a la disposició dels assistents el mateix dia.

Cartell

05/04/2017
SEMINARI "HOMERO ARIDJIS: UN CREADOR NOS INTRODUCE EN SU MUNDO"

Del 9 al 12 de maig comptarem amb la presència en la Universitat d'Alacant de l'escriptor mexicà Homer Aridjis, una de les figures més rellevants de la cultura mexicana i llatinoamericana actual.

-Del 9 a l'11 de maig, Seminari "Homero Aridjis: Un creador nos introduce en su mundo" en el CeMaB. Dirigit per José Carlos Rovira.

Organitzat pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti.
Amb la col·laboració de l'Ambaixada de Mèxic, Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, Facultat de Filosofia i Lletres i Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura.

Certificat 12 hores ICE per a els qui acrediten una assistència mínima del 80% i realitzen una ressenya del seminari (equivalent a 2 hores de treball de l'alumne).


MATRÍCULA
: GRATUÏTA.

INSCRIPCIÓ: fins al 8 de maig. Formulari

Programa

Cartell

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES Al SEMINARI

Dijous 11 de maig:

Conferència d'Homer Aridjis, "Los Pájaros"
Lloc i hora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Av. Ramón y Cajal, 4, Sala Altamira), a les 20:00 h 

Cartell

Divendres 12 de maig:

Conferència d'Homer Aridjis, "Los Pájaros"i Recital poètic
Lloc i hora: Societat Cultural Casino de Torrevella (Passege Vista Alegre, 14), a les 20:30 h 

Cartell

04/04/2017
NOVETAT EN LA NOSTRA WEB CEMAB

“Mario Benedetti i la Universitat d'Alacant” és el nou apartat que es pot trobar en la web del CeMaB i mostra en imatges l'exposició que aquest Centre d'Estudis va organitzar en 2014. En ella es presenta un recorregut per les deu visites que l'escriptor uruguaià va realitzar a la Universitat d'Alacant entre 1990 i 2003 i es mostra l'estreta vinculació que li va unir a aquesta institució.

Aquesta exposción va ser comisariada per Claudia Menges Penya amb l'assessorament dels catedràtics de la UA (i amics de Mario Benedetti) José Carlos Rovira i Carmen Alemany.

Web

24/03/2017
MARGO GLANTZ SERÀ INVESTIDA DOCTORA HONORIS CAUSA PER LA UNIVERSITAT D'ALACANT

Ahir el Consell de Govern va aprovar per unanimitat el nomenament de Margo Glantz com a Doctora Honoris causa per la Universitat d'Alacant. Des del CeMaB volem expressar nostra més sincera enhorabona a la novel·lista, investigadora i professora mexicana que, des de l'any 2001, ha mantingut una estreta relació amb el grup de literatura hispanoamericana de la Universitat d'Alacant, i amb aquest Centre d'Estudis Iberoamericans.

Actualitat Universitària

15/02/2017
BUTLLETÍ CEMAB NÚM 8 (JULIO-DESEMBRE 2016)

Publiquem el vuitè nombre del Butlletí CeMaB, publicació que informa sobre les activitats previstes de moment per al període de febrer a juny de 2017 i sobre les activitats realitzades en l'últim semestre. Com a novetat, a partir d'aquest nombre oferim també notícies sobre la recerca dels seus integrants (publi­caciones, projectes, confe­rencias rellevants…), així com d'activitats relatives a la docència, adreça de tesi i estades en universida­dónes i institucions estrangeres.

Butlletí Núm 8

09/02/2017
ACTIVITATS CEMAB (FEBRER-JUNY 2017)

Presentem la nova programació del CeMaB per al pròxim semestre.

03/02/2017
ÚLTIMS LLIBRES PUBLICATS PER INVESTIGADORS DEL CEMAB

Des del mes de juliol, investigadors del CeMab i membres del Grup de Recerca "Literatura Hispanoamericana: Recuperacions del Món Precolombino i Colonial en el Segle XX Llatinoamericà" han publicat diversos llibres dels quals donem notícia.

- Carmen Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperenza (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

- Beatriz Aracil Home, Jo, don Hernando Cortés. Reflexions entorn de l'escriptura cortesiana, Madrid, Iberoamericana / Vervuert, 2016.

- Eva Valero Juan, Ercillla i L'Araucana en dos temps. Del Segle d'Or a la posteritat, Sevilla, Renaixement, 2016.

men Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

men Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

men Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

men Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

rmen Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

armen Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat (eds.), Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança (pròleg de José Carlos Rovira), Madrid, Visor, 2016.

 

23/01/2017
ÚLTIM NOMBRE DE LA REVISTA AMÉRICA SIN NOMBRE

Informem que ja està en línia l'últim monogràfic de la revista América sin Nombre, titulado “Teatro breve virreinal” coordinat per Miguel Zugasti.

Edició on-line

Web de la revista

Actualitat anterior a 2015

Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosIberoamericanosMarioBenedetti

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464