Saltar apartados
  • UA
  • CeMaB
  • Seminaris, jornades i activitats culturals (CURS 2013-2014)

Seminaris, jornades i activitats culturals (CURS 2013-2014)

CURS 2013-2014

30/05/2014
CURS D'ESTIU "LITERATURA INFANTIL Y JUVENIL: TEXTOS, ILUSTRACIÓN Y ANIMACIÓN LECTORA EN ESPAÑA Y AMÉRICA LATINA"

El curs proposa una mirada cap a la Literatura Infantil i Juvenil espanyola i hispanoamericana tant des d'una perspectiva històrica com des del punt de vista actual, així com la seua projecció didàctica en les aules dels diferents nivells educatius. Es prestarà també atenció a un conjunt d'experiències d'animació lectora en els diversos àmbits formatius i socials. S'analitzaran obres i autors relacionats amb la LIJ espanyola i hispanoamericana. Comptarà amb la presència de prestigiosos especialistes en didàctica i literatura infantil i juvenil (Gemma Lluch, Pedro Cerrillo, Jaime García Padrí, César Sánchez) i d'autors i il·lustradors de literatura infantil (Pablo Auladell, Javier Sáez, Roberto Aliaga i Antonia Rodenas).

Dates: 2, 3 i 4 juliol de 2014.

Dirgido per Ramón F. Llorens i Pedro Mendiola Oñate, professors del Departament d'Innovació i Formació Didàctica de la UA.

Certificació del curs: 20 hores HISSE i 2 LRU/ECTS

Preu:

  • Estudiants: 70%u20AC
  • General: 90%u20AC

Requisits d'accés i matrícula

Blog del curs

Programa

Cartell

26/05/2014
CONVOCATÒRIA DE L'II CERTAMEN LITERARI MARIO BENEDETTI - UNIVERSITAT D'ALACANT

El Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i la Facultat de Filosofia i Lletres reten homenatge al poeta uruguaià i Doctor Honoris causa de la UA des de 1997, amb la segona convocatòria d'aquest concurs literari. El certamen contempla dos dels gèneres principals de la producció de Benedetti: el relat i la poesia. Amb l'objectiu de construir un espai de creativitat en la universitat, aquest Certamen literari, dirigit a tota la comunitat de la UA, pretén fomentar l'interès per l'escriptura i reivindicar el necessari lloc que la imaginació ha de tenir en la universitat.

Bases de la Convocatòria

Cartell

20/05/2014
Homenatge a Luis Buñuel

 

Durant els mesos de maig i juny, amb motiu de l'Homenatge a Luis Buñuel tindran lloc (en l'ADDA i la Casa Bardín) les projeccions i debats que a continuació es detallen:

- 23 de maig. ADDA, 20:15h. Projecció "Los olvidados". Col·loqui amb Israel Gil y Ricardo Matas.

- 5 de juny. Casa Bardín, 19:00 h. Projecció de "Nazarín". Col·loqui amb Mariano Sánchez Soler y Juan de Mata Moncho

- 12 de juny. Casa Bardín, 19:00 h. Projecció de  "El Ángel exterminador". Col·loqui amb Fran Ortiz y Rafa Burgos.

Coorganitzat pel CeMaB, l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i la Seu Ciutat d'Alacant (Universitat d'Alacant). Coordinat per Juan de Mata Moncho (Universitat d'Alacant) i Ricardo Matas Xiula (IES Jorge Juan Alacant).

Entrada lliure. Limitada a l'aforament.

Cartell

09/05/2014
CONFERÈNCIA DE L'ESCRIPTORA DOMNICA RADULESCU

El dilluns, 12 de maig, a les 12:00 h., en el CeMaB, tindrà lloc la conferència de l'escriptora Domnica Radulescu: “Dangerous Liaisons: the critical and the creative, the fictional and the autobiographical”.

Després de la conferència, es durà a terme la lectura dramatitzada del seu text: %u201CThe Virgins of Seville / Les Verges de Sevilla (Fantasia immigrant en un acte)%u201C, a càrrec de l'alumnat de l'Aula de teatre de la UA. Traducció de Catalina Iliescu.

Cartell

08/05/2014
INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ "MARIO BENEDETTI Y LA UNIVERSIDAD DE ALICANTE (1990-2003): DEFENSA DE LA ALEGRÍA"

L'exposició “Mario Benedetti y la Universidad de Alicante (1990-2003): Defensa de la alegría” presenta un recorregut per les deu visites que l'escriptor uruguaià va realitzar a la Universitat d'Alacant entre 1990 i 2003 i pretén mostrar l'estreta vinculació que li va unir a aquesta institució.

Organitzada pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i la Universitat d'Alacant. Ha sigut comisariada per Claudia Menges Penya amb l'assessorament dels catedràtics de la UA (i amics de Mario Benedetti) José Carlos Rovira i Carmen Alemany.

ACTE D'INAUGURACIÓ: 16 de maig a les 13:00 h en el Sala Aifos de la UA.

EXPOSICIÓ: Es pot visitar en la sala Aifos de la UA del 16 de maig al 16 de juny i després itinerará per diferents seus universitàries.

Cartell

Nota de premsa

Dossier de premsa

Álbum de fotos

Vídeo

30/04/2014
Entrevista a càrrec de Cecilia Eudave "Xarrant sobre el fantàstic mexicà"

El dimarts , 6 de maig a les 20:15h en la Seu Ciutat d'Alacant, tindrà lloc l'entrevista "Xarrant sobre el fantàstic mexicà", a càrrec de Cecilia Eudave.

Cartell

30/04/2014
Conferència a càrrec de Cecilia Eudave "Sobre el fantàstic mexicà, algunes consideracions sobre el gènere i les seues perspectives actuals"

El dilluns , 5 de maig a les 10:00h en el CeMaB, tindrà lloc la Conferència "Sobre el fantàstic mexicà, algunes consideracions sobre el gènere i les seues perspectives actuals", a càrrec de Cecilia Eudave.

Cartell

31/03/2014
Narració oral "Una hora con Mario"

El 7 d'abril, a les 17:00h, en el CeMaB, tindrà lloc la narració oral "Una hora con Mario",  a càrrec de Raquel López, que narrarà alguns dels contes escrits per Benedetti, com "Cleòpatra" o "La víspera" entre uns altres.

Entrada lliure.

Cartell

Álbum de fotos

31/03/2014
Lectura pública de l'obra de Mario Benedetti, "Defensa de la alegria"

El 7 d'abril, a les 11:00 h. en el Racó dels poetes (amfiteatre entre edificis d'Infermeria i Biblioteca General), tindrà lloc una lectura pública de l'obra de Mario Benedetti, que portarà per títol %u201CDefensa de l'alegria%u201D. Tots els assistents que ho desitgen podran llegir poemes o fragments de l'obra de Benedetti. A més el CeMaB posarà a la disposició dels assistents una selecció de poemes.

 

Cartell

Álbum de fotos

Vídeo

28/03/2014
II Col·loqui Internacional "La narrativa mexicana contemporània i la reconstrucció de la Nova Espanya"

Els dies 6, 7 i 8 de maig en el CeMaB, tindrà lloc l'III Col·loqui Internacional "La narrativa mexicana contemporània i la reconstrucció de la Nova Espanya". Organitzat per la Xarxa de Col·laboració %u201CLa reconstrucció de la Nova Espanya en la Narrativa Mexicana contemporània%u201D i el projecte %u201CLa Formació de la tradició literària hispanoamericana%u201D.

 

 

Termini d'inscripció: De l'1 d'abril al 5 de maig. Inscripció GRATUÏTA.

El formulari d'inscripció haurà de lliurar-se en la Secretaria del Centre d'Estudis Iberiomaricanos Mario Benedetti, o enviar-ho a l'adreçacentro.benedetti@ua.es

Reconegut amb 20 hores ICE.

Cartell

Programa

Àlbum de fotos

17/03/2014
Conferència a càrrec de Robin Lefere, "Borges narrador, o el joc transcendent"

El 20 de març, a les 12:00 h, tedrán lloc en el CeMaB la conferència %u201CBorges narrador, o el joc transcendent%u201D, a càrrec del professor Robin Lefere de la Université Lliure de Bruxelles.

Cartell

10/03/2014
Seminari "Mario Benedetti i els poetes comunicants".

Aquest seminari es planteja com a homenatge a l'autor uruguaià en complir-se els cinc anys de la seua defunció i proposa una reflexió crítica sobre la seua obra poètica, així com la d'un nodrit grup dels seus contemporanis: Juan Gelman, Nicanor Parra, José Emilio Pacheco...
Organitzat pel CeMaB, el seminari compta amb la col·laboració de l'Ambaixada d'Uruguai, Fundació Mario Benedetti, Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, Càtedra Vargas Llosa i Fundació Biblioteca Virtua Miguel de Cervantes.

 

Data: De l'1 al 3 d'abril de 2014

Lloc: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

Inscripció: GRATUÏTA. Ha de realitzar-se a través del següent correu electrònic: centro.benedetti@ua.es amb les següents dades: nom i cognoms, adreça, DNI/Passaport, e-mail, telèfon de contacte.

Programa

Cartell

Àlbum de fotos

18/02/2014
Presentació Literària "Maleïda sigues tristesa" a càrrec de Carlos Michel Fuentes

El dijous 20 de febrer a les 17:00h, en el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, tindrà lloc la presentació literària "Maleïda sigues tristesa" un llibre de relats il·lustrats de Carlos Michel Fuentes.

Cartell

03/02/2014
Conferències a càrrec de l'escriptor Sergio Ramírez

Les conferències de l'escriptor Sergio Ramírez tindran lloc el dilluns 17 de febrer.

10:00hs.: Historias para ser contadas (La imaginación frente a la realidad en América Latina)
en el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, Facultat de Filosofia i Lletres (Edifici C)

20:15 h.: Cuadernos de encargo (Los oficios compartidos de la literatura y la política) en la Seu Ciutat d'Alacant, Av. Ramón y Cajal 4

Cartell

Àlbum de fotos

07/01/2014
Luis Buñuel, 30 anys després
Cicle de conferències, projeccions i col·loquis en commemoració dels trenta anys de la mort de Luis Buñuel ("Luis Buñuel, 30 anys després) que tindran lloc entre gener i abril de 2014.
Coorganitzat pel CeMaB, l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i la Seu Ciutat d'Alacant (Universitat d'Alacant). Coordinat per Juan de Mata Moncho (Universitat d'Alacant) i Ricardo Matas Xiula (IES Jorge Juan Alacant).
05/12/2013
Inauguració de l'exposició

El 13 de desembre a les 11.00h en la Sala Aifos s'inaugura l'exposició "Escriptors xilens per Espanya". A continuació tindrà lloc una taula redona moderada per la professora Carmen Alemany i que comptarà amb la presència de: Juan Carlos Mestre (Premi Nacional de Poesia), Matías Barchino (Professor de la Univesidad de Castella-la Manxa) i Alejandro San Francisco (Agregat cultural de l'Ambaixada de Xile).

A més, Juan Carlos Mestre recitarà alguns dels versos més significatius d'autors com Pablo Neruda, Nicanor Parra, Gonzalo Rojas o Raúl Zurita.

L'acte es clausurarà amb la projecció del documental "Neruda, paral·lel 38º Sud", dirigit per María Martín.

L'exposició estarà en la Sala Aifos del 13 de desembre de 2013 al 15 de gener de 2014.

Cartell

Informació de l'exposició

Videostreaming

Dossier de premsa

Àlbum de fotos

19/11/2013
VII Seminari Hispà-Argentí. Poètiques i polítiques de l'espai en les arts i la literatura

Els dies 28 i 29 de novembre tindrà lloc el VII Seminari Hispà-Argentí. Poètiques i polítiques de l'espai en les arts i la literatura.

Lloc: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti. Facultat de Filosfía i Lletres III

Inscripció gratuïta: Destinat a alumnes de Geografia Humana, de Sociologia, d'Humanitats i d'Història.

 

 

Programa i butlletí d'inscripció

Cartell

Àlbum de fotos

21/10/2013
VII Col·loqui Internacional de Teatre Llatinoamericà. Llatinoamèrica i Europa: Mirades Creuades en el Teatre Contemporani

Del 12 al 14 de novembre de 2013 tindrà lloc VII Col·loqui Internacional de Teatre Llatinoamericà. Llatinoamèrica i Europa: Mirades Creuades en el Teatre Contemporani.

Programa

Cartell

Web

Àlbum de fotos

04/11/2013
Presentació de la

El divendres 8 de novembre tindrà lloc la presentació de l'Obra Completa de Blas d'Otero. Obra completa (1935-1977), edició de Sabina de la Cruz, amb la col·laboració de Mario Hernández, Galaxia Gutemberg, 2013.

A les 12:00 h. en el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i a les 20:15 h. en la Seu Ciutat d'Alacant.

 

Cartell

Àlbum de fotos

28/10/2013
Còmic com a element didàctic II: Literatura i història en vinyetes

Dirigit a: Alumnat Universitat d'Alacant (interès especial per a Educació, Història, Filologia, Màster de Secundària). Docents d'Educació Primària, Educació Secundària i Batxillerat.

Matrícula UA: http://difd.ua.es/es/ - difd@ua.es

Preu: Alumnat UA: 30 euros / Altres: 50 euros

Reconeixement de crèdits: 3 crèdits (36 h presencials)

Hores HISSE: 36 hores presencials

Horari: Dimarts, dimecres i dijous de 17:30 a 21:00 h durant novembre de 2013. (4 setmanes, 12 sessions de 3 hores). Total: 36 h.

Lloc: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

Blog del curs: http://aplicacionesdidacticascomicua2013.blogspot.com.es

Informació: jrovira.collado@ua.es - unicomic@gmail.com

Cartell

Més informació i programa

22/10/2013
Conferència a càrrec del Dr. Daniel Meyran (Universitat de Perpignan. França). Transmissió texual i patrimoni en el teatre mexicà contemporani: De l'Orestes grec a l'Orestes mexicà

El dimarts 29 d'octubre a les 15:30 h. en el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti tindrà lloc la Conferència a càrrec del Dr. Daniel Meyran (Universitat de Perpignan. França). Transmissió texual i patrimoni en el teatre mexicà contemporani: De l'Orestes grec a l'Orestes mexicà.

Cartell

Àlbum de fotos

21/10/2013
Conferència a càrrec de Roberto Alifano, Escriptor i Secretari de Cultura de la Sade (Societat Argentina d'Escriptors): "Borges i Neruda una secreta relació literària"

El dilluns 28 d'octubre a les 10 h. en el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, Facultat de Filosofia i Lletres III, tindrà lloc la Conferència a càrrec de Roberto Alifano, Escriptor i Secretari de Cultura de la Sade (Societat Argentina d'Escriptors): "Borges i Neruda una secreta relació literària".

Cartell

14/10/2013
Jorge Eduardo Benavides. Presentació de la seua última novel·la, "Un assumpte sentimental"

Jorge Eduardo Benavides presentarà el seu últiima novel·la, Un assumpte sentimental, divendres que ve 18 d'octubre de 2013 a les 18:00h en la Biblitoeca La Pau (Villena)

Cartell

02/10/2013
50 ANYS DE RAYUELA (1963-2013). HOMENATGE A JULIO CORTÁZAR

Data: Del 15 al 17 d'Octubre de 2013.

Lloc: Dies 15 i 16 en el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti (Facultat de Filosofia i Lletres III). Dia 17 en la Sala de Conferències de l'ADDA d'Alacant.

Directora: Carmen Alemany.

Cartell

Programa

08/10/2013
EXPOSICIÓ JULIO CORTÁZAR, UN RECORREGUT. Del 8 d'Octubre al 9 de Novembre.

Inauguració el dia 8 d'Octubre a les 13h.

Lloc: MUA. Sala El Cub.

Cartell

Informació de l'Exposició

Àlbum de fotos

Dossier de premsa

19/09/2013
Actes d'Inauguració de les noves instal·lacions del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

El 16 de setembre de 2013 tindran lloc els Actes d'Inauguració del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti.

12hs: Acte d'Inauguració de les noves instlaciones del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti.

Lloc: Facultat de Filosofia i Lletres, edifici III, planta baixa.

20hs: Conferència de Juan Cruz, "Memòria de Mario Benedetti".

Lloc: Seu Ciutat d'Alacant

Videostreaming

Cartell

Videotreaming

Dossier de premsa

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464