Saltar apartados
  • UA
  • CeMaB
  • Seminaris, jornades i activitats culturals (CURS 2014-2015)

Seminaris, jornades i activitats culturals (CURS 2014-2015)

CURS 2014-2015

09/06/2015
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "AMÉRICA LATINA Y EUROPA. ESPACIOS COMPARTIDOS EN EL TEATRO CONTEMPORÁNEO"

El dijous 11 de juny, a les 19.00 h, tindrà lloc en la Casa Bardín (C/ Sant Fernando 44. Alacant) la presentació del llibre "América Latina y Europa. Espacios compartidos en el teatro contemporáneo" (Visor, 2015).

La presentació serà a càrrec del Dr. José Carlos Rovira Soler, catedràtic de Literatura Hispanoamericana de la Universitat d'Alacant, i en ella participaran els seus editors Beatriz Aracil, José Luis Ferris i Mónica Ruiz.

El llibre arreplega treballs d'importants especialistes europeus i americans entre els quals es troben els professors de la Universitat d'Alacant Isabel Marcillas, Juan de Mata Moncho, Víctor Manuel Sanchis i Eva Valero.

Portada llibre 

08/06/2015
CONVERSA EN L'ADDA: "El oficio de escribir". Mario Vargas Llosa i Javier Cercas

L'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert organitza, amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant, Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i Cátedra Vargas Llosa, la trobada entre Mario Vargas Llosa i Javier Cercas "El oficio de escribir", que tindrà lloc en la Sala Simfònica de l'ADDA divendres que ve 12 de juny a les 20 h.
Modera: Pilar Reyes
Entrada lliure, limitada a l'aforament

Cartell

05/06/2015
REPRESENTACIÓ TEATRAL "PEDRO Y EL CAPITÁN"

El divendres 12 de juny es representarà l'obra de Mario Benedetti "Pedro y el capitán" en el Teatre Arniches (Alacant) a les 20:30 h.

És una iniciativa personal dels actors Sergio Sempere i Ángel Romero, i de la directora Victoria Guillén, professora del Màster en Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d'Alacant. Aquest text de Mario Benedetti està produït per Teada i compta amb la col·laboració del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti.

Venda d'entrades en la taquilla del teatre

Cartell

04/06/2015
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "SIN MANOS y otras proezas de la infancia"

El dimarts 9 de juny tindrà lloc la presentació del llibre “Sin manos y otras proezas de la infancia”, en la qual intervindran Eva Valero, professora de Literatura hispanoamericana de la UA, i els autors de l'obra, Raúl Jiménez (escriptor) i Rodrigo García (il·lustrador).

Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Ramón y Cajal, 4), sala Miguel Hernández, a les 20:15 h.

Cartell

19/05/2015
CONFERÈNCIA DE PABLO BRESCIA "Fuera de lugar: hacia una estética de los confines (con un apéndice cortazariano)"

 

El dimarts, 26 de maig, tindrà lloc la conferència "Fuera de lugar: hacia una estética de los confines (con un apéndice cortazariano)" a càrrec de l'escriptor argentí Pablo Brescia, que també ens presentarà el seu llibre CORTÁZAR SAMPLEADO (Librosampleados Ediciones, 2014).

- A les 12:00 h. en el CeMaB  cartell

- A les 20,15 h. en la Seu Ciutat d'Alacant (Sala Rafael Altamira)  cartell

06/05/2015
SETMANA AMB JORGE EDUARDO BENAVIDES

La setmana vinent el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti ha organitzat una sèrie d'activitats amb l'escriptor peruà Jorge Eduardo Benavides en la Universitat d'Alacant:

  • Dimarts, 12 de maig: CeMaB  cartell

Conferència de Jorge Eduardo Benavides “Andinos, criollos y exiliados: Narrativa peruana actual” i presentació de la seua última novel·la publicada a Espanya, El enigma del convento (Alfaguara, 2014).
Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, a les 12.00 h.
Organitza: CeMaB

 

La presentació del llibre també es realitzarà en Seus universitàries:

  • Dimarts, 12 de maig: Seu Ciutat d'Alacant  cartell

Seu Ciutat d'Alacant (Av. Ramón y Cajal, 4), a les 20.00 h.
Organitzen: Seu Ciutat d'Alacant i CeMaB

  • Dijous, 14 de maig: Seu de Villena  cartell

Biblioteca Miguel Hernández (Plaza de Santiago), Villena, a les 20.00 h.
Organitzen: Seu Universitària de Villena i CeMaB

04/05/2015
CONFERÈNCIES DEL Dr. FRANCISCO DOMÍNGUEZ (Middlesex University - Londres)

La setmana vinent el Dr. Francisco Domínguez, d'origen xilè i resident a Londres des de fa dècades, visitarà la Universitat d'Alacant en qualitat de Director del Departamento de Estudios Latinoamericanos de la Business School en la Middlesex University de Londres (Reino Unido).
Per aquest motiu el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti ha organitzat la impartició de dues conferències dijous que ve 7 de maig tant en les instal·lacions del CeMaB, en el Campus de Sant Vicent, com en la Seu Ciutat d'Alacant.

CemaB:

Conferència: "Del Canto General a la Memoria del Fuego de Galeano". Presentació a càrrec d'Eva Valero Juan, directora del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i la participació de José Ramón Belda Medina, director del Secretariat de Mobilitat

Dijous 7 de maig, a les 10:00 h

Cartell

Seu Ciutat d'Alacant:

Conferència: "El proceso de integración en América Latina a la luz de la última Cumbre de las Américas". Presentació a càrrec d'Eva Valero Juan, directora del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i la participació de José Ramón Belda Medina, director del Secretariat de Mobilitat

Dijous 7 de maig, a les 20:15 h. en la Sala Miguel Hernández

Cartell

27/04/2015
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "BORGES EN LA CIUDAD DE LOS INMORTALES"

El dilluns 4 de maig a les 12:00h, en el CeMaB, el professor Vicente Cervera de la Universdad de Murcia presentarà el seu llibre “Borges en la ciudad de los inmortales” (Renacimiento, 2015).

Cartell

Àlbum de fotos

27/04/2015
OBRA DE TEATRE "UNOS DURAZNOS BLANCOS Y MUY DULCES. CUENTOS DE DANIEL MOYANO"

Dimarts que ve 5 de maig a les 12.00 h la companyia argentina El Pasillo Teatro representarà “Unos duraznos blancos y muy dulces. Cuentos de Daniel Moyano” en el Saló d'actes de la Facultat d'Educació de la UA.
L'obra se submergeix en els contes i la vida de l'escriptor Daniel Moyano (1930-1992), en la història de La Rioja, d'Argentina i de Llatinoamèrica, en les ferides que va obrir la dictadura i el seu exili a Madrid. La música, l'humor, l'orfandat, el mestre Manuel de Falla i fins al gran revolucionari són part fonamental d'aquestes històries.

Entrada gratuïta amb invitació (disponibles en el CeMaB i en el MIC de la Universitat d'Alacant).

Cartell

20/04/2015
CONFERÈNCIA DE CARMELO ANDREA SPADOLA

Divendres que ve 24 d'abril a les 13.00h tindrà lloc en el CeMaB la conferència de Carmelo Andrea Spadola (Università degli Studi di Firenze) titulada “Paisajes reales e imaginarios en la obra poética de la escritora uruguaya Juana de Ibarbourou”

Cartel

Àlbum de fotos 

09/03/2015
RECITAL POÈTIC DE RAÚL ZURITA EN LA CASA MUSEU MIGUEL HERNÁNDEZ D'ORIOLA

 

Informem que demà, per motius aliens a l'organització, el poeta Leonel Lienlaf no recitarà en la Casa Museu Miguel Hernández d'Oriola com estava previst.
En el seu lloc i aprofitant que aquesta setmana està sent l'Homenatge a Raúl Zurita per motiu de la seua investidura com a Doctor Honoris causa, avui dia 5, serà el poeta xilè Raúl Zurita qui recite en la Casa Museu Miguel Hernández d'Oriola a les 20:00 h.

12/02/2015
COL·LOQUI INTERNACIONAL "AL·LEGORIA DE LA DESOLACIÓ I L'ESPERANÇA: RAÚL ZURITA I LA POESIA LLATINOAMERICANA ACTUAL"

Obert el termini d'inscripció al Col·loqui Internacional “Alegoría de la desolación y la esperanza: Raúl Zurita y la poesía latinoamericana actual” que tindrà lloc del 3 al 4 de març en el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i Saló de Graus (Edifici C – Facultat de Filosofia i Lletres).

Reconegut amb 20 hores HISSE

Inscripció GRATUÏTA (fins al 28 de febrer) ha de realitzar-se a través del següent correu electrònic: centro.benedetti@ua.es amb les següents dades: nom i cognom, adreça, DNI/Passaport, correu electrònic, telèfon de contacte.

Web: http://dfelg.ua.es/zuritadhc/

Programa

Cartell

Àlbum de fotos

12/02/2015
2.ª. EDICIÓ CLUB DE LECTURA MARIO BENEDETTI (OBRA NARRATIVA)

El club de lectura Mario Benedetti pretén reunir a un grup de persones aficionades a la literatura i que volen compartir l'experiència de la lectura en «la casa» alacantina de l'autor: el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti.

 

CARTELl

PROGRAMA

 

El Club de lectura serà impartit per Segio Galindo, llicenciat en Filosofia i Lletres i editor de textos, es dedica a la docència en diferents àmbits: és professor d'ensenyament secundari, coordina el Club de lectura de la Universitat d'Alacant i imparteix classe en el Màster en Estudis Literaris.

Lloc: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti (Facultat de Filosofia i Lletres III, Edifici C)

Data: Del 12 de febrer al 14 de maig de 2015

 

Inscripció i matrícula:

Període d'inscripció: Del 03 de desembre de 2014 a l'11 de febrer de 2014.

Cost de matrícula: 20€ 

 

Formulari d'inscripció (En enviar el formulari d'inscripció rebrà un email amb les dades bancàries on prodrá abonar la matrícula)

RECONEIXEMENT: 20 hores HISSE

Més informació

Per a qualsevol dubte:

Telèfon: 965903788

Email: centro.benedetti@ua.es

13/01/2015
CONFERÈNCIA DEL Dr. PHILIP SWANSON (UNIVERSITAT DE SHEFFIELD, ANGLATERRA)

El dimarts 20 de gener, a les 18:00 h., en el CeMaB, tindrà lloc la conferència del professor Philip Swanson: “Pasando del ‘boom’ a la quiebra: España y la novela perdida de Donoso”. Organitzat pel Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura i amb la col·laboració del CeMaB.

Entrada lliure fins a completar aforament

Cartell

Àlbum de fotos

24/11/2014
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "SER DONA I ESTAR PRESENT. DISSIDÈNCIES DE GÈNERE EN LA LITERATURA MEXICANA CONTEMPORÀNIA"

El dilluns 1 de desembre a les 13:00h, en el CeMaB, el professor Oswaldo Estrada de la University of North Carolina at Chapel Hill presentarà el seu llibre  “Ser mujer y estar presente. Disidencias de género en la literatura mexicana contemporánea” (México, UNAM, 2014). 

Cartell

Àlbum de fotos

18/11/2014
SEMINARI A CÀRREC DEL DR. ALBERTO ORTIZ, "PENSAMIENTO Y LITERATURA EN EL BARROCO NOVOHISPANO"

El dilluns 24 de 8:00 a 10:00 i de 12:00 a 14:00 i el dimarts 25 de novembre de 10:00 a 12:00 hores tindrà lloc, en el CeMaB, el seminari a càrrec del Dr. Alberto Ortiz, "Pensamiento y literatura en el barroco novohispano". Organitzat pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística i el Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura.

Cartell

Àlbum de fotos

 

10/11/2014
SEMINARI "GEOGRAFÍA Y PAISAJE EN LA LITERATURA ESPAÑOLA E HISPANOAMERICANA"

Durant els dies 10 i 11 de desembre tindrà lloc, en el CeMaB, el Seminari ”Geografía y paisaje en la literatura española e hispanoamericana”, dirigit per Jorge Olcina i Eva Valero.

El seminari pretén ser una posada al dia de recerques dutes a terme en els últims anys en diferents universitats espanyoles en relació amb les formes de transmissió escrita, a través de les obres literàries, de les sensacions i de la fascinació de l'espai geogràfic en la narrativa espanyola i hispanoamericana.

Organitzat pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, la facultat de Filosofia i Leras, el Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física i el Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura.

Reconegut per 15 hores ICE

INSCRIPCIÓ I MATRÍCULA: La matrícula és GRATUÏTA. La inscripció es pot realitzar fins al 9 de desembreenviant a centro.benedetti@ua.es les següents dades: Cognoms, Nom; DNI; adreça postal; telèfon i email.

Programa

Cartell

Àlbum de fotos

07/11/2014
VIII SEMINARIO HISPANO-ARGENTINO "LOS DISCURSOS SOCIALES DE LAS EMOCIONES"

Del 27 al 28 de novembre tindrà lloc, en el CeMaB, el VIII Seminario Hispano-Argentino “Los discursos sociales de las emociones”. Organitzat pel Departament de Sociologia II, Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura i el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, en coorganización amb la Facultat d'Humanitats de la Universitat Nacional del Litoral (Argentina), i amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i la Facultat de Filosofia i Lletres.

L'objectiu d'aquesta VIII edició del Seminari és intentar abordar la funció social i discursiva de les emocions des d'una perspectiva interdisciplinària.

INSCRIPCIÓ I MATRÍCULA: La matrícula és GRATUÏTA. La inscripció es pot realitzar fins al 26 de novembre a través del correu electrònic, centro.benedetti@ua.es, enviant les següents dades: Cognoms, Nom; DNI; adreça postal; telèfon i email.

Reconegut amb 10 hores ICE

Programa

06/11/2014
Cicle d'activitats en el CeMaB entorn de l'exposició"España debe saber [superar la posguerra]" (Sala Aifos), comisariada pel professor José Miguel Santacreu.

 

Calendari d'activitat

Cartell

 

29/10/2014
SEMINARIO "MUJER Y ESCRITURA EN LA AMÉRICA VIRREINAL"

Del 2 al 4 de desembre tindrà lloc, en el CeMaB, el Seminario “Mujer y escritura en la América Virreinal”. Organitzat pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i el Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura de la Universitat d'Alacant i amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística i Facultat de Filosofia i Lletres de la UA.

 

INSCRIPCIÓ I MATRÍCULA: La inscripció es realitzarà de forma GRATUÏTA, fins al dia 2 de desembre, a través del correu electrònic, centro.benedetti@ua.es, enviant les següents dades de matrícula: Cognoms, Nom; DNI; adreça postal; telèfon i email.

 

Programa

Cartell

Àlbum de fotos

27/10/2014
SETMANA AMB CECILIA EUDAVE

A partir del pròxim 10 de novembre tindrà lloc un cicle d'activitats amb l'escriptora mexicana Cecilia Eudave, una de les veus més fresques i interessants de la narrativa llatinoamericana actual. Al llarg de la setmana l'escriptora impartirà conferències i realitzarà presentacions del seu últim llibre, %u201CEn primera persona%u201D (Amargord Edicions), en les seus universitàries d'Alacant, Villena i l'Alfàs del Pi, i en les pròpies instal·lacions del CeMaB en el Campus de Sant Vicent.

 

Seu d'Alacant: Dimecres12 de novembre a las 20:15 h, C/ Ramón y Cajal, 4

Cartell

CemaB: Dijous13 de noviembre a las 10:00 h, Facultat de Filosofia i Lletres III

Cartell / Àlbum de fotos / Dossier de premsa

Aula universitària de L'Alfàs del PiJueves 13 de novembre a las 20:00 h, Casa de cultura, L'Alfàs del Pi

Cartell

Seu de Villena: Viernes 14 de novembre a las 20:00 h, Biblioteca "Miguel Hernández", Plaza de Santiago de Villena

Cartell

 

22/10/2014
II SEMINARI INTERNACIONAL D'ARQUEOLOGIA, ANTROPOLOGIA I GESTIÓ DEL PATRIMONI CULTURAL LLATINOAMERICÀ

El dimecres 29 d'octubre tindrà lloc en el CeMaB l'II Seminari Internacional d'Arqueologia, Antropologia i Gestió del Patrimoni Cultural Llatinoamericà. El Seminari està organitzat per l'Associació d'estudiants d'arqueologia de la Universitat d'Alacant (ARQUEUA), amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia i Lletres, el Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina i el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti.

 

Per a més informacióarqueua@gmail.com

Webhttp://www.arqueua.tumblr.com/

Cartell

25/09/2014
CONFERÈNCIA EN HOMENATGE A NICANOR PARRA PELS CENT ANYS DEL SEU NAIXEMENT

Com a motiu de l'homenatge a Nicanor Parra pels cent anys del seu naixement, el 2 d'octubre, a les 11:00 h, tindrà lloc enel CeMaB la conferència“Hay Parra parra rato”, a cargo de Mario Rodríguez y María Nieves Alonso (Universidad de Concepción, Chile).

Cartell

Àlbum de fotos

Activitats curse 2013-2014

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464