Saltar apartados
 • UA
 • CeMaB
 • Seminaris, jornades i activitats culturals (C..-2018) - Notícies publicades en Octubre, 2017
2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Octubre, 2017
 • Dijous, 26
 • congrés-lectures

  I CONGRÉS INTERNACIONAL "LES ALTRES LECTURES EN EL SEGLE XXI"

  La setmana vinent, entre els dies 2 i 3, se celebrarà el I Congreso Internacional "Las otras lecturas en el siglo XXI", en la Facultat d'Educació i el CeMaB de la Universitat d'Alacant i en la Casa natal de Miguel Hernández i el Col·legi Santo Domingo d'Oriola.

  En aquest congrés, es planteja com a repte la recerca sobre les noves maneres d'abordar l'accés a la informació, i la definició dels perfils que identifiquen el que genèricament ha vingut a denominar-se «les altres lectures» o «els altres lectors».

  Dirigit per Antonio Díez Mediavilla i José Rovira Collado (Universitat d'Alacant), Aurora Martínez Ezquerro (Universitat de La Rioja) i Aitana Martos García (Universitat d'Almeria).

  Reconegut amb 20 hores HISSE

  Programa

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaDivulgació científicaJornadesCursos i tallersConferènciesCongressos
 • Dimarts, 17
 • cartell Margo Glantz

  COL·LOQUI «MARGO GLANTZ: NARRADORA HETERODOXA, ENSAYISTA DISIDENTE»

  Durant els dies 6 i 7 de novembre el CeMaB acollirà el "Coloquio Margo Glantz: narradora heterodoxa, ensayista disidente" dedicat a l'escriptora, investigadora i acadèmica Margo Glantz (Ciudad de México, 1930), una de les màximes figures de la cultura mexicana i una escriptora premiada en molt diverses latituds. Dirigit per Carmen Alemany i Beatriz Aracil (Universitat d'Alacant).

  El col·loqui té per objectiu aprofundir en una dels principals vessants de l'obra de Glantz, la de l'escriptura de ficció, per a inserir-la en el context de la narrativa mexicana i llatinoamericana dels segles XX i XXI, i per a analitzar-la a partir d'alguns aspectes claus de la mateixa com l'autobiografia, la memòria, el polític, l'erotisme, la fragmentació o els gèneres fronterers.

  Reconegut amb 10 hores HISSE

  A més, l'escritore serà nomenada Doctora Honoris causa per la Universitat d'Alacant el 8 de novembre. L'acte tindrà lloc en el Saló d'actes de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Sant Fernando, 40), a les 12:00 h.

  Aquells que desitgen assistir a l'acte d'investidura, hauran de sol·licitar-ho al Gabinet de Protocol de la Universitat d'Alacant a l'adreça protocol@ua

  Programa

  Cartell

  Margo Glantz en els mitjans

  Inuaguració col.loqui MArgo Glantz

  Àlbum de fotos

 • Divendres, 6
 • congreso de azorín

  IV CONGRESO INTERNACIONAL «AZORÍN EN LA MODERNIDAD LITERARIA»

  Durant els dies 25 i 27 d'octubre entre Alacant i Monòver, tindrà lloc l'IV Congrés Internacional  “Azorín en la modernidad literaria”, en el qual es comptarà amb la participació d'investigadors espanyols juntament amb altres arribats de França, Itàlia i Estats Units. Entre ells destaquem a l'escriptor Julio Llamazares i al director de l'Institut Cervantes, Juan Manuel Bonet amb la conferència d'obertura.

  L'objectiu d'aquest congrés és reflexionar sobre la singularitat de l'obra de José Martínez Ruiz, un dels fundadors de la Modernitat literària a Espanya.

  Organitzat per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Alberto (Diputació d'Alacant), CeMaB (Universitat d'Alacant) i Fundació Caixa Mediterráno. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Monòver.

  Reconegut amb 45 hores ICE

  Informació i inscripció: https://web.ua.es/es/congresoazorin2017/

  Programa 

 • Dilluns, 2
 • Jorge Fornet_CeMaB

  CONFERÈNCIES DE JORGE FORNET, ENSAYISTA (CASA DE LAS AMÉRICAS, LA HABANA)

  Jorge Fornet, assagista cubà i director del Centre de Recerques Literàries de la Casa de les Américas, donarà dues conferències a Alacant: 

  -El dijous 5 d'octubre a les 16.30 h, en les instal·lacions del CeMaB, Jorge Fornet impartirà la conferència "Narrativa latinoamericana actual a través de sus manifiestos y antologías". Presenta Remedios Mataix (Universitat d'Alacant).

  -El divendres 6 d'octubre a les 20:00 h estarà en la Societat Cultural Casino de Torrevella on abordarà "Las crónicas ‘habaneras’ de Cortázar, Pitol, Lemebel y Aira". Organitzat per la Seu Universitària de Torrevella (UA). Presenta Eva Valero (Directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA i del CeMaB).

  Àlbum de fotos

  Actualitat Universitària de la UA

 • Tornar al tauler principal

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464