Saltar apartados
 • UA
 • CeMaB
 • Seminaris, jornades i activitats culturals (C..-2020) - Notícies publicades en Octubre, 2019
2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Octubre, 2019
 • Dimarts, 29
 • Marcos Cortés

  CONFERÈNCIA DE MARCOS CORTÉS

  El dimarts 5 de novembre, a les 10 h, Marcos Cortés, investigador de l'Institut de Recerques Lingüístic-Literàries de la Universitat Veracruzana (Mèxic) oferirà la conferència "Pluralismo médico en la Nueva España (siglos XVI y XVII)".

  La presentació serà a càrrec de Beatriz Aracil, Professora Titular de Literatura Hispanoamericana en el Dpto. de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura de la Universitat d'Alacant.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...GrausLiteraturaEspanyol: Llengua i LiteraturesConferències
 • Dilluns, 28
 • Seminari Teatre i Història

  SEMINARI «TEATRE I HISTÒRIA. REPRESENTACIONS DE LA CONQUESTA EN LES DRAMATURGAS MEXICANES»

  Del 19 al 21 de novembre se celebrarà en el CeMaB el Seminari «Teatro e Historia. Representaciones de la conquista en las dramaturgas mexicanas» amb la participació dels professors Daniel Meyran (Université de Perpignan) i Miguel Zugasti (Universitat de Navarra), entre uns altres. Dirigit per Beatriz Aracil Home  i Mónica Ruiz Bañuls.

  INSCRIPCIÓ: La inscripció és GRATUÏTA i es pot realitzar fins al 18 de novembre a través del següent formulari. Les persones que acrediten una assistència del 80% rebran un diploma expedit pel CeMaB. 

  Àlbum fotogràfic

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...GrausLiteraturaEspanyol: Llengua i LiteraturesJornadesConferènciesCongressos
 • Dijous, 24
 • Foto-Antonio Gil

  CONFERÈNCIA D'ANTONIO GIL CARRASCO (DIRECTOR DE L'INSTITUT CERVANTES D'ALGER)

  El dimecres 30 d'octubre, a les 10 h, el director de l'Institut Cervantes a Alger, Antonio Gil, ens parlarà en el CeMaB sobre la poesia andalusina amb la conferència "Herencia Omeya. La poesía andalusí: origen y evolución". La presentació serà a càrrec del catedràtic d'Estudis Àrabs i Islàmics i director del Departament de Filologies Integrades de la UA Luis F. Bernabé Pons, en un acte organitzat per aquest departament, Casa Mediterrani i el CeMaB.

  Àlbum de fotos

  En els mitjans

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
 • Dimecres, 23
 • XIII Seminari Hispà-Argentí

  XIII SEMINARI HISPANO-ARGENTINO: GENEALOGÍA DE LA CREATIVIDAD (in memorian CLAUDIO LIZÁRRAGA)

  Entre els dies 14 i 15 de novembre en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Sant Fernando, 40) tindrà lloc el XIII Seminario hispano-argentino «Genealogía de la creatividad» (in memoriam Claudio Lizárraga).

  El Seminari parteix amb la idea de mostrar, des d'un enfocament fonamentalment sociològic, el complex prisma de les bases que sustenten al fenomen creatiu i, adherit a açò, planteja també esclarir la definició dels tres conceptes en els quals s'emmarca l'objecte d'estudi: «la creativitat», «la creació» i «el creador».

  Dirigit per Laura Tarabella, degana de la Facultat de Ciències i Humanitats de la Universitat Nacional del Litoral (Santa Fe, Argentina), Juan Antonio Roche Presó, professor de Sociologia de la Cultura i de les Arts de la UA i Eva Valero Juan, directora del CeMaB.

  INSCRIPCIÓ: La inscripció és GRATUÏTA i es pot realitzar fins al 13 de novembre a través de formulari. Les persones que acrediten una assistència del 80% rebran un diploma expedit pel CeMaB. 

  Programa

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaDivulgació científicaJornadesConferènciesCongressos
 • Divendres, 18
 • Alonso Cueto

  CONFERÈNCIA D'ALONSO CUETO (ESCRIPTOR PERUÀ)

  El divendres 25 d'octubre a les 20 h, l'escriptor peruà Alonso Cueto oferirà la conferència «Escribir novelas: una aventura y una exploración» en la Societat Cultural Casino de Torrevella.

  En un acte organitzat per la Seu Universitària de Torrevella i el CeMaB

  Alonso Cueto (Lima, 1954) ha escrit  novel·les, llibres de contes i assajos literaris. Guanyador de diversos guardons literaris com el premi Herralde per la seua novel·la La Hora Azul, del premi Anna Seghers pel conjunt de la seua obra, la beca per a creadors de la Fundació John Simon Guggenheim i l'II Premi de Narrativa Alcobendas Juan Goytisolo per la seua recentment publicat llibre Palabras de otro lado. En 2017 va ser reconegut per l'estat peruà com a personalitat meritòria de la cultura. Les seues novel·les han sigut traduïdes a  més d'una vintena d'idiomes. Tres d'elles (La Hora AzulLa Pasajera y Grandes Miradas) han sigut adaptades al cinema. És membre de nombre de l'Acadèmia Peruana de la Llengua.

  Àlbum fotogràfic

  En els mitjans

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
 • Dimarts, 1
 • cartell Seminari Didàctica

  I SEMINARI "LA LITERATURA HISPANOAMERICANA EN EL AULA: NUEVAS PROPUESTAS DIDÁCTICAS"

   

  Del 21 i 22 d'octubre de 2019 tindrà lloc en el CeMaB el I Seminario «La literatura hispanoamericana en el aula: nuevas propuestas didácticas».

  El seminari té per objectiu dotar a l'alumnat del Grau de Mestre Educació Primària i Infantil i al del Màster de Secundària de diverses propostes didàctiques que li permeta treballar en l'aula obres d'autors hispanoamericans i reflexionar al mateix temps sobre la importància que des de les Administracions es dóna a aquests continguts. De plantejar, en definitiva, aquesta pregunta: ¿té sentit ensenyar llengua castellana i literatura sense incloure la parteix hispanoamericana?

  Dirigit per Ramón F. Llorens García i Mónica Ruiz Bañuls i organitzat pel Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti i el Dpto. d'Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d'Alacant.

  INSCRIPCIÓN: La inscripció serà GRATUÏTA i es pot realitzar fins al 20 d'octubre a través del següent formulari. Les persones que acrediten una assistència del 80% rebran un diploma expedit pel CeMaB. 

  Álbum fotogràfic

  CeMaB en els mitjans

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaJornadesConferències
 • Tornar al tauler principal

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464