Saltar apartados
  • UA
  • CeMaB
  • Seminaris, jornades i activitats culturals (CURS 2019-2020)

Seminaris, jornades i activitats culturals (CURS 2019-2020)

CURS 2019-2020

29/10/2019
CONFERÈNCIA DE MARCOS CORTÉS

El dimarts 5 de novembre, a les 10 h, Marcos Cortés, investigador de l'Institut de Recerques Lingüístic-Literàries de la Universitat Veracruzana (Mèxic) oferirà la conferència "Pluralismo médico en la Nueva España (siglos XVI y XVII)".

La presentació serà a càrrec de Beatriz Aracil, Professora Titular de Literatura Hispanoamericana en el Dpto. de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura de la Universitat d'Alacant.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...GrausLiteraturaEspanyol: Llengua i LiteraturesConferències
28/10/2019
SEMINARI «TEATRE I HISTÒRIA. REPRESENTACIONS DE LA CONQUESTA EN LES DRAMATURGAS MEXICANES»

Del 19 al 21 de novembre se celebrarà en el CeMaB el Seminari «Teatro e Historia. Representaciones de la conquista en las dramaturgas mexicanas» amb la participació dels professors Daniel Meyran (Université de Perpignan) i Miguel Zugasti (Universitat de Navarra), entre uns altres. Dirigit per Beatriz Aracil Home  i Mónica Ruiz Bañuls.

INSCRIPCIÓ: La inscripció és GRATUÏTA i es pot realitzar fins al 18 de novembre a través del següent formulari. Les persones que acrediten una assistència del 80% rebran un diploma expedit pel CeMaB. 

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...GrausLiteraturaEspanyol: Llengua i LiteraturesJornadesConferènciesCongressos
24/10/2019
CONFERÈNCIA D'ANTONIO GIL CARRASCO (DIRECTOR DE L'INSTITUT CERVANTES D'ALGER)

El dimecres 30 d'octubre, a les 10 h, el director de l'Institut Cervantes a Alger, Antonio Gil, ens parlarà en el CeMaB sobre la poesia andalusina amb la conferència "Herencia Omeya. La poesía andalusí: origen y evolución". La presentació serà a càrrec del catedràtic d'Estudis Àrabs i Islàmics i director del Departament de Filologies Integrades de la UA Luis F. Bernabé Pons, en un acte organitzat per aquest departament, Casa Mediterrani i el CeMaB.

Àlbum de fotos

En els mitjans

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
23/10/2019
XIII SEMINARI HISPANO-ARGENTINO: GENEALOGÍA DE LA CREATIVIDAD (in memorian CLAUDIO LIZÁRRAGA)

Entre els dies 14 i 15 de novembre en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Sant Fernando, 40) tindrà lloc el XIII Seminario hispano-argentino «Genealogía de la creatividad» (in memoriam Claudio Lizárraga).

El Seminari parteix amb la idea de mostrar, des d'un enfocament fonamentalment sociològic, el complex prisma de les bases que sustenten al fenomen creatiu i, adherit a açò, planteja també esclarir la definició dels tres conceptes en els quals s'emmarca l'objecte d'estudi: «la creativitat», «la creació» i «el creador».

Dirigit per Laura Tarabella, degana de la Facultat de Ciències i Humanitats de la Universitat Nacional del Litoral (Santa Fe, Argentina), Juan Antonio Roche Presó, professor de Sociologia de la Cultura i de les Arts de la UA i Eva Valero Juan, directora del CeMaB.

INSCRIPCIÓ: La inscripció és GRATUÏTA i es pot realitzar fins al 13 de novembre a través de formulari. Les persones que acrediten una assistència del 80% rebran un diploma expedit pel CeMaB. 

Programa

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaDivulgació científicaJornadesConferènciesCongressos
18/10/2019
CONFERÈNCIA D'ALONSO CUETO (ESCRIPTOR PERUÀ)

El divendres 25 d'octubre a les 20 h, l'escriptor peruà Alonso Cueto oferirà la conferència «Escribir novelas: una aventura y una exploración» en la Societat Cultural Casino de Torrevella.

En un acte organitzat per la Seu Universitària de Torrevella i el CeMaB

Alonso Cueto (Lima, 1954) ha escrit  novel·les, llibres de contes i assajos literaris. Guanyador de diversos guardons literaris com el premi Herralde per la seua novel·la La Hora Azul, del premi Anna Seghers pel conjunt de la seua obra, la beca per a creadors de la Fundació John Simon Guggenheim i l'II Premi de Narrativa Alcobendas Juan Goytisolo per la seua recentment publicat llibre Palabras de otro lado. En 2017 va ser reconegut per l'estat peruà com a personalitat meritòria de la cultura. Les seues novel·les han sigut traduïdes a  més d'una vintena d'idiomes. Tres d'elles (La Hora AzulLa Pasajera y Grandes Miradas) han sigut adaptades al cinema. És membre de nombre de l'Acadèmia Peruana de la Llengua.

Àlbum fotogràfic

En els mitjans

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
01/10/2019
I SEMINARI "LA LITERATURA HISPANOAMERICANA EN EL AULA: NUEVAS PROPUESTAS DIDÁCTICAS"

 

Del 21 i 22 d'octubre de 2019 tindrà lloc en el CeMaB el I Seminario «La literatura hispanoamericana en el aula: nuevas propuestas didácticas».

El seminari té per objectiu dotar a l'alumnat del Grau de Mestre Educació Primària i Infantil i al del Màster de Secundària de diverses propostes didàctiques que li permeta treballar en l'aula obres d'autors hispanoamericans i reflexionar al mateix temps sobre la importància que des de les Administracions es dóna a aquests continguts. De plantejar, en definitiva, aquesta pregunta: ¿té sentit ensenyar llengua castellana i literatura sense incloure la parteix hispanoamericana?

Dirigit per Ramón F. Llorens García i Mónica Ruiz Bañuls i organitzat pel Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti i el Dpto. d'Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d'Alacant.

INSCRIPCIÓN: La inscripció serà GRATUÏTA i es pot realitzar fins al 20 d'octubre a través del següent formulari. Les persones que acrediten una assistència del 80% rebran un diploma expedit pel CeMaB. 

Álbum fotogràfic

CeMaB en els mitjans

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaJornadesConferències
23/09/2019
CONFERÈNCIA DE GUILLERMO ROZ (ESCRIPTOR ARGENTÍ)

El pròxim 27 de setembre de 2019, a les 20 h, l'escriptor argentí Guillermo Roz impartirà la conferència «Autoficciones, autobiografías no autorizadas» en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Av. Ramón y Cajal, 4 – Sala Altamira).

Álbum fotogràfic

CeMaB en els mitjans

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
20/09/2019
CONFERÈNCIA DE GABRIEL MORELLI (UNIVERSITAT DE BÉRGAMOS)

El 25 de setembre de 2019, a les 11 h en el CeMaBGabriele Morelli, filòleg hispanista italià, catedràtic de la Universitat de Bèrgam, investigador, autor i editor, impartirà la conferència «El Neruda que yo conocí: el hombre y el poeta». Acompanyat per Ángel Luis Prieto de Paula, Catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat d'Alacant.

Àlbum fotogràfic

CeMaB en els mitjans

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
11/09/2019
TERTÚLIA LITERÀRIA "ENTRE AHIR I AVUI (V), DEL TEXT A la IMATGE"

La «Tertúlia literària: entre ahir i avui. Del text a la imatge» té per objectiu reunir persones amants de la literatura per a comentar textos des del segle XIX fins a l'actualitat. Ens valdrem de projeccions, articles d'actualitat, llibres i relats; material  generalment extret d'internet. 

La programació d'aquesta cinquena edició s'obrirà amb dos relats de Mario Benedetti, continuarà amb Zygmunt Bauman a través d'una crua anàlisi de la realitat creada per l'autor en la seua obra i finalitzarà amb un acostament a la creació artística d'Andrés Neuman a través de la seua poesia i els seus relats.

Un capítol important tindran aquest curs les creacions aportades pels participants. En aquest cicle, en particular, s'introdueix una innovació que consisteix en l'aportació, per part dels assistents, del que s'ha denominat “El top 5”. Aquesta selecció quedarà reflectit en la llista aportada, segons les seues preferències, i servirà com a punt de partida per a desenvolupar temes d'autors diversos, en el camp de la novel·la, poesia, i pel·lícules.

Coordinat per E. María Luisa Cossovich

Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ San Fernando, 40)

Periodització: Cada dimecres, del 25 de setembre al 13 de novembre de 2019

Inscripció - Places limitades:

La inscripció serà GRATUÏTA i es pot realitzar fins al 24 de setembre a través del formulari indicat a continuació: Formulari d'inscripció

Veure Programa

Les persones que acrediten una assistència mínima del 80% rebran un diploma expedit pel Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaDivulgació científicaJornadesCursos i tallers

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464