Saltar apartados

Any 2014

Desembre

Lliurament de premis II Certamen Literari Mario Benedetti

  

Eva Valero, Directora del CeMaB; Juan Mesa, Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres; Carles Cortes, Vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística; Claudia Comes, Coordinadora d'activitats del CeMaB y David Sánchez Pacheco,primer premi en modalitat de poesia, por “Celestial somni”.

  

Daniel Castillo Pérez, primer premi en modalitat de conte, por "No olvide el recibo”i els guanyadors del Certamen amb els representants de la Facultat de Filosofia i Lletres, el CeMaB i la Universitat d'Alacant.

Seminari Geografía y paisaje en la literatura española e hispanoamericana

  

Armando alberoola Romá (Universitat d'Alacant), Jorge Olcina (Universitat d'Alacant) y Manuel Mollá góomez (Universidad Autónoma de Madrid)

     

Juan Ojeda Rivera y Juan Villa (Universidad Pablo de Olavide. Sevilla),  Nicolás Ortega Cantero (Univeridad Autónoma de Madrid) y Eva Valero Juan (Universidad de Alicante).

  

Eva Valero Juan (Universidad de Alicante), Víctor Manuel Sanchis Amat (Universidad de Alicante)  

  

Teodosio Fernández (Universidad Autónoma de Madrid), Rosa Pellicer (Universidad de Zaragoza) y José Carlos Rovira (Universitat d'Alacant)

Mujer y escritura en la América Virreinal

  

Judith Farré CSIC, Madrid; Miguel Zugasti, Universidad de Navarra y Beatriz Aracil, Universitat d'Alacant

Presentación del llibre " Ser mujer y estar presente. Disidencias de género en la literatura mexicana contemporánea” (México, UNAM, 2014), pel professor Oswaldo Estrada (University of North Carolina at Chapel Hill).

  

Oswaldo Estrada,professor de la University of North Carolina at Chapel Hill y José Carlos Rovira, professor de la Universitat d'Alacant

Novembre

Seminari"Pensamiento y literatura en el barroco novohispano" a càrrec del Dr. Alberto Ortiz.

  

Conferènciade Cecilia Eudave, “Los procesos de escritura de la brevedad: novela corta, cuentos e hiperbreves”i presentació del seu llibre En primera persona.

  

 

  

 

Octubre

Conferència en homenatge a Nicanor Parra pels cent anys del seu naixement a càrrec de Mario Rodríguez i María Nieves Alonso (Universidad de Concepción, Chile): "Hay Parra parra rato"

  

Presentació a càrrec de José Carlos Rovira, Universiad d'Alacant

María Nieves Alonso y Mario Rodríguez de la Universidad de Concepción Chile

Maig

Exposició “ Mario Benedetti y la Universidad de Alicante (1990-2003): Defensa de la alegría ” 

Inauguració de l'exposició “Mario Benedetti y la Universidad de Alicante (1990-2003): Defensa de la alegría” a càrrec de José Vicente Cabezuelo, Vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat de la UA; Consejero Lic. Gustavo Schiavo, Cónsul General de la República Oriental de Uruguay en la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia; Eva Valero, Directora del Centre d'Estudis Mario Benedetti y Claudia Comes, Comissària de l'exposició. 

Manuel Palomar, Rector de la Universitat d'Alacant; José Carlos Rovira, professor de la Universitat d'Alacant y Cludia Comes, Comissària de l'exposició. Carmen Alemany, professora de la Universitat d'Alacant y José Ramón Albarran, personal de la Universitat d'Alacant.

Concepción Agüero, Claudia Comes y Rafael González Gosálbez.

III Coloquio Internacional "La Narrativa mexicana contemporánea y la renconstrucción literaria de la Nueva España"

  

Inauguració  a càrrec de Juan Mesa, Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA; Ulpiano Lada, Director del Departament de Filologia Espanyola de la UA; Eva Valero, Directora del CeMaB; Carlos Fregoso, Coordinador de la Red en la Universidad de Guadalajara; Alberto Ortiz, Coordinador de la Xarxa en la Universitat de Zacatecas y José Carlos Rovira, Coordinador de la Xarxa en la Universitat d'Alacant. 

Cecilia Eudave, Universidad de Guadalajara; Carmen Alemany, Universitat d'Alacant y Eva Valero, Universitat d'Alacant.

Móniza Ruiz Bañuls, Universitat d'Alacant y Virginia Gil, Universitat d'Oviedo

  

Beatriz Aracil, Universitat d'Alacant y Virginia Gil, Universitat d'Oviedo; Eva Valero, Universitat d'Alacant y Francisco José López Alfonso, Universitat de València; Carlos Fregoso, Universidad de Guadalajara; Virginia Gil, Universidad de Oviedo; Elsa Letica, Universidad de Zacatecas; Clara Cisneros, Universidad de Guadalajara; Guadalupe Sánchez, Universidad de Guadalajara; Eva Valero, Universitat d'Alacant y Francisco José López Alfonso, Universitat de València.

   

Presentació del llibre "Las seducciones literarias. Representaciones de la literatura femenina en América" por Elsa Letica, Universidad de Zacatecas; Victor Manuel Chávez Ríos, Univerdad de Zacatecas y Victor Manuel Chávez Ríos, Univerdad de Zacatecas; Francisco José López Alfonso, Universitat de València; Carmen Alemany, Universitat d'Alacant y Remedios Mataix, Universitat d'Alacant.

Abril

Narració oral "Una hora con Mario"

  

Lectura pública: Mario Benedetti, "Defensa de l'alegria"

  

  

  

  

  

  

Seminari "Mario Benedetti y los poetas comunicantes"

  

  

  

  

  

  

 

Febrer

Presentació literària "Maleïda sigues tristesa" per Carlos Michel Fuentes

Conferencia del escritor nicaragüense Sergio Ramírez

     

  

Club de lectura Mario Benedetti

                                             

   

 

 

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464