Saltar apartados

Canal Multimèdia CeMaB

El nou CeMaB

 • El nou CeMaB. Prodrucción del taller d'imatge de la Fundació General de la Universitat d'Alacant (16 de setembre de 2013)

Acte d'inauguració. Intervenen: Rector de la Universitat d'Alacant Sr. Manuel Palomar, Sr. Jorge Olcina (Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres), Sra. Eva Valero (Directora del CeMaB) i Sr. Juan Cruz (escriptor i Director adjunt del diari el Pais)

Escriptors en el CeMaB 

 •  Conferència de l'escriptor José Ovejero "Realidades imaginadas" (28/09/2018)

  AVÍS: Vídeo protegit per drets d'imatge. Accés restringit a tot personal ageno a la UA.

 •  Trobada amb Javier Voltes en el marc del XV Congreso ALEPH (27/04/2018)

 •  Conferència de l'escriptora peruana Grecia Cáceres, "'En Jerga de aguas negras: propuestas de escritoras peruanas de finales del siglo XX / antología personal"

 • Trobada amb Javier Olivares, guionista i creador del "Ministerio del Tiempo" e "Isabel" (6/03/2018). 

 

 •   Conferència del poeta peruà  Paolo de Lima "Discursos armados en la poesía peruana de los 60: de los inicios de la Revolución cubana a los inicios de Sendero Luminoso en Heraud, Calvo, Cisneros, Hinostroza y Martos” (20/02/2018)

 

 

 • Conferència inaugural del poeta xilè Raúl Zurita en el IV Congrés Internacional “Miguel Hernández, poeta en el mundo” (15 de noviembre de 2017)

 • Margo Glantz en la inauguració del Col·loqui Margo Glantz: narradora heterodoxa, ensayista disidente (6 de noviembre de 2017)

 • Conferència del poeta Luis García Montero en el CeMaB titulada "El compromiso con la poesía" (3 de noviembre de 2017)

 • Conferència de l'escriptor peruà Ricardo Sumalavia en el CeMaB amb el títul "Iluminaciones latinoamericanas: el mundo oriental en la minificción" (25 de octubre de 2017)

 • Conferència de l'escriptora argentina Ana Mª Shua en el CeMaB (19 de septiembre de 2017)

 • Conferència de l'escriptora argentina Luisa Valenzuela titulada "Escribir, esa aventura" (28 de marzo 2017)

 • Conferència de Lorenzo Silva en las Jornadas Homenaje a Ricardo Senabre (12 de noviembre de 2015)

 • Recital de Raúl Zurita en Clan Cabaret (5 de març2015)

Recital que va oferir Raúl Zurita en Clan Cabaret el dia 5 de març a la nit com a tancament a les activitats en homenatge al poeta. 

 • Recital de Homero Aridjis en la Seu Ciutat d'Alacant (Calle Sant Fernando, 40) (3 de novembre de 2015)

Presentat per Aníbal Salazar (Universitat Ramon Llull) i Eva Valero (Universitat d'Alacant)

 

 

 • Escriptors Llatinoamericans I: Mario Benedetti

 • Escriptors llatinoamericans II: Augusto Roa Bastos

 • Escriptors Llatinoamericans III: Roberto Fernández Retamar

 • Escriptors Llatinoamericans IV: Alfredo Bryce Echenique

Professors i acadèmics en el CeMaB

 • Presentació del model de gestió de la Fundació Miguel Delibes per Javier Ortega Álvares, director gerent de la Fundació (27/03/2019) 

 • Confèrencia inaugural de Beatriz Pastor (Dartmouth College, USA), "Utopía y conquista: los cronistas del Descubrimiento” en el Seminari “Por qué y cómo estudiamos las crónicas americanas (Perspectivas metodológicas para el estudio de la Crónica de Indias)” (10/12/2018)

 • Conferència del professor Saúl Sosnowski (University of Maryland), "Echeverría y Sarmiento: el afuera con lentres propios" (12/03/2018)

 • Homenatge a Alonso Zamora Vicente (Video de la Biblioteca d'Autor d'Alonso Zamora Vicente en la Bibliotece Virtual Miguel de Cervantes)

Seminaris, jornades i congressos

 • XI Seminari Hispà-Argentí "La Globalización y la Colonialidad/Descolonialidad del conociemiento en las letras y las artes de América Latina y Europa" (30 de novembre i 1 de desembre de 2017)

Conferència de clausura de la periodista, escriptora i assagista argentina Beatriz Sarlo titulada “¿Está de moda el arte?”

Conferència del professor Carlos Altamirano (Universidad Nacional de Quilmes, Argentina)

 • IV Congrés Internacional “Miguel Hernández, poeta en el mundo” (Del 15 al 18 de novembre de 2017)

Conferència inaugural del poeta xilè Raúl Zurita en l'IV Congrés Internacional “Miguel Hernández, poeta en el món” (15 de novembre de 2017)

Inauguració de l'IV Congrés Internacional “Miguel Hernández, poeta en el món” (15 de novembre de 2017)

 • Col·loqui Margo Glantz: narradora heterodoxa, ensayista disidente (Del 6 al 7 de novembre de 2017)

Inauguració del Col·loqui Margo Glantz: narradora heterodoxa, assagista dissident (6 de novembre 2017)

 •   Seminari Homero Aridjis: un creador nos introduce en su mundo (Del 9 a l'11 de maig de 2017)

Sessió inaugural

Sessió 1 (9/05/2017)

 En aquesta sessió va tenir lloc la conferències: "La poesia mexicana en temps d'Aridjis" de Carmen Alemany i Ignacio Ballester (Universitat d'Alacant); "Homer Aridjis: recuperar el passat per a crear mons" de José Carlos Rovira i Víctor Manuel Sanchis (Universitat d'Alacant) i intervenció i diàleg d'Aridjis amb els estudiant.

Sessió 2 (10/05/2017)

En aquesta sessió va tenir lloc la conferència: "DF XXI, la ciutat distópica: Apocalipsi amb figures" d'Aníbal Salazar (Universitat Ramon Llull); Presentació de la Biblioteca d'Autor "Homer Aridjis" de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes a càrrec d'Aníbal Salazar (Director de la Biblioteca d'Autor) i intervenció i diàleg d'Aridjis amb els estudiant.

Sessió 3 (11/05/2015)

En aquesta sessió va tenir lloc la conferència: "Homer Aridjis: Naturalesa i ecologisme" de Claudia Menges (Universitat d'Alacant) i Aníbal Salazar (Universitat Ramon Llull) i intervenció i diàleg d'Aridjis amb els estudiant.

Homer Aridjis, intervenció i diàleg amb els estudiants

 • Congrés Internacional "El Inca Garcilaso en dos orillas: conmemorando los 400 años de su muerte" (23 al 25 de novembre de 2016)

Inauguració del Congrés Internacional "El Inca Garcilaso en dos orillas: conmemorando los 400 años de su muerte" (23 de novembre de 2016)

 • Col·loqui "Tarde de cuentos en el CeMaB" (4 de març 2017)

 • Jornada amb Homero Aridjis en el Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti. (2 de novembre de 2015)

Acompanyat per Aníbal Salazar, que va presentar a l'autor i la seua obra, i per Eva Valero, el vídeo ens deixa el bell record de la paraula d'Homer Aridjis, repleta de saviesa i adornada de somriures

 • Col·loqui " Alegoria de la desolación y la esperanza" i investidura com a Doctor Honoris causa de Raúl Zurita per la Universitat d'Alacant. (Del 3 al 5 de març de 2015)

 • Seminari "Raúl Zurita: Un creador nos introduce en su mundo (6 al 10 de maig de 2013)

1º SESSIÓ

Inauguració a càrrec de Carles Cortés,  Vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística ; Jorge Olcina , Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres;  Eva Valero Juan,  Directora del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti;  José Carlos Rovira , Director del Seminari;  Raúl Zurita.

Carmen Alemany Bay,  Catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la UA ; Raúl Zurita, Intervenció i diàleg amb els estudiants.

Reproducir

2ª SESSIÓ

José Carlos Rovira,   Catedràtic de Literatura Hispanoamericana de la UA;  Raúl Zurita,  Intervenció i diàleg amb els estudiants. 

Reproducir

3ª SESSIÓ

Eva Valero Juan,   Professora Titular de Literatura Hispanoamericana de la UA;   Raúl Zurita,  Intervenció i diàleg amb els estudiants ; Algunes de les publicacions de Raúl Zurita. 
Reproducir

4ª SESSIÓ

D. Alejandro San Francisco,  Agregat Cultural de Xile a Espanya ; Recital de Raúl Zurita; José Carlos Rovira,  Director del Seminari.

Reproducir
 • Fragments d'enregistraments a Serra Gelada (Altea) i Oriola de Raúl Zurita  (6 a 12 de maig de 2013)

Los vídeos completos aparecerán en la "página de autor Raúl Zurita" que está preparando la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

 

 • Primeres Jornades “50 anys de Rayuela (1963-2013). Homenatge a Julio Cortázar” (22 i 23 d'abril de 2013)

Conferència a càrrec de Julio Ortega (Brown University):“Retrat de Julio Cortázar entre la terra i el cel: 50 anys de Rayuela“. (22 d'abril de 2013)
Reproducir

 

Lectures públiques

 • Lectura pública en commemoració al 50 aniversari de "Cent anys de solitud" de Gabriel García Márquez en el Racó dels poetes. (2 de maig de 2017)

 • Lectura pública de l'obra de Rubén Darío, en el mardo del seminari "Textos essencials de Rubén Darío". (6 de maig de 2016)

 • Lectura pública de l'obra de Mario Benedetti, "Defensa de la alegría" (7 de abril de 2014)

Lectura pública de l'obra de Mario Benedetti, "Defensa de l'alegria", que va tenir lloc el 7 d'abril en el Ricón dels poetes de la Universitat d'Alacant amb motiu dels homenatges pel cinquè aniversari de la defunció de l'escriptor. 

 • Lectura pública   Rayuela  en el marc de les Jornades  “50 años de Rayuela (1963-2013). Homenatge a Julio Cortázar” (23 de abrilde 2013)

 

Exposicions

 • Exposició “Mario Benedetti y la Universidad de Alicante (1990-2003): Defensa de la alegría” (16 de mayo de 2014)

Inauguració de l'exposició “Mario Benedetti i la Universitat d'Alacant (1990-2003): Defensa de l'alegria”. L'exposició presenta un recorregut per les deu visites que l'escriptor uruguaià va realitzar a la Universitat d'Alacant entre 1990 i 2003 i pretén mostrar l'estreta vinculació que li va unir a aquesta institució.

 • Exposició "Escritores chilenos por España" (13 de desembre de 2013)

Inauguració de l'exposició "Escriptors xilens per Espanya" i taula redona moderada per la professora Carmen Alemany, en la qual es va comptar amb la presència de: Juan Carlos Mestre (Premi Nacional de Poesia), Matías Barchino (Professor de la Univesidad de Castella-la Manxa) i Alejandro San Francisco (Agregat cultural de l'Ambaixada de Xile).

Per a tancar l'expisición es projecte el documental “Neruda, paral·lel 38º Sud”.  Producció del Taller d'imatge de la UA; Adreça: María Martín i Realització: Enrique Tortosa i María Martín

 

 

Entrevistes

Radio San Vicente entrevista a Jorge Eduardo Benavides en su visita al CeMaB y a la Sede Ciudad de Alicante por la presentación de su última novela publicada en España,   El enigma del convento  (Alfaguara, 2014).

 

Entrevista a Eva Valero sobre el Centre Benedetti i la programació d'homenatge al poeta en la primavera de 2014. A partir del minut 17:45.

Juan Cruz parla de Mario Benedetti. Entrevista: Eva Valero, Directora del CeMaB. Producció del taller d'imatge de la Fundació General de la Universitat d'Alacant.

Entrevista a Juan Cruz y Eva Valero en la Ser 

Poemas inéditos de Mario Benedetti en la Universidad de Alicante

 

 

ÚLTIMS VÍDEOS PUBLICATS

Acte d'Inauguració del 20 aniversari CeMaB (17/05/2019)


Presentació del model de gestió de la Fundació Miguel Delibes per Javier Ortega Álvares, director gerent de la Fundació (27/03/2019) 

 

 

 

 

 

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464