Saltar apartados
 • UA
 • CeMaB
 • Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mar..detti - Notícies publicades en Novembre, 2017

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti - Notícies publicades en Novembre, 2017

2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Novembre, 2017
 • Dilluns, 27
 • premi-clarin

  PREMI LEOPOLDO ALES CLARÍN 2017

  Francisco Javier Fernández, un dels més fidels assistents a la Tertúlia literària del CeMaB en Sant Fernando (Seu Ciutat d'Alacant - Universitat d'Alacant), ha guanyat el premi Leopoldo Alqs Clarín de Quintes 2017 amb un relat ambientat en la guerra civil titulat “Carta Contra l'Oblit ".

  La Tertúlia, coordinada per Marisa Cossovich, al gener començarà la seua tercera edició.

  Des del CeMaB volem donar-li nostra més sincera enhorabona i expressar-li l'alegria per tan magnífica notícia.

  Acta del jurat

  CulturaConcursos i premisLiteratura
 • Dimarts, 21
 • Manuel Aznar

  CONFERÈNCIA DE MANUEL AZNAR (UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA)

  El Catedràtic de Literatura Espanyola Manuel Aznar (Universitat Autònoma de Barcelona) impartirà la conferència "La significación histórica del Segundo Congreso Internacional de Escritores para la Defensa de la Cultura (Valencia-Madrid-Barcelona-París, julio de 1937)” el pròxim dia 28 de novembre, en la sala Altamira de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, a les 20:00 h. Presentat per José Carlos Rovira (Oniversidad d'Alacant).

  Entrada lliure fins a completar aforament.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
 • Divendres, 17
 • Sergio Ramirez I

  SERGIO RAMÍREZ, PREMI CERVANTES 2017

  Al nicaragüenc Sergio Ramírez se li acaba de concedir el Premi Cervantes 2017. La seua última visita al CeMaB data del 17 de febrer de 2014 on ens va delectar amb la conferència “Historias para ser contadas (La imaginación frente a la realidad en América Latina)”; aqueixa mateixa vesprada, i en la Seu Ciutat d'Alacant - Universitat d'Alacant, va parlar de les seues “Cuadernos de encargo (Los oficios compartidos de la literatura y la política)”.

  Tots els que componem el Centre ens congraciamos d'aquest prestigiós premi a un escriptor tan volgut i que tantes vegades ens ha honrat amb la seua presència.

  Recordem que Sergio Ramírez va participar en la resistència cívica dels estudiants universitaris del seu país contra la dictadura de la família Somoza. Després del triomf de la revolució sandinista va formar part de la Junta de Govern de Reconstrucció Nacional i va ser triat vicepresident en 1984, càrrec que va exercir fins a 1990. Des del govern va presidir el Consell Nacional d'Educació i va fundar l'Editorial Nova Nicaragua. En 2011 va rebre a Xile el Premi Iberoamericà de Lletres José Donoso pel conjunt de la seua obra literària.

  Fotos de la seua visita al CeMaB

  CulturaConcursos i premisLiteratura
 • Dijous, 16
 • cartell Margo Glantz

  COL·LOQUI «MARGO GLANTZ: NARRADORA HETERODOXA, ASSAGISTA DISSIDENT»

  Durant els dies 6 i 7 de novembre el CeMaB acollirà el "Coloquio Margo Glantz: narradora heterodoxa, ensayista disidente" dedicat a l'escriptora, investigadora i acadèmica Margo Glantz (Ciudad de México, 1930), una de les màximes figures de la cultura mexicana i una escriptora premiada en molt diverses latituds. Dirigit per Carmen Alemany i Beatriz Aracil (Universitat d'Alacant).

  El col·loqui té per objectiu aprofundir en una dels principals vessants de l'obra de Glantz, la de l'escriptura de ficció, per a inserir-la en el context de la narrativa mexicana i llatinoamericana dels segles XX i XXI, i per a analitzar-la a partir d'alguns aspectes claus de la mateixa com l'autobiografia, la memòria, el polític, l'erotisme, la fragmentació o els gèneres fronterers.

  Reconegut amb 10 hores ICE

  A més, l'escritore serà nomenada Doctora Honoris causa per la Universitat d'Alacant el 8 de novembre. L'acte tindrà lloc en el Saló d'actes de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Sant Fernando, 40), a les 12:00 h.

  Aquells que desitgen assistir a l'acte d'investidura, hauran de sol·licitar-ho al Gabinet de Protocol de la Universitat d'Alacant a l'adreça protocol@ua

  Informem que el col·loqui s'emetrà en directe, a les 10:00 h, a través del següent enllaç: https://si.ua.es/videostreaming/benedetti.html

  Programa

  Cartell

  Margo Glantz en els mitjans

  Inuaguració col.loqui MArgo Glantz

  Àlbum de fotos

   

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaDivulgació científicaCongressos
 • cartell Seminari Hispà-Argentí

  XI SEMINARI HISPÀ-ARGENTÍ "LA GLOBALITZACIÓ I LA COLONIALIDAD/DESCOLONIALIDAD DEL CONEIXEMENT EN LES LLETRES I LES ARTS D'AMÈRICA LLATINA I EUROPA"

  El CeMaB i el departament de Sociologia I de la UA, juntament amb la Facultat de Ciències i Humanitats de la Universitat Nacional del Litoral (Santa Fe, Argentina), presenten el XI Seminari Hispà-Argentí sobre la cultura global a Amèrica Llatina i Europa, que tindrà lloc entre els dies 31 de novembre i 1 de desembre, en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, de 16 a 21 h.

  El seminari, dirigit per Eva Valero (directora del CeMaB) i Juan A. Roche (professora de la UA), comptarà amb la presència de Carlos Altamirano (Universitat Nacional de Quilmes, Argentina) i la periodista, escriptora i assagista argentina Beatriz Sarlo, encarregada de la clausura.

  Reconegut amb 10 hores ICE

  Inscripción y matrícula, hasta el 29 de noviembre

  Programa

  Cartell

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaJornadesConferènciesCongressos
 • Divendres, 10
 • raul-zurita

  CONFERÈNCIA I RECITAL DEL POETA XILÈ RAÚL ZURITA

  La pròxima setmana el poeta xilè Raúl Zurita, Doctor Honoris causa per la Universitat d'Alacant, impartirà la conferència “Poesía y Holocausto”, organitzada per la Seu Universitària de Petrer de la Universitat d'Alacant, el dijous 16 en el Forn Cultural, a les 20:30 h.

  A més, el poeta ofrerirà un recital poètic, organizat per la Sede Universitària de Torrevella de la Universitat d'Alicant, el divendre 17 en la Societat Cultural Casino de Torrevella, a les 20:00 h.

  Asistència lliure fins completar aforo.

   

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
 • Dimarts, 7
 • Congrés Miguel Hernández

  IV CONGRÉS INTERNACIONAL "MIGUEL HERNÁNDEZ, POETA EN EL MUNDO"

  Amb motiu del 75 aniversari de la mort de Miguel Hernández, s'ha declarat el 2017 com a “Any hernandiano”. Per açò, l'Institut Alacantí Juan Gil-Albert (Diputació d'Alacant), Universitat Miguel Hernández i la Universitat d'Alacant, a través del CeMaB i la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, concovan V Congrés Internacional “Miguel Hernández, poeta en el món”, que tindrà lloc la pròxima la setmana, entre els dies 15 i 18 en les ciutats d'Oriola, Alacant i Elx.

  Informació i inscripció

  Programa

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaDivulgació científicaCongressos
 • Tornar al tauler principal

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464