Saltar apartados
 • UA
 • CeMaB
 • Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mar..edetti - Notícies publicades en Octubre, 2017

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti - Notícies publicades en Octubre, 2017

2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Octubre, 2017
 • Dimarts, 31
 • viglietti

  HA MORT DANIEL VIGLIETTI

  Cantant, compositor, amic de tots nosaltres. Vi a Universitat d'Alacant cinc vegades a cantar, tres d'elles "A dos voces" amb el seu gran amic Mario Benedetti. Des del dolor d'aquests moments en què acabem de conèixer la notícia, recordem un dels seus temes, el més difós, el que es cantava ja per molts sense saber que l'autor era un uruguaià perseguit per la dictadura dels 70, empresonat llavors i amic del CeMaB que avui li recorda. Aqueixa dimensió popular de diverses cançons seues que quasi perdien l'autoria per la seua gran difusió és un dels seus trets d'identitat. En un temps pròxim li farem un altre record.

 • Dijous, 26
 • congrés-lectures

  I CONGRÉS INTERNACIONAL "LES ALTRES LECTURES EN EL SEGLE XXI"

  La setmana vinent, entre els dies 2 i 3, se celebrarà el I Congreso Internacional "Las otras lecturas en el siglo XXI", en la Facultat d'Educació i el CeMaB de la Universitat d'Alacant i en la Casa natal de Miguel Hernández i el Col·legi Santo Domingo d'Oriola.

  En aquest congrés, es planteja com a repte la recerca sobre les noves maneres d'abordar l'accés a la informació, i la definició dels perfils que identifiquen el que genèricament ha vingut a denominar-se «les altres lectures» o «els altres lectors».

  Dirigit per Antonio Díez Mediavilla i José Rovira Collado (Universitat d'Alacant), Aurora Martínez Ezquerro (Universitat de La Rioja) i Aitana Martos García (Universitat d'Almeria).

  Reconegut amb 20 hores HISSE

  Programa

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaDivulgació científicaJornadesCursos i tallersConferènciesCongressos
 • Dimecres, 25
 • cicle miguel herández

  CICLE "ANY HERNANDIANO EN LA BNE"

  “Año Hernandiano en la BNE” és el cicle en el qual participaran Carmen Alemany Bay i José Carlos Rovira, membres del CeMaB i especialistes en l'obra de Miguel Hernández, amb la taula redona “Miguel Hernández: 2017”, el pròxim dia 30, a les 19 h, en el Saló d'Actes de la Biblioteca Nacional (Madrid).

  Enllaç a la retransimisión

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaCursos i tallersConferències
 • Dilluns, 23
 • congreso de azorín

  IV CONGRESO INTERNACIONAL «AZORÍN EN LA MODERNIDAD LITERARIA».

  Durant els dies 25 i 27 d'octubre entre Alacant i Monòver, tindrà lloc l'IV Congrés Internacional  “Azorín en la modernidad literaria”, en el qual es comptarà amb la participació d'investigadors espanyols juntament amb altres arribats de França, Itàlia i Estats Units. Entre ells destaquem a l'escriptor Julio Llamazares i al director de l'Institut Cervantes, Juan Manuel Bonet amb la conferència d'obertura.

  L'objectiu d'aquest congrés és reflexionar sobre la singularitat de l'obra de José Martínez Ruiz, un dels fundadors de la Modernitat literària a Espanya.

  Organitzat per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Alberto (Diputació d'Alacant), CeMaB (Universitat d'Alacant) i Fundació Caixa Mediterráno. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Monòver.

  Reconegut amb 25 hores ICE

  Informació i inscripció: https://web.ua.es/es/congresoazorin2017/

  TERMINI D'INSCRIPCIÓ TANCAT

  Programa 

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsLiteraturaDivulgació científicaCongressos
 • Dilluns, 16
 • homenatge-enrique-ros

  HOMENATGE A ENRIQUE RUBIO CREMADES

  Des del CeMaB donem l'enhorabona al nostre benvolgut amic i company Enrique Rubio Cremades (Catedràtic de Literatura Espanyola en la Universitat d'Alacant), que serà homenatjat amb el Congreso “Literatura para una nación. Estudios sobre el siglo XIX”, 

  els dies 19 i 20 d'octubri a Santander. Organitzat per les Univesridades de Cantàbria i Alacant i la Reial Societat Menéndez Pelayo

  En aquest congrés intervindrà, entre altres professors de la Universitat d'Alacant, José Carlos Rovira, membre del CeMaB. 

  Cartell

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Congressos
 • Dilluns, 2
 • Jorge Fornet_CeMaB

  CONFERÈNCIES DE JORGE FORNET, ENSAYISTA (CASA DE LAS AMÉRICAS, LA HABANA)

  Jorge Fornet, assagista cubà i director del Centre de Recerques Literàries de la Casa de les Américas, donarà dues conferències a Alacant: 

  -El dijous 5 d'octubre a les 16.30 h, en les instal·lacions del CeMaB, Jorge Fornet impartirà la conferència "Narrativa latinoamericana actual a través de sus manifiestos y antologías". Presenta Remedios Mataix (Universitat d'Alacant).

  -El divendres 6 d'octubre a les 20:00 h estarà en la Societat Cultural Casino de Torrevella on abordarà "Las crónicas ‘habaneras’ de Cortázar, Pitol, Lemebel y Aira". Organitzat per la Seu Universitària de Torrevella (UA). Presenta Eva Valero (Directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA i del CeMaB)

  Àlbum de fotos

  Actualitat Universitària de la UA

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaDivulgació científicaConferències
 • Tornar al tauler principal

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464