Saltar apartados
 • UA
 • CeMaB
 • Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mar..enedetti - Notícies publicades en Gener, 2020

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti - Notícies publicades en Gener, 2020

2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre
Notícies publicades en Gener, 2020
 • Dijous, 30
 • Expo El Boom

  EXPOSICIÓ "EL BOOM. LA LITERATURA LLATINOAMERICANA TORNA A CREUAR L'ATLÀNTIC%u201D

  Amb motiu dels 60 anys de la literatura del Boom, el 4 de febrer, a les 13.15 h en el MUA, tindrà lloc la inauguració de l'exposició “El Boom. La literatura latinoamericana vuelve a cruzar el Atlántico”Raúl Manrique y Claudio Pérez, directors del Museu de l'Escriptor, seran els comissaris d'aquesta exposició en la qual es podran contemplar objectes del Centre d'Art Modern de Madrid.
  En els anys 60 es va produir el que es va conèixer com el Boom de la literatura llatinoamericana, una època en la qual es van escriure alguns dels llibres en espanyol més importants del segle XX per part d'autors hispanoamericans. L'exposició pretén reflectir moments històrics a través de primeres edicions, publicacions en periòdics de l'època, llibres signats, objectes personals dels autors, enregistraments en discos, correspondència i fotografies originals.

  Àlbum fotogràfic

  En els mitjans

  CulturaGrausExposicionsLiteratura
 • Dimecres, 29
 • cartell activitats gener-juny I

  ACTIVITATS CEMAB GENER-JUNY 2020

  Presentem el nostre programa d'activitats fins al mes de juny . El CeMaB comptarà amb la presència de l'escriptor peruà Fernando Iwasaki; els professors de la Universitat de Granada, Ángel Esteban i Ana Gallego; la investigadora del CSIC, Judith Farré; l'especialista de reconegut prestigi sobre la vida i obra de Ricardo Palma, Carlos Alberto Pérez Garay i el professor de la Universitat d'Almeria, José Manuel d'Amo. S'exhibirà una gran exposició sobre el boom dels 60 en el MUA en col·laboració amb el Museu de l'Escriptor del Centre d'Art Modern de Madrid, una segona sobre panells distribuïts pel Campus, amb fragments d'alguns dels textos més significatius de Benedetti i una tercera mostra que podrà veure's a la Biblioteca General de la UA titulada: “Mario Benedetti i la UA (1990-2003)”, dirigida per Claudia Menges. Presentació en l'Institut Cervantes de Madrid del llibre “Otra Antología de Raúl Zurita” (Universidad de Talca, Chile) amb selecció i pròleg dels professors de la UA José Carlos Rovira i Eva Valero, que comptarà amb la presència del poeta xilè i Doctor Honoris causa de la UA, Raúl Zurita i el director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero. I una lectura pública sobre l'obra de El Quijote juntament amb la Fundació CAM i la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. 

  PROGRAMACIÓ CeMaB

  En els mitjans

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...GrausExposicionsLiteraturaEspanyol: Llengua i LiteraturesHistòriaHumanitatsJornadesConferènciesCongressos
 • Dijous, 16
 • Taula redona editors

  TAULA REDONA "EDITAR EN EL SEGLE XXI, UN REPTE POSSIBLE?"

  El 23 de gener, a les 17 h en el CeMaB, es realitzarà la Taula redona “Editar en el siglo XXI, ¿un reto posible?” con la intervención de Marta Martínez Carro (Microeditorial Contraescritura), Luis Sánchez Martín (Boria Ediciones) i Vega Cerezo (Penguin Random House Grupo Editorial). Organitzat pel Màster en Estudis Literaris (MaEsL), CeMaB i Llibreria 80 Mons.

  Àlbum fotogràfic

  En els mitjans

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...GrausLiteraturaEspanyol: Llengua i LiteraturesJornadesCursos i tallers
 • Divendres, 10
 • benedetti

  CONVOCATÒRIA DEL CONGRÉS INTERNACIONAL DEDICAT Al CENTENARI DE MARIO BENEDETTI

  Des de la Universitat d'Alacant, a través del CeMaB i amb la col·laboració de l'Institut Cervantes, volem commemorar els cent anys del naixement de l'escriptor uruguaià Mario Benedetti amb la celebració, entre altres actes que es duran a terme durant l'any, d'un Congrés Internacional dedicat a l'escriptor. Un Congrés que estarà presidit honoríficament pel poeta xilè Raúl Zurita i en el qual es comptarà amb la presència de creadors vinculats a l'obra de Benedetti i crítics de la mateixa de llarga trajectòria, que integren el Comitè Científic.

  La trobada tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 d'octubre de 2020 en les instal·lacions del CeMaB que commemora amb el seu nom l'estreta relació de Mario Benedetti amb la nostra institució, que alberga i preserva la seua biblioteca madrilenya en la Facultat de Filosofia i Lletres.

  El Congrés està obert a comunicacions les propostes de les quals han de fer-se arribar a través del formulari habilitat en la pàgina web des del 10 de gener fins al 15 d'abril.

  SUSPÉS

  CulturaGrausLiteraturaEspanyol: Llengua i Literatures
 • Dimecres, 8
 • Tertúlia literària VI

  TERTÚLIA LITERÀRIA "ENTRE AHIR I AVUI (VI), DEL TEXT A la IMATGE"

   

  La «Tertúlia literària: entre ahir i avui. Del text a la imatge» té per objectiu reunir persones amants de la literatura per a comentar textos des del segle XIX fins a l'actualitat. Ens valdrem de projeccions, articles d'actualitat, llibres i relats. 
  En aquesta sisena edició de la tertúlia estaran presents, entre altres, Andrés NeumanHoraci Quiroga, Jorge L. BorgesMario BenedettiMiguel HernándezOctavio Paz i molts altres. En aquest cicle, en particular, comptarem amb la visita de Mariano Sánchez Soler, qui donarà una dissertació sobre La novel·la negra. I  també comptarem amb la visita sorpresa d'escriptors i personatges altament qualificats de la literatura local, per a desenvolupar diferents temes, entre ells La literatura mexicana en l'actualitat. Tot això, gràcies a la visita i aportació de persones molt reconegudes en el  món literari del nostre entorn geogràfic més pròxim.

  Coordinat per E. María Luisa Cossovich

  LLOC DE REALITZACIÓ: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Sant Ferran, 40)

  PERIODITZACIÓ: Cada dimecres, del 15 de gener al 10 de juny de 2020

  INSCRIPCIÓ - Places limitades: La inscripció serà GRATUÏTA i es pot realitzar fins al 14 de gener a través de formulari .
  PROGRAMA

  Les persones que acrediten una assistència mínima del 80% rebran un diploma expedit pel Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA
  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...CinemaLiteraturaCríticaCursos i tallers
 • Tornar al tauler principal

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464