Saltar apartados

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti

Mario Benedetti

JORNADES Y

ACTIVITATS CULTURALS

CANAL MULTIMÈDIA PUBLICACIONS

BIBLIOTECA

MARIO BENEDETTI

ÚLTIMES NOTÍCIES

17/10/2017
COL·LOQUI «MARGO GLANTZ: NARRADORA HETERODOXA, ASSAGISTA DISSIDENT»

Durant els dies 6 i 7 de novembre el CeMaB acollirà el "Coloquio Margo Glantz: narradora heterodoxa, ensayista disidente" dedicat a l'escriptora, investigadora i acadèmica Margo Glantz (Ciudad de México, 1930), una de les màximes figures de la cultura mexicana i una escriptora premiada en molt diverses latituds. Dirigit per Carmen Alemany i Beatriz Aracil (Universitat d'Alacant).

El col·loqui té per objectiu aprofundir en una dels principals vessants de l'obra de Glantz, la de l'escriptura de ficció, per a inserir-la en el context de la narrativa mexicana i llatinoamericana dels segles XX i XXI, i per a analitzar-la a partir d'alguns aspectes claus de la mateixa com l'autobiografia, la memòria, el polític, l'erotisme, la fragmentació o els gèneres fronterers.

Reconegut amb 10 hores HISSE

INSCRIPCIÓ: Es pot realitzar fins al 3 de noviembri a través del següent FORMULARIL'assistència serà lliure fins a completar aforament.


A més, l'escritore serà nomenada Doctora Honoris causa per la Universitat d'Alacant el 8 de novembre. L'acte tindrà lloc en el Saló d'actes de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Sant Fernando, 40), a les 12:00 h.

Aquells que desitgen assistir a l'acte d'investidura, hauran de sol·licitar-ho al Gabinet de Protocol de la Universitat d'Alacant a l'adreça protocol@ua

Programa

Cartell

 

CulturaLiteraturaDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Congressos
16/10/2017
HOMENATGE A ENRIQUE RUBIO CREMADES

Des del CeMaB donem l'enhorabona al nostre benvolgut amic i company Enrique Rubio Cremades (Catedràtic de Literatura Espanyola en la Universitat d'Alacant), que serà homenatjat amb el Congreso “Literatura para una nación. Estudios sobre el siglo XIX”, 

els dies 19 i 20 d'octubri a Santander. Organitzat per les Univesridades de Cantàbria i Alacant i la Reial Societat Menéndez Pelayo

En aquest congrés intervindrà, entre altres professors de la Universitat d'Alacant, José Carlos Rovira, membre del CeMaB. 

Cartell

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Congressos
06/10/2017
IV CONGRESO INTERNACIONAL «AZORÍN EN LA MODERNIDAD LITERARIA».

Durant els dies 25 i 27 d'octubre entre Alacant i Monòver, tindrà lloc l'IV Congrés Internacional  “Azorín en la modernidad literaria”, en el qual es comptarà amb la participació d'investigadors espanyols juntament amb altres arribats de França, Itàlia i Estats Units. Entre ells destaquem a l'escriptor Julio Llamazares i al director de l'Institut Cervantes, Juan Manuel Bonet amb la conferència d'obertura.

L'objectiu d'aquest congrés és reflexionar sobre la singularitat de l'obra de José Martínez Ruiz, un dels fundadors de la Modernitat literària a Espanya.

Organitzat per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Alberto (Diputació d'Alacant), CeMaB (Universitat d'Alacant) i Fundació Caixa Mediterráno. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Monòver.

Reconegut amb 25 hores ICE

Informació i inscripció: https://web.ua.es/es/congresoazorin2017/

Programa 

CulturaExposicionsLiteraturaDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Congressos
29/09/2017
NOVÈ BUTLLETÍ CEMAB (GENER-JUNY 2017)

Novè nombre del Butlletí CeMaB, que informa sobre activitats previstes de moment per al període de setembre a desembre de 2017 i sobre les activitats realitzades en l'últim semestre. A més, oferim també notícies sobre la recerca dels seus integrants (publicacions, projectes, conferències rellevants…).

CulturaLiteraturaDivulgació científicaConcursos i premisInformació sobre jornades, cursos, conferències...JornadesCursos i tallersConferènciesCongressos
28/09/2017
"MARGO GLANTZ I ZURITA, PLATS FORTS DEL CENTRE MARIO BENEDETTI DE LA UA"

El diari Informació ha donat notícia de la nova programació d'activitats del CeMaB, presentada ahir en roda de premsa per Eva Valero Juan (Directora del CeMaB), Carmen Alemany Bay i Beatriz Aracill (Directores del Col·loqui Margo Glantz).

El CeMaB en els mitjans

CulturaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...JornadesCursos i tallersConferènciesCongressos
27/09/2017
ACTIVITATS CEMAB (SETEMBRE-DESEMBRE 2017)

Avui hem presentat en roda de premsa la programació de tardor del CeMaB. Comptarem amb la presència de dues dels escriptors més rellevants de la literatura llatinoamericana actual, Raúl Zurita i Margo Glantz, que serà investida com a Doctora Honoris causa per la Universitat d'Alacant el 8 de novembre. A més, el CeMaB acollirà conferències com la de l'assagista cubà i director del Centre de Recerques de la Casa de les Amèrica, Jorge Fornet, o la de la professora Rocío Quispe-Agnoli (Michigan State University, USA) i el XI Seminari hispà-argentino, entre les seues activitats més destacades.

CulturaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...JornadesCursos i tallersConferènciesCongressos
13/09/2017
MIL DEDICATÒRIES A BENEDETTI EN LA SEUA BIBLIOTECA 'ESPANYOLA' DE 6.000 VOLUMS

Amb motiu del 97 aniversari del naixement de Mario Benedetti, demà 14 de setembre, l'agència EFE entrevista a Eva Valero sobre el llegat de l'escriptor en el CeMaB de la Universitat d'Alacant.

CeMaB en els mitjans

CulturaDivulgació científica
08/09/2017
RAÚL ZURITA, PREMI IBEROAMERICÀ DE LLETRES JOSÉ DONOSO 2017

Desde el CeMaB queremos felicitar al poeta Raúl Zurita, Doctor Honoris Causa por la Universidad de Alicante, por la recepción ayer del premio iberoamericano de Letras José Donoso 2017, que entrega la Universidad de Talca para reconocer el trabajo realizado por escritores de habla hispana.

Notícia en Actualitat Universitària

CulturaLiteraturaDivulgació científicaConcursos i premis
05/05/2017
Nº 39 DE LA COLECCIÓ CUADERNS AMÉRICA SIN NOMBRE

Últim nombre de la col·lecció Quaderns de América sin Nombre.

Nº 39: “El ciclo serrano de Mario Vargas Llosa: Historia de Mayta y Lituma en los Andes” de Ivonne Piazza de la Luz.

Pròleg de Mercedes López Baralt.

Recordem que qualsevol Quadern de la col·lecció Amèrica sense Nom pot adquirir-se en el Servei de Publicacions de la Universitat d'Alacant a través del seu correu electrònic  publicaciones.ventas@ua.es

CulturaDivulgació científica

Actualitat anterior a 2015

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464