Saltar apartados

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti

Mario Benedetti

JORNADES Y

ACTIVITATS CULTURALS

CANAL MULTIMÈDIA PUBLICACIONS

BIBLIOTECA

MARIO BENEDETTI

ÚLTIMES NOTÍCIES

07/12/2017
TERTÚLIA LITERÀRIA "Entre ahir i avui (III), del text a la imatge"

La Tertúlia literària «Entre ahir i avui, del text a la imatge», tracta de reunir lectors i comentar textos rellevants del segle XIX a l'actualitat, utilitzant per a açò projeccions, llibres, relats i articles d'actualitat. En aquesta tercera part de la tertúlia parlarem de l'obra d'Homer Aridjis, Glòria Fortes, José Luis Parra, Elvira Sastre, Alfonsina Storni, etc., i incorporem autors com Miguel Delibes i Blas d'Otero, César Vallejo i Mariano Sánchez Soler, Henry D. Thoureau i Viktor Frankl, entre uns altres; també debatrem sobre temes d'actualitat amb projeccions referides als temes a tractar.
Intentem promoure el diàleg, el debat i la participació constant dels assistents. Des de diferents èpoques i geografies oferim un panorama literari obert a qualsevol proposta que vaja des de la lectura fins a l'escriptura creativa. La narrativa, la poesia, el periodisme i el cinema confluiran en el debat i la seua selecció serà el resultat dels suggeriments i aportació de tots els assistents.

Coordinat per E. María Luisa Cossovich

 

LLOC: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ San Fernando, 40)

MATRÍCULA: GRATUÏTA

RECONEIXEMENT: 63 hores ICE

AVALUACIÓ: 80% d'assistència mínima. Per a l'obtenció del certificat és imprescindible una assistència mínima del 80% del total d'hores del curs.

PERIODITZACIÓ: Del 10 de gener al 20 de juny de 2018

Les pel·lícules i els textos seran facilitades per la coordinadora.

CARTELL

PROGRAMA

INSCRIPCIÓ: Fins al 9 de gener

 A causa del gran nombre de sol·licituds d'inscripció rebudes, les noves sol·licituds s'incorporaran a una LLISTA D'ESPERA 

07/12/2017
CONFERÉNCIA ROCÍO QUISPE-AGNOLI (MICHIGAN STATE UNIVERSITY, USA)

"Las llamas del Perú: De Bry Lee a Joseph de Acosta (1590-1602)" és la conferència que impartirà la catedràtica d'Estudis Hispànics en Michigan State University (USA), Rocío Quispe, el pròxim dia 15 a les 16:00 h, en el CeMaB,

Presenta Eva Valero (Directora del CeMaB).

Entra lliure fins a completar aforament.

CulturaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
05/12/2017
PRESENTACIÓ PROPOSADA DEL XV CONGRÉS INTERNACIONAL ALEPH

El termini de presentació de propostes per a participar en el XV Congrés Internacional ALEPH “Formas múltiples de expresión de la rebeldía en la literatura hispánica: aspectos estéticos, sociales, políticos y artísticos”, que se celebrarà en el CeMaB, entre els dies 24 i 27 d'abril de 2018, estarà obert fins al 22 de desembre.

Aquest congrés està Organitzat per l'Associació de Joves Investigadors de la Literatura Hispànica (ALEPH) amb la col·laboració, entre uns altres, del CeMaB.

Primera circular

CulturaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Congressos
27/11/2017
PREMI LEOPOLDO ALES CLARÍN 2017

Francisco Javier Fernández, un dels més fidels assistents a la Tertúlia literària del CeMaB en Sant Fernando (Seu Ciutat d'Alacant - Universitat d'Alacant), ha guanyat el premi Leopoldo Alqs Clarín de Quintes 2017 amb un relat ambientat en la guerra civil titulat “Carta Contra l'Oblit ".

La Tertúlia, coordinada per Marisa Cossovich, al gener començarà la seua tercera edició.

Des del CeMaB volem donar-li nostra més sincera enhorabona i expressar-li l'alegria per tan magnífica notícia.

Acta del jurat

CulturaLiteraturaConcursos i premis
17/11/2017
SERGIO RAMÍREZ, PREMI CERVANTES 2017

Al nicaragüenc Sergio Ramírez se li acaba de concedir el Premi Cervantes 2017. La seua última visita al CeMaB data del 17 de febrer de 2014 on ens va delectar amb la conferència “Historias para ser contadas (La imaginación frente a la realidad en América Latina)”; aqueixa mateixa vesprada, i en la Seu Ciutat d'Alacant - Universitat d'Alacant, va parlar de les seues “Cuadernos de encargo (Los oficios compartidos de la literatura y la política)”.

Tots els que componem el Centre ens congraciamos d'aquest prestigiós premi a un escriptor tan volgut i que tantes vegades ens ha honrat amb la seua presència.

Recordem que Sergio Ramírez va participar en la resistència cívica dels estudiants universitaris del seu país contra la dictadura de la família Somoza. Després del triomf de la revolució sandinista va formar part de la Junta de Govern de Reconstrucció Nacional i va ser triat vicepresident en 1984, càrrec que va exercir fins a 1990. Des del govern va presidir el Consell Nacional d'Educació i va fundar l'Editorial Nova Nicaragua. En 2011 va rebre a Xile el Premi Iberoamericà de Lletres José Donoso pel conjunt de la seua obra literària.

Fotos de la seua visita al CeMaB

CulturaLiteraturaConcursos i premis
16/11/2017
XI SEMINARI HISPÀ-ARGENTÍ "LA GLOBALITZACIÓ I LA COLONIALIDAD/DESCOLONIALIDAD DEL CONEIXEMENT EN LES LLETRES I LES ARTS D'AMÈRICA LLATINA I EUROPA"

El CeMaB i el departament de Sociologia I de la UA, juntament amb la Facultat de Ciències i Humanitats de la Universitat Nacional del Litoral (Santa Fe, Argentina), presenten el XI Seminari Hispà-Argentí sobre la cultura global a Amèrica Llatina i Europa, que tindrà lloc entre els dies 31 de novembre i 1 de desembre, en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, de 16 a 21 h.

El seminari, dirigit per Eva Valero (directora del CeMaB) i Juan A. Roche (professora de la UA), comptarà amb la presència de Carlos Altamirano (Universitat Nacional de Quilmes, Argentina) i la periodista, escriptora i assagista argentina Beatriz Sarlo, encarregada de la clausura.

Reconegut amb 10 hores ICE

Inscripción y matrícula, hasta el 29 de noviembre

Programa

Cartell

CulturaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...JornadesConferènciesCongressos
16/11/2017
COL·LOQUI «MARGO GLANTZ: NARRADORA HETERODOXA, ASSAGISTA DISSIDENT»

Durant els dies 6 i 7 de novembre el CeMaB acollirà el "Coloquio Margo Glantz: narradora heterodoxa, ensayista disidente" dedicat a l'escriptora, investigadora i acadèmica Margo Glantz (Ciudad de México, 1930), una de les màximes figures de la cultura mexicana i una escriptora premiada en molt diverses latituds. Dirigit per Carmen Alemany i Beatriz Aracil (Universitat d'Alacant).

El col·loqui té per objectiu aprofundir en una dels principals vessants de l'obra de Glantz, la de l'escriptura de ficció, per a inserir-la en el context de la narrativa mexicana i llatinoamericana dels segles XX i XXI, i per a analitzar-la a partir d'alguns aspectes claus de la mateixa com l'autobiografia, la memòria, el polític, l'erotisme, la fragmentació o els gèneres fronterers.

Reconegut amb 10 hores ICE

A més, l'escritore serà nomenada Doctora Honoris causa per la Universitat d'Alacant el 8 de novembre. L'acte tindrà lloc en el Saló d'actes de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Sant Fernando, 40), a les 12:00 h.

Aquells que desitgen assistir a l'acte d'investidura, hauran de sol·licitar-ho al Gabinet de Protocol de la Universitat d'Alacant a l'adreça protocol@ua

Informem que el col·loqui s'emetrà en directe, a les 10:00 h, a través del següent enllaç: https://si.ua.es/videostreaming/benedetti.html

Programa

Cartell

Margo Glantz en els mitjans

Inuaguració col.loqui MArgo Glantz

Àlbum de fotos

 

CulturaLiteraturaDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Congressos

Actualitat anterior a 2015

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464