Saltar apartados

La Biblioteca madrilenya de Mario Benedetti

Al setembre de 2006 Mario Benedetti va donar al Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la Universitat d'Alacant la seua biblioteca personal, albergada en la casa del carrer Ramos Carrión de Madrid. Amb més de sis mil volums, complementaris a la biblioteca que l'escriptor va tenir a Montevideo, aquesta biblioteca madrilenya respon als anys del durador exili iniciat en 1973, i viscut a Espanya des de 1980. Després de la possibilitat de tornar al seu país en 1985, Benedetti va perllongar la seua vida a Madrid durant diversos mesos cada any, en els quals la biblioteca va continuar creixent fins a l'any de la seua donació a la UA.

Aquesta cronologia indica els més de trenta anys que ocupa aquesta biblioteca en la vida de Benedetti, la seua atenció permanent a la literatura i la societat, que són les matèries temàtiques que la formen principalment. Edicions dedicades de molts creadors, llibres comprats que demostren les seues preocupacions i interessos, anotacions en els marges d'alguns exemplars que expressen la seua atenció per la poesia contemporània i per la societat en què vivia, volums propis recentment editats i immediatament sotmesos a correccions i variacions que assenyalen la seua inquietud pel text; tots ells conformen aquesta biblioteca que és reflex d'una part substancial de la vida de l'escriptor. Discos i vídeos completen aquesta donació que revela també la vida quotidiana de Benedetti.

Com les biblioteques solen ser la història intel·lectual dels seus propietaris, endinsar-nos en la biblioteca madrilenya de Mario Benedetti pot ser una aventura de descobriment d'un escriptor entre els exilis i “desexilios” que ocupen l'últim període de la seua vida. Per a açò enllacem ací el catàleg dels volums que poden ser consultats en el CEMAB, advertint que una part la biblioteca es troba encara en procés de catalogació.

ACCÉS Al CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA MARIO BENEDETTI

Per a realitzar cerques dins del catàleg de la Biblioteca Benedetti cal accedir al catàleg de la Biblioteca General de la UA; seleccionar "cerca avançada", i en "localització" seleccionar Biblioteca Mario Benedetti; qualsevol cerca es realitzarà llavors dins d'aquest fons bibliogràfic.

NORMES D'ÚS DE LA BIBLIOTECA MARIO BENEDETTI

NORMES DE PRÉSTEC

DOCUMENTE AUTORITZACIÓ PRÉSTEC

DADES DE L'AVALISTA I AVALAT

FITXA D'USUARI

 NOTA: El Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti agraeix al personal de la Biblioteca de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant la col·laboració, la cura i l'interès mostrat en el treball realitzat amb el fons bibliogràfic.

NOTA: Sistema de préstec restringit a investigadors acreditats pel CEMAB. El préstec dels llibres de la Biblioteca Mario Benedetti queda restringit a investigadors acreditats pel CEMAB. Es continuaran prestant els llibres de Mario Benedetti que es troben en la Biblioteca de FL-2ª planta (Biblioteca General).

 

 

Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3788

Fax: (+34) 96 590 3788

Twitter: https://twitter.com/CeMaB_UA

Facebook: https://www.facebook.com/CentroDeEstudiosLitIberoamericanosMarioBenedetti/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464