Saltar apartados
  • UA
  • CIEE
  • Manual Introducció a la UE en Secundària i primers cursos de la universitat

Manual Introducció a la UE en Secundària i primers cursos de la universitat

Aquesta Introducción al Derecho de la Unión Europea, ha sigut elaborada des d'i per a la docència d'aquesta matèria en la Secundària i els primers cursos de la Universitat. En la concepció de la seua estructura i en la redacció de les 14 Lliçons de què consta, l'objectiu principal ha sigut posar a la disposició de l'alumnat una herrramienta de treball que pot ser-los d'utilitat i interès per a l'estudi del Dret de la Unió Europea. A aquest efecte, s'han organitzat els seus 14 Lliçons en quatre Parts: 1. La Unió Europea: evolució, objectius, principis, competències, membres, drets fonamentals i ciutadania. 2. Les Institucions i els òrgans de la Unió Europea. 3. El Dret de la Unió Europea i les seues relacions amb el Dret espanyol. 4. Les polítiques i accions de la Unió Europea. En totes les lliçons, a més de l'anàlisi del que es disposa en els Tractats Constitutius, s'inclouen referències al Dret derivat i a la jurisprudència del Tribunal de Justícia relatives al tema objecte de cada lliçó. Així com algunes adreces d'internet, preferentment de caràcter institucional, en les quals es pot consultar informació complementària sobre el contingut de cada lliçó. Així mateix, totes les lliçons s'acompanyen d'un annex amb pràctiques recomanades, amb les quals es proposa l'anàlisi de tres sentències del Tribunal de Justícia que versen sobre la matèria a la qual està dedicada la lliçó.

  • Ferrer Lloret, J. (Dir.); Requena Casanova, M.; Urbaneja Cillán, J., i Soler García, C., Introducción al Derecho de la Unión Europea, Ed. Tirant lo Blanch, 2020.

https://libreria.tirant.com/es/libro/introduccion-al-derecho-de-la-union-europea-jaume-ferrer-lloret-9788413559049

Primeres pàgines del Manual

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CENTRE INTERUNIVERSITARI D'ESTUDIS EUROPEUS


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/CIEE10

Facebook: https://www.facebook.com/pages/CIEE/211572908966975

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464