Saltar apartados
  • UA
  • CIEE
  • Projecte d'Innovació docent en el marc de l'ensenyament de la UE

Projecte d'Innovació docent en el marc de l'ensenyament de la UE

En el marc del Programa Xarxes-I3CE de Recerca en docència universitària de la Universitat d'Alacant , organitzat des del Vicerectorat de Qualitat i Innovació Educativa i a través de l'Institut de Ciències de l'Educació (HISSE) de la Universitat d'Alacant, els professors del CIEE han participat en el Projecte de Xarxes 2016/17 amb la xarxa titulada: "Nous models d'ensenyament i aprenentatge aplicats al Dret Internacional Públic i al Dret de la Unió Europea"

Fruit d'aquest projecte d'innovació docent, els dies 1 i 2 de juny de 2017, els professors del CIEE van participar amb la comunicació "Instruments docents mitjançant l'aplicació de fonts oficials: el model de la web institucional de la Unió Europea", en format d'exposició comunicació oral, en les XV Jornades de Xarxes en Docència Universitària i I Workshop Internacional d'Innovació en Ensenyament Superior i TIC, organitzades pel Vicerectorat de Qualitat i Innovació Educativa i l'Institudo de Ciències de l'Educació" [posar link https://web.ua.es/es/ice/redes-innovaestic2017/documentos/distribucion-definitiva-comunicaciones-orales.pdf ].

La comunicació presentada, ha sigut acceptada i publicada sota el títol, "Metodologias docents a través de l'ús de webs instituconales: el model de la pàgina web de la Unió Europea", en Roig-Vila, R. (Coord.), Xarxes col·laboratives entorn de la docència universitària, Institut de Ciències de l'Educació, Universitat d'Alacant, 2017, pàg.361-370, disponible en: http://rua.ua.es/dspace/handle/10045/70977 [posar el link].

Aquesta recerca docent té com a objectiu exposar la metodologia i els resultats obtinguts arran de l'ús de la web institucional de la Unió Europea, com a eina docent, en l'ensenyament de l'assignatura "Dret de la Unió Europea". A través d'aquest recurs web s'ensenya a l'alumnat com aprendre el Dret de la Unió Europea a travñes de fonts informatives oficials mitjançant l'accés i l'ús de tots els recursos oferits per aquesta web institucional en l'aprenentatge i desenvolupament de l'assignatura objecte d'estudi. Aquesta metodologia permet al professorat de la matèria avaluar el progrés en l'aprenentatge de l'alumnat, tant dels continguts substantius de la matèria, com de l'en el maneig de fonts oficials per a aconseguir un coneixement més integrat del Dret de la Unió Europea. Així mateix, també permet comprovar els principals obstacles detectats en els alumnes a l'hora de localitzar la informació més rellevant per a cada bloc de l'amteria. L'objectiu és etablecer un model d'ensenyament-aprenentatge més interactiu i pràctic, adaptat a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior.

 

CENTRE INTERUNIVERSITARI D'ESTUDIS EUROPEUS


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/CIEE10

Facebook: https://www.facebook.com/pages/CIEE/211572908966975

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464