Saltar apartados

Recursos per a la ciutadania europea

El fet de ser ciutadans d'un Estat Membre de la Unió Europea ens confereix uns drets i oportunitats dels quals moltes vegades no som conscients. Per açò, l'objectiu d'aquesta pàgina és oferir informació sobre aquells recursos que la Unió posa a l'abast dels ciutadans i les ciutadanes europeus. Així mateix, pretén difondre aquelles iniciatives ja en marxa dissenyades per a impulsar la ciutadania europea.

 

Prestacions sanitàries

  • Targeta sanitària europea. Com a EUROPEU, tens dret a rebre les prestacions sanitàries que siguen necessàries, des del punt de vista mèdic, durant la teua estada temporal per motius de treball, estudis, turisme, en el territori de la Unió Europea, de l'Espai Econòmic Europeu i a Suïssa. En l'enllaç anterior trobaràs tota la informació relativa a aquest dret que et correspon com a ciutadà de la UE.

Treballar i estudiar a Europa

  • Europass és un sistema de 5 documents normalitzats per a presentar les teues capacitats i qualificacions acadèmiques/professionals d'una manera senzilla i comprensible a tota Europa. Es tracta del Passaport de Llengües, el Currículum Vitae Europass, el document de Mobilitat Europass, el Suplement al Títol de Tècnic o al Certificat de Professionalitat i el Suplement al Títol Superior.
  • Educació i joventut en la UE
  • Red Eures. Portal europeu per a la mobilitat professional

Drets dels consumidors i dels empresaris

Conéixer els nostres drets com a consumidors és important, així com saber on trobar assistència pel que fa a l'adquisició de béns o la utilització d'un servei a un país estranger. A més, cal que aquells ciutadans europeus que hagen decidit obrir una empresa a un Estat Membre coneguen la llei i l'existència d'organismes com ara Solvit, què poden ajudar-los a trametre les reclamacions pertinents en aquesta àrea.

 

 

 

 

 

CENTRE INTERUNIVERSITARI D'ESTUDIS EUROPEUS


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/CIEE10

Facebook: https://www.facebook.com/pages/CIEE/211572908966975

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464