Saltar apartados

ÚLTIMA HORA - Notícies publicades en Juliol, 2017

2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Juliol, 2017
 • Dilluns, 10
 • La UE davant la crisi migratòria

  Experts debaten en la UA sobre les repercussions de les crisi migratòria per a Espanya

   

  Des d'avui i fins dijous que ve 13 de juliol, experts en Dret i crisis migratòries es reuneixen en la Universitat d'Alacant per a abordar les repercussions a Espanya de l'actual crisi migratòria internacional. Amb aquest objectiu, aquest matí s'ha inaugurat el curs d'estiu "La Unió Europea davant la crisi migratòria internacional: repercussions per a Espanya", amb les intervencions d'Antonio Galiano, director del Secretariat de Mobilitat Internacional de la UA; i Jaume Ferrer, director del curs i catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UA. La trobada, patrocinat pel Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus, aborda temes d'alt interès i actualitat com la incidència dels conflictes armats sobre les migracions a Europa; la protecció del refugiat; quin és la posició de la UE davant la crisi migratòria; la gestió de fronteres; o les expulsions d'immigrants.

  L'evolució dels conflictes internacionals que han originat la crisi migratòria (Síria); la controvertida gestió de la crisi migratòria per part de la Unió Europea (acord amb Turquia); i la pràctica legislativa, administrativa i judicial d'Espanya sobre aquest tema, centren el debat dels experts.

  Jaume Ferrer, director del curs, ha assegurat que "la resposta a la greu crisi migratòria pansa per l'escrupolós compliment dels Drets Humans; l'increment de recursos materials i humans; el reforç de la política exterior i de seguretat per a la resolució de conflictes, i l'engegada d'una política comercial i de cooperació al desenvolupament en Estats del tercer món".

   

  Pot consultar-se la nota de premsa completa en el següent enllaç:

  https://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/2017/julio17/10-16/expertos-debaten-en-la-ua-sobre-las-repercusiones-de-las-crisis-migratoria-para-espana.html

 • Dilluns, 3
 • logociee

  "Premi Altiero Spinelli de divulgació: Difusió de coneixements sobre Europa".

  La Comissió Europea ha engegat una convocatòria de candidatures per al premi "Altiero Spinelli de Divulgació: difondre el coneixement sobre Europa" de la UE.

  Aquest premi té com a objectiu recompensar contribucions destacades que ajuden als ciutadans a comprendre millor els valors fundacionals, la història, l'acció i els principals beneficis de la Unió Europea.

  Els candidats elegibles inclouen, per exemple, acadèmics, investigadors, científics, escriptors, periodistes i artistes que puguen contribuir a articular el que Europa representa avui i matí.

  Aquest premi que es convoca per primera vegada, complementa les Accions Jean Monnet - una iniciativa finançada per Erasmus que recolza els programes d'ensenyament i de recerca acadèmica en els estudis de la Unió Europea.

  Es pot trobar més informació en els següents enllaços:

   

 • Tornar al tauler principal

CENTRE INTERUNIVERSITARI D'ESTUDIS EUROPEUS


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/CIEE10

Facebook: https://www.facebook.com/pages/CIEE/211572908966975

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464