Saltar apartados

ÚLTIMA HORA

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

03/09/2019
Curs LA UNIÓ EUROPEA I ELS DRETS HUMANS, Octubre 2019

 

Ja està obert el període de preinscripció i matrícula del curs La Unió Europea i els Drets Humans (1ª ed. 2019-2020), que s'impartirà a l'octubre 2019. Enguany acadèmic la matrícula serà de 20 euros.

La preinscripció i matrícula es realitzen en el següent enllaç, seleccionant el curs corresponent. Posteriorment, el/l'alumne/a rebrà un correu informatiu indicant que ja està matriculat, amb un enllaç al rebut de la matrícula i les instruccions per a accedir a UACloud.

Guia docent del curs

03/06/2019
Participació de la Prof. Dra. Carolina Soler en el Congrés Internacional "La Unió Europea i els murs materials i immaterials: desafiaments per a la seguretat, la sostenibilitat i l'Estat de Dret"

 

 Els dies 29 i 30 de maig, la Prof. Dra. Carolina Soler, Secretària Acadèmica del CIEE, va participar com a comunicant en el Congrés Internacional "La Unió Europea i els murs materials i immaterials: desafiaments per a la seguretat, la sostenibilitat i l'Estat de Dret", celebrat en la Facultat de Ciències Socials de Conca.

 Aquest Congrés està organitzat de forma conjunta per la Universitat de Castella-la Manxa i l'Associació Espanyola de Professors de Dret Internacional i Relacions Internacionals (AEPDIRI) i finançat amb el Projecte Jean Monnet "Globalizing the Union's Debat: Internal and External Leadership in an Era of Challenges - EUGLOBAL".  Fotos.

07/05/2019
30 aniversari de les activitats Jean Monnet, Florència 2019

 

El passat 2 de maig, la profª. Dra. Carolina Soler García, professora de Dret Internacional Públic i Unió Europea, i Secretària Acadèmia del Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, va assistir a la sessió dedicada al 30 aniversari de les activitats Jean Monnet que va tenir lloc en l'Institut Universitari Europeu de Florència. En aquesta sessió es va discutir les formes d'abordar les tendències polítiques i socials actuals a través de l'educació, en general, i en el camp dels estudis europeus, en particular. Fotos de l'esdeveniment.

07/05/2019
Defensa tesi doctoral de la prof. Carolina Soler García

 

El passat 12 d'abril va tenir lloc la defensa de la tesi doctoral de la prof. Carolina Soler García, Secretària Acadèmica del Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, titulada "L'expulsió d'estrangers en la jurisprudència dels tribunals regionals europeus", dirigida pel Director del Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, Prof. Dr. Jaume Ferrer Lloret. Fotos de l'acte.

11/12/2018
Curs UNIÓ EUROPEA I DRETS HUMANS març 2019

 

Al març de 2019 s'impartirà laª 2 edició del curs "La Unió Europea i els Drets Humans (2ª ed. 2018-2019)". Preu de matrícula: 10 euros.

La preinscripció per al curs estarà oberta tot el mes de febrer 2019, i es podrà realitzar en el següent enllaç, seleccionant el curs corresponent. A continuació,  l'alumne rebrà un correu informatiu confirmant la seua matriculació,  amb un enllaç al rebut de la matrícula i les instruccions per a accedir a UACloud.

 

Fullet informatiu.

Guia docent del curs

12/01/2019
Curs gratuït LA UNIÓ EUROPEA: ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT, febrer 2019

Des del 7 al 31 de gener de 2019 estarà obert el termini d'inscripció per a laª 2 edició del curs "La UE: Organització i Funcionament. Una perspectiva espanyola", que s'impartirà al febrer 2019 . Es tracta d'un curs gratuït, reconegut per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat d'Alacant: convalidable per "hores ICE".

 

Destinataris:

 • Professors d'Ensenyament Secundari.
 • Titulats universitaris que hagen cursat o estiguen cursant el Màster en Professorat d'Educació Secundària.
 • Titulats universitaris de qualsevol altre camp i tots aquells que desitgen conèixer millor la Unió Europea.
 • Estudiants universitaris dels últims cursos de Grau

Programa del curs

Horari: 16.30 a 19.30h

Lloc de celebració: Universitat d'Alacant. Campus de Sant Vicent del Raspeig

Matrícula: Formulari online (obert en el període indicat)

Més informació: pàgina web del curs

10/01/2019
Curs "IMMIGRACIÓ, DRETS HUMANS I CONTROL DE FRONTERA EN LA UE"

Ja està obert el període de preinscripció i matrícula del curse "Immigració, Drets Humans i control de frontera en la Unió Europea" (2019)", que s'impartirà en els mesos de febrer i març de 2019. Enguany acadèmic la matrícula serà de 10 euros. Si estàs interessat/a, inscriu-te com més prompte millor, ja que les places són limitades.

Pots fer la preinscripció en el següent enllaç, seleccionant el curs corresponent. A continuació, i després de rebre un email de confirmació d'inscripció, hauràs de fer la matriculació en el curs a través d'UAcloud, seguint les instruccions de l'email:

Pots veure tota la informació del curs ací:

Lloc: aula A1/0-05G de l'aulari I. Universitat d'Alacant

Fi del període de preinscripció i matrícula: 16 de febrer de 2019

 

12/11/2018
Jornades "La unió europea i Espanya davant el dret internacional de les inversions"

 

Els dies 12 a 15 de novembre se celebren les Jornades "La Unió Europea i Espanya davant el dret internacional de les inversions”, organitzades  pel Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus (CIEE) de la Universitat d'Alacant amb la Subvenció del Programa per a la promoció de la recerca científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana .

Consulta toda la información sobre el evento en el enlace de la noticia.

30/10/2018
CONGRÉS INTERNACIONAL: REFLEXIONS SOBRE EL PAPER DE LA UNIÓ EUROPEA I ELS SEUS ESTATS MEMBRES DAVANT LA CRISI MIGRATÒRIA DELS ÚLTIMS ANYS (5 i 6 novembre)

 

Els pròxims dies 5 i 6 de novembre tindrà lloc el Congrés internacional titulat Reflexions sobre el paper de la Unió Europea i els seus Estats membres davant la crisi migratòria dels últims anys.

El Congrés, està organitzat per l'Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat Miguel Hernández amb el finançament de la Consellería d'Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Consulta tota la informació sobre l'esdeveniment en l'enllaç de la notícia.

16/10/2018
VIII CURS SOBRE SEGURETAT I DEFENSA, 15-16 D'OCTUBRE DE 2018

El CIEE, amb el cofinançament del Ministeri de Defensa, celebra els dies 15 i 16 d'octubre el "VIII Curs sobre Seguretat i Defensa", que enguany versa sobre "La participació de les Forces Armades d'Espanya en missions internacionals".

L'entrada a l'activitat, que tindrà lloc en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la UA d'11:00 a 13.30 hores, és gratuïta i limitada a l'aforament. S'expedirà certificat d'assistència a aquells que, havent acudit a la totalitat de les jornades, així ho sol·liciten.

Consulta tota la informació sobre l'esdeveniment en l'enllaç de la notícia.

01/10/2018
Curs gratuït LA UNIÓ EUROPEA: ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT, Novembre 2018

 

Ja s'ha obert el termini de matrícula per al curs "La UE: Organització i Funcionament. Una perspectiva espanyola " completament gratis.

 

 • Si eres professor d'Ensenyament Secundari, o prompte ho seràs, aquest curs és per a tu, doncs està orientat a facilitar la impartició de l'assignatura optativa de Batxillerat "La UE: Organització i Funcionament" (Ordre 18/2011, 1 d'abril, Conselleria d'Educació).
 • Si eres titulat universitari de qualsevol altre camp i desitges conèixer millor la Unió Europea, també eres més que benvingut, doncs s'impartiran coneixements d'utilitat per a qualsevol ciutadà que residisca i treballe en territori de la Unió.
 • També va dirigit a estudiants universitaris dels últims cursos de Grau.
 • Programa del curs
 • Matrícula: Formulari online

Places limitades; es tindrà en compte l'ordre de matriculació. No obstant açò, si t'interessa algun mòdul del curs en concret, podràs assistir al mateix sempre que l'aforament ho permeta; el curs s'ofereix en format cicle de conferències.

04/09/2018
Curs UNIÓ EUROPEA I DRETS HUMANS Octubre 2018

Ja està obert el període de preinscripció i matrícula del curse "La Unió Europea i els Drets Humans (1a ed. 2018-2019)", que s'impartirà a l'octubre 2018. Preu de matrícula: 10 euros. Si estàs interessat/a, inscriu-te com més prompte millor, ja que les places són limitades.

Pots fer la preinscripció en el següent enllaç, seleccionant el curs corresponent. A continuació, i després de rebre un email de confirmació d'inscripció, hauràs de fer la matriculació en el curs a través d'UAcloud, seguint les instruccions de l'email.

Ací pots veure tota la informació del curs

Fitxa del curs

Aquest curs és convalidable tant per crèdits de lliure elecció com per crèdits de grau.

23/05/2018
La Unió Europea davant els seus grans reptes: el Brexit, la crisi migratòria, la crisi econòmica i el canvi climàtic

 

Aquest curs està dedicat a l'anàlisi dels desafiaments més importants als quals s'enfronta la Unió Europea en els nostres dies. Especialment, el Brexit, la perllongada crisi financera i econòmica, la crisi migratòria i la lluita contra el canvi climàtic, representen reptes als quals la Unió Europea ha de fer front, tractant de superar importants dificultats per a poder oferir una resposta a cadascun d'ells.

Programa del curs

 •     Direcció: Dr. Jaume Ferrer Lloret
 •     Crédits: 20 hores / 2 crédits ECTS
 •     Dates: del 16 al 19 de juliol de 2018
 •     Horari: de 9 a 14 h.
 •     Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumni UA i persones aturades: 60 €. General: 90 €
 •     Lloc: Sala de Judicis Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant
 •     Preinscripció
 •     Informació de matrícula
30/04/2018
V Taller "Operacions conjuntes internacionals. Situació de la immigració en el Mediterrani"

 

Els pròxims dies 30, 31 de maig i 1 de juny de 2018 se celebrarà en la Universitat d'Alacant el V Taller "Operacions conjuntes internacionals. Situació de la immigració en el Mediterrani", organitzat per l'Institut Universitari de Recerca sobre Seguretat Interior (IUISI).

El taller donarà a conèixer la situació actual de les operacions conjuntes, com es gestionen, el seu desenvolupament i l'avaluació desitjable d'aquestes en un futur. Així mateix, es donarà a conèixer com la Guàrdia Civil contribueix a crear el NSP (national situational picture) d'Espanya quant a les operacions conjuntes en l'àmbit internacional, els diferents escenaris possibles als quals ens enfrontem durant aquestes i l'estratègia que les empara.

 • Dates i horari: dimecres 30 de maig de 9 a 17.30 h; dijous 31 de maig de 9 a 18.30 h; divendres 1 de juny de 9 a 12.45 h.
 • Lloc de celebració: Saló de Graus Rector Ramón Martín Mateo, Facultat de Dret, Universitat d'Alacant.
 • A més de la participació en la totalitat del taller cap a la possibilitat d'assistir a les ponències que resulten de major interès (s'adjunta programa).
24/04/2018
III Jornades "El Sàhara Occidental i les Universitats Públiques Valencianes"

El dimecres 25 d'abril de 2018, el Director del CIEE D. Jaume Ferrer Lloret, participarà en la taula redona "Reflexions sobre la situació actual del procés de pau en el Sàhara Occidental", emmarcada dins de les III Jornades sobre el Sàhara Occidental i les Universitats Públiques Valencianes, organitzades pel Secretari de Projecció Internacional i Cooperació i el Vicerectorat de Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

 • Lloc de celebració: Sala Multimèdia Rectorat. - Campus de Sant Vicent del Raspeig - Universitat d'Alacant.
 • Entrada lliure fins a completar l'aforament.

02/03/2018
Cicle de taules redones "Estudis sobre la UE en l'Ensenyament Secundari: àmbits específics"

El Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, amb el cofinançament del Programa Erasmus + Jean Monnet Activities-EAC/A03/2016 (586888-EPP-I-2017-I-ÉS-EPPJMO-PROJECT) organitza els dies 1,8,7 i 14 de març de 2018 un cicle de taules redones sobre estudis de la Unió Europea en l'Ensenyament Secundari.

 

 • Hores i lloc de celebració:
  • 1 i 8 de març d'11 a 13 h - Sala de Judicis de la Facultat de Dret;
  • 7 i 14 de març de 15.30 a 17 - Saló de Graus Rector Ramón Martín Mateo
 •  Entrada lliure limitada a l'aforament.

 

12/12/2017
Curs gratuït LA UNIÓ EUROPEA: ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT, febrer 2018

Pròxim curs "La UE: Organització i Funcionament. Una perspectiva espanyola " completament gratis.

 • Si eres professor d'Ensenyament Secundari, o prompte ho seràs, aquest curs és per a tu, doncs està orientat a facilitar la impartició de l'assignatura optativa de Batxillerat "La UE: Organització i Funcionament" (Ordre 18/2011, 1 d'abril, Conselleria d'Educació).
 • Si eres titulat universitari de qualsevol altre camp i desitges conèixer millor la Unió Europea, també eres més que benvingut, doncs s'impartiran coneixements d'utilitat per a qualsevol ciutadà que residisca i treballe en territori de la Unió.
 • També va dirigit a estudiants universitaris dels últims cursos de Grau.

Programa del curs

»Termini de matrícula del 8 de gener al 6 de febrer: enviar e-mail a aquest correu electrònic  indicant: Nom i cognoms; DNI, Tel,  e-mail contacte.

Les places són limitades i s'adjudiquen per ordre de matrícula. No obstant això, si t'interessa algun mòdul del curs en concret, podràs assistir al mateix sempre que l'aforament ho permeta, ja que enguany el curs s'ofereix en format cicle de conferències.

12/12/2017
Curse UNIÓ EUROPEA I DRETS HUMANS, febrer-març 2018

El curs "La Unió Europea i els Drets Humans", s'impartirà en el seu 2a edició al febrer i març de 2018. Enguany acadèmic la matrícula és de 10 euros. Si estàs interessat/a, inscriu-te com més prompte millor, ja que les places són limitades.

La preinscripció es realitza en el següent enllaç, seleccionant el curs corresponent (oberta del 8 de gener al 16 de febrer 2018).

A continuació, i després de rebre un e-mail de confirmació d'inscripció, hauràs de fer la matriculació en el curs a través d'UAcloud, seguint les instruccions de l'e-mail.

  Ací pots veure tota la informació del curs

Aquest curs és convalidable tant per crèdits de lliure elecció com per crèdits de grau.

11/12/2017
Els professors del CIEE imparteixen l'assignatura "La Unió Europea davant les grans crisis polítiques i econòmiques: la crisi migratòria, financera i el Brexit

 

Els professors del CIEE impartiran, del 5 de desembre de 2017 al 6 de febrer de 2018, l'assignatura "La Unió Europea davant les grans crisis polítiques i econòmiques: la crisi migratòria, financera i el Brexit", emmarcada en el pla d'estudis del diploma sènior 2017/18 de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant.

La Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant (UPUA) és un programa de desenvolupament científic, cultural i social de la Universitat dirigit a promoure la Ciència i la Cultura, al mateix temps que les relacions intergeneracionals, per a millorar la qualitat de vida de les persones majors i fomentar la participació d'aquestes en el seu context com a dinamitzadors socials. En el marc del programa UPUA, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport i diversos organismes municipals i entitats bancàries privades, s'ofereix formació universitària per a majors amb la finalitat de respondre als interessos i necessitats d'aquest sector de la població de la Comunitat Valenciana.

Els professors del CIEE, abordaran els següents continguts, entre altres, a través d'explicacions orals i ús de material multimèdia:

1. Una introducció al funcionament bàsic de la UE. El seu sistema institucional.

2. Les incerteses sobre les ampliacions i eixides de la Unió Europea. El Brexit.

3. La crisi financera i econòmica en la Unió Europea. La construcció de la Unió Bancària.

4. La Unió Europea davant la crisi migratòria internacional: repercussions per a Espanya.

5. La Unió Europea davant els grans reptes globals. Especialment, la Unió i el canvi climàtic.

 

 • Més informació en: https://cv1.cpd.ua.es/consplanesestudio/cvfichaasi.asp?wcodest=uper&wcodasi=91059&wLengua=C&scaca=2017-18

 

 

 

27/11/2017
Sisena Edició de l'ELSA DAY: "La justícia més enllà de les fronteres"

 

 

Dijous que ve 30 de novembre, tindrà lloc la sisena edició de l'ELSA (Europan Law Students' Association) DAY, sota la temàtica: "La justícia més enllà de les fronteres".

Amb motiu d'açò, la Prof. Sra. Carolina Soler García, Professora de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UA i Secretària Acadèmica del Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la UA impartirà la ponència titulada: "Els drets dels estrangers com a límit a la sobirania estatal en matèria d'expulsió".

 

 • Lloc de celebració: Sala de judicis de la Facultat de Dret, Universitat d'Alacant
 • Horari: de 13 a 14.30 h
 • L'assistència està oberta al públic en general, limitada a l'aforament de la sala.

 

 

23/11/2017
Jornada de Debat amb la Ciutadania. El Futur d'Europa i de la Política de Cohesió de la Unió Europea.

 

Dimarts que ve 28 de novembre el prof. Dr. Jorge Urbaneja Cillán, Investigador del Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, participarà en la Jornada de debat amb la ciutadania relativa al futur d'Europa i de la política de cohesió de la Unió Europea i altres instruments.

 • Lloc de celebració: Casa Mediterrani. Antiga Estació de Benalúa (Alacant).
 • Horari: de 9.30 a 14 h.
 • Més informació i inscripcions: apotecdgfondos@gva.es
22/11/2017
The Jean Monnet biennial Conference 2017

 

Els pròxims dies 27 i 28 de novembre, el prof. dr.Jaume Ferrer Lloret, titular de la Càtedra Jean Monnet de la Comissió Europea i director del Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, i el prof. dr. Millán Requena Casanova, Professor Jean Monnet de la Comissió Europea assistiran a la Conferència biennal Jean Monnet (BiCo), coorganitzada per EACEA.

L'edició de 2017 de la conferència de Jean Monnet es dedicarà a l'actual punt d'inflexió polític en la història de la UE i les seues conseqüències per al futur de la integració europea. Aquest tema ha ocupat un lloc destacat recentment en l'agenda de debats polítics i acadèmics i està a punt d'adquirir encara més rellevància a la llum del Llibre Blanco de la Comissió, el discurs sobre l'estat de la unió per part del president Juncker i també a causa dels importants esdeveniments polítics en els estats membres de la UE durant 2017.

La conferència permetrà debatre  sobre qüestions importants de política de la UE, però també difondrà informació sobre qüestions més tècniques per als nous beneficiaris de les activitats Jean Monnet.

02/10/2017
Curs gratuït LA UNIÓ EUROPEA: ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT, Novembre 2017

Ja pots matricular-te en el curs "La UE: Organització i Funcionament. Una perspectiva espanyola" completament gratis.

 • Si eres professor d'Ensenyament Secundari, o prompte ho seràs, aquest curs és per a tu, doncs està orientat a facilitar la impartició de l'assignatura optativa de Batxillerat "La UE: Organització i Funcionament" (Ordre 18/2011, 1 d'abril, Conselleria d'Educació).
 • Si eres titulat universitari de qualsevol altre camp i desitges conèixer millor la Unió Europea, també eres més que benvingut, doncs s'impartiran coneixements d'utilitat per a qualsevol ciutadà que residisca i treballe en territori de la Unió.
 • Titulats universitaris que posseïsquen el Certificat d'Aptitud Pedagògica.
 • Estudiants universitaris dels últims cursos de Grau.
 • Titulats universitaris en general.

» Termini de matrícula de l'1 al 31 d'octubre: enviar email a aquest correu electrònic  indicant : Nom i cognoms; DNI, Telf,  e-mail contacte.

Si t'interessa, dóna't pressa, perquè les places són limitades i s'adjudiquen per ordre de matrícula. No obstant açò, si t'interessa algun mòdul del curs en concret, podràs assistir al mateix sempre que l'aforament ho permeta, ja que enguany el curs s'ofereix en format cicle de conferències.

29/09/2017
VII CURS SOBRE SEGURETAT I DEFENSA, 16-17 D'OCTUBRE DE 2017

El CIEE, amb el cofinançament del Ministeri de Defensa, celebrarà els pròxims 10 i 11 d'octubre el "VI Curs sobre Seguretat i Defensa", que enguany versarà sobre "la participació de les Forces Armades d'Espanya en missions internacionals".

L'entrada a l'activitat, que tindrà lloc en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la UA d'11 a 14 hores, és gratuïta i limitada a l'aforament. S'expedirà certificat d'assistència a aquells que, havent acudit a la totalitat de les jornades, així ho sol·liciten.

Consulta tota la informació en l'enllaç de la notícia.

05/09/2017
Inscriu-te en el curs UNIÓ EUROPEA I DRETS HUMANS! Octubre 2017

Ja està obert el període de preinscripció i matrícula del curs "La Unió Europea i els Drets Humans (1a ed. 2017-2018)", que s'impartirà a l'octubre 2017. Enguany acadèmic la matrícula serà de 10 euros.

Pots fer la preinscripció en el següent enllaç, seleccionant el curs corresponent. A continuació, i després de rebre un e-mail de confirmació d'inscripció, hauràs de fer la matriculació en el curs a través d'UAcloud, seguint les instruccions de l'e-mail.

Aquest curs és convalidable tant per crèdits de lliure elecció com per crèdits de grau.

10/07/2017
Experts debaten en la UA sobre les repercussions de les crisi migratòria per a Espanya

 

Des d'avui i fins dijous que ve 13 de juliol, experts en Dret i crisis migratòries es reuneixen en la Universitat d'Alacant per a abordar les repercussions a Espanya de l'actual crisi migratòria internacional. Amb aquest objectiu, aquest matí s'ha inaugurat el curs d'estiu "La Unió Europea davant la crisi migratòria internacional: repercussions per a Espanya", amb les intervencions d'Antonio Galiano, director del Secretariat de Mobilitat Internacional de la UA; i Jaume Ferrer, director del curs i catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UA. La trobada, patrocinat pel Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus, aborda temes d'alt interès i actualitat com la incidència dels conflictes armats sobre les migracions a Europa; la protecció del refugiat; quin és la posició de la UE davant la crisi migratòria; la gestió de fronteres; o les expulsions d'immigrants.

L'evolució dels conflictes internacionals que han originat la crisi migratòria (Síria); la controvertida gestió de la crisi migratòria per part de la Unió Europea (acord amb Turquia); i la pràctica legislativa, administrativa i judicial d'Espanya sobre aquest tema, centren el debat dels experts.

Jaume Ferrer, director del curs, ha assegurat que "la resposta a la greu crisi migratòria pansa per l'escrupolós compliment dels Drets Humans; l'increment de recursos materials i humans; el reforç de la política exterior i de seguretat per a la resolució de conflictes, i l'engegada d'una política comercial i de cooperació al desenvolupament en Estats del tercer món".

 

Pot consultar-se la nota de premsa completa en el següent enllaç:

https://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/2017/julio17/10-16/expertos-debaten-en-la-ua-sobre-las-repercusiones-de-las-crisis-migratoria-para-espana.html

03/07/2017
"Premi Altiero Spinelli de divulgació: Difusió de coneixements sobre Europa".
La Comissió Europea ha engegat una convocatòria de candidatures per al premi "Altiero Spinelli de Divulgació: difondre el coneixement sobre Europa" de la UE.

Aquest premi té com a objectiu recompensar contribucions destacades que ajuden als ciutadans a comprendre millor els valors fundacionals, la història, l'acció i els principals beneficis de la Unió Europea.

Els candidats elegibles inclouen, per exemple, acadèmics, investigadors, científics, escriptors, periodistes i artistes que puguen contribuir a articular el que Europa representa avui i matí.

Aquest premi que es convoca per primera vegada, complementa les Accions Jean Monnet - una iniciativa finançada per Erasmus que recolza els programes d'ensenyament i de recerca acadèmica en els estudis de la Unió Europea.

Es pot trobar més informació en els següents enllaços:

 

15/05/2017
La Unió Europea davant la crisi migratòria internacional: repercussions per a Espanya

Aquest curs d’estiu està dedicat a l’estudi de la greu crisi migratòria que afecta actualment Europa, i, més concretament, les seues repercussions per a Espanya. De manera més detallada, s’hi analitzaran els següents temes: l’evolució dels conflictes internacionals que en gran mesura han originat la crisi migratòria (Síria…); la controvertida gestió de la crisi migratòria per part de la Unió Europea (Acord amb Turquia…); i la pràctica legislativa, administrativa i judicial d’Espanya.

 • Direcció: Jaume Ferrer Lloret
 • Crèdits: 20 hores / 2 crèdits LRU / ECTS
 • Data: del 10 al 14 de juliol de 2017
 • Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumniUA i persones desocupades: 60 €. General: 90 €
 • Lloc: Facultat de Dret (Aula DE/1-20P). Campus de la Universitat d'Alacant
 • Requisits d'accés: estudiants de Grau i post-Grau universitari, especialment de titulacions relacionades amb les Ciències Socials i Jurídiques. No obstant això, per abordar qüestions d'actualitat i incloure un enfocament pràctic de certs problemes, es contempla la possibilitat de participació d'alumnat procedent de les Administracions Públiques, Cossos Forces de Seguretat de l'Estat i Organitzacions No Governamentals
 • Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència al 80% de les sessions i presentació de memòria, treball o pràctica a determinar per la direcció del curs
 • Llengua vehicular: castellà i valencià
 • Preinscrició i informació de matrícula: https://web.ua.es/es/verano/informacion-general-de-matricula.html
05/04/2017
"La Unió Europea enfront del Brexit: reptes i desafiaments per a Espanya"

 

En el marc de les activitats del Mòdul Jean Monnet 201CEqual Treatment and Senar-Discrimination Law in the European Union , dirigit pel professor Dr. Millán Requena Casanova, divendres que ve, 7 D'ABRIL, tindrà lloc la Conferència-Seminari "La Unió Europea enfront del Brexit: reptes i desafiaments per a Espanya".

L'activitat tindrà lloc en la Sala de Judicis de la Facultat de Dret de la UA, a les 11-13 hrs.

Intervindran com a ponents:

- Dr. Carlos Jiménez Cames. Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alcalá.

- Dr. Jaume Ferrer Lloret. Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

Modera:

- Dr. Millán Requena Casanova. Professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant. Module Holder "Equal Treatment and Senar-discrimination Law in the European Union " (ref. 553174-EPP-1-2014-ÉS-EPPJMO-MODULE)

 • L'assistència està oberta al públic en general, limitada a l'aforament de la Sala.

 

15/03/2017
Seminari "Gibraltar: el seu estatut internacional i europeu en la cruïlla post Brexit"

 

 

D. Antonio García Ferrer, Sotsdirector General de l'Oficina per a les Assumptes de Gibraltar de la Secretaria d'Estat d'Afers exteriors del Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació, oferirà aquesta conferència als alumnes de Drets Internacional centrada en els principals elements històrics i jurídics del contenciós, amb especial atenció en el seu estatut internacional i europeu en la cruïlla post Brexit.

 

El seminari serà presentat i moderat per D. Millán Requena Casanova, Professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

 

 • L'acte tindrà lloc en l'aula 8-G de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant dimecres que ve 15 de març a les 11.00 hores.
 • L'entrada serà lliure fins a completar aforament.
17/02/2017
Visita de la Directora General de la Generalitat Valenciana de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat, Sra. Daría Terradez Salom

 

Dimarts que ve 21 de febrer de 2017, tindrem amb nosaltres a Sra. Donaria Terradez Salom, Directora General de la Generalitat Valenciana de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat, que intervindrà en la sessió del curs "La Unió Europea: organització i funcionament" (2a ed.), organitzat pel Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant.

En aquesta sessió, la Sra. Donaria Terradez Salom ens parlarà de la participació de les regions en la Unió Europea, fent especial referència al paper i les accions dutes a terme per la Generalitat Valenciana en aquest sentit.

 

 • L'assistència i participació en aquesta sessió està oberta a tot el públic interessat a assistir.
 • Lloc i hora de celebració: Edifici Aulari I, aula 1-24M, a les 16.30 h, Universitat d'Alacant (Sant Vicent del Raspeig).
10/09/2013
CONSULTA LES ACTIVITATS DEL CIEE EN LA SEUA PÀGINA DE FACEBOOK

El CIEE compta ara també amb pàgina de Facebook, perquè pugues seguir la seua activitat mitjançant aquesta xarxa social.

09/09/2013
EL CIEE ESTRENA COMPTE DE TWITTER!

Segueix-nos ara també en Twitter: https://twitter.com/CIEE10

 

 

 

 

 

CENTRE INTERUNIVERSITARI D'ESTUDIS EUROPEUS


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/CIEE10

Facebook: https://www.facebook.com/pages/CIEE/211572908966975

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464