Saltar apartados

ÚLTIMA HORA

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

14/11/2019
Curse Immigració, Drets Humans i Control de Frontera en la UE

 

El pròxim dia 1 de desembre de 2019 s'obrirà el termini d'inscripció per al curs Immigració, Drets Humans i Control de Frontera en la UE, que s'impartirà entre febrer i març de 2020 en la UA.

4 crèdits de grau/4 crèdits de lliure configuració.

Matrícula: 10 €

Horari: 10a 14 h

Lloc : Aula A1/1-26P i A1/1-27P

Matrícula: Formulari en línea (obert en el període indicat)

Més informació: Guia docent

29/10/2019
Cicle de taules redones: La politíca europea de veïnatge en el Mediterrani.

 

El Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus (CIEE) de la Universitat d'Alacant, amb el cofinançament del Programa Eramus + Jean Monnet Activities- EAC/A05/2017 (599477-EPP-1-2018-1-ÉS-EPPJMO-CHAIR: European Neighbourhood Policy: EU Values ha organitzat per als dies 29 i 31 d'octubre, 5 i 7de novembre de 2019 un cicle de taules redones sobre La politíca europea de veïnatge en el Mediterrani.

 • Entrada lliure limitada a l'aforament

Més informació en l'enllaç de la notícia

03/10/2019
Curse LA UNIÓ EUROPEA: ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT, novembre 2019

 

Des de l'1 al 31 d'octubre de 2019 estarà obert el termini d'inscripció per a la I edició del curs La UE: Organització i Funcionament. Una perspectiva espanyola, que s'impartirà al novembre de 2019. 3 crèdits de grau/3 crèdits de lliure configuració. Matrícula: 15 €

   Horari: 16.30 a 19.30h

Lloc : Aulari I (dimarts i dimecres: A1/1-28M;dijous: A1/1-40P).

Matrícula: Formulari en línea (obert en el període indicat)

Més informació: Guia docent

11/10/2019
IX CURS SOBRE SEGURETAT I DEFENSA, 15-16 D'OCTUBRE DE 2019

 

El Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus (CIEE), celebra els dies 15 i 16 d'octubre l'IX Curs sobre Seguretat i Defensa, que tracta temes sobre la participació de les Forces Armades d'Espanya en missions internacionales.

L'activitat es desenvoluparà en la Facultat de Dret de la UA d'11.00 a 13.30 hores; l'entrada és gratuïta i limitada a l'aforament de la sala. S'expedirà certificat d'assistència a aquells que, havent acudit a la totalitat de les jornades, així ho sol·liciten.

Consulta tota la informació sobre l'esdeveniment en l'enllaç de la notícia.

03/09/2019
Curs LA UNIÓ EUROPEA I ELS DRETS HUMANS, Octubre 2019

 

Ja està obert el període de preinscripció i matrícula del curs La Unió Europea i els Drets Humans (I ed. 2019-2020), que s'impartirà a l'octubre 2019. Enguany acadèmic la matrícula serà de 20 euros.

La preinscripció i matrícula es realitzen en el següent enllaç, seleccionant el curs corresponent. Posteriorment, el/l'alumne/a rebrà un correu informatiu indicant que ja està matriculat, amb un enllaç al rebut de la matrícula i les instruccions per a accedir a UACloud.

Guia docent del curs

03/06/2019
Participació de la Prof. Dra. Carolina Soler en el Congrés Internacional "La Unió Europea i els murs materials i immaterials: desafiaments per a la seguretat, la sostenibilitat i l'Estat de Dret"

 

 Els dies 29 i 30 de maig, la Prof. Dra. Carolina Soler, Secretària Acadèmica del CIEE, va participar com a comunicant en el Congrés Internacional "La Unió Europea i els murs materials i immaterials: desafiaments per a la seguretat, la sostenibilitat i l'Estat de Dret", celebrat en la Facultat de Ciències Socials de Conca.

 Aquest Congrés està organitzat de forma conjunta per la Universitat de Castella-la Manxa i l'Associació Espanyola de Professors de Dret Internacional i Relacions Internacionals (AEPDIRI) i finançat amb el Projecte Jean Monnet "Globalizing the Union's Debat: Internal and External Leadership in an Era of Challenges - EUGLOBAL".  Fotos.

07/05/2019
30 aniversari de les activitats Jean Monnet, Florència 2019

 

El passat 2 de maig, la profª. Dra. Carolina Soler García, professora de Dret Internacional Públic i Unió Europea, i Secretària Acadèmia del Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, va assistir a la sessió dedicada al 30 aniversari de les activitats Jean Monnet que va tenir lloc en l'Institut Universitari Europeu de Florència. En aquesta sessió es va discutir les formes d'abordar les tendències polítiques i socials actuals a través de l'educació, en general, i en el camp dels estudis europeus, en particular. Fotos de l'esdeveniment.

07/05/2019
Defensa tesi doctoral de la prof. Carolina Soler García

 

El passat 12 d'abril va tenir lloc la defensa de la tesi doctoral de la prof. Carolina Soler García, Secretària Acadèmica del Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, titulada "L'expulsió d'estrangers en la jurisprudència dels tribunals regionals europeus", dirigida pel Director del Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, Prof. Dr. Jaume Ferrer Lloret. Fotos de l'acte.

11/12/2018
Curs UNIÓ EUROPEA I DRETS HUMANS març 2019

 

Al març de 2019 s'impartirà la 2a edició del curs La Unió Europea i els Drets Humans (2a ed. 2018-2019). Preu de matrícula: 10 euros.

La preinscripció per al curs estarà oberta tot el mes de febrer 2019, i es podrà realitzar en el següent enllaç, seleccionant el curs corresponent. A continuació,  l'alumne rebrà un correu informatiu confirmant la seua matriculació,  amb un enllaç al rebut de la matrícula i les instruccions per a accedir a UACloud.

 

Fullet informatiu.

Guia docent del curs

12/01/2019
Curs gratuït LA UNIÓ EUROPEA: ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT, febrer 2019

Des del 7 al 31 de gener de 2019 estarà obert el termini d'inscripció per a laª 2 edició del curs La UE: Organització i Funcionament. Una perspectiva espanyola, que s'impartirà al febrer 2019 . Es tracta d'un curs gratuït, reconegut per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat d'Alacant: convalidable per "hores ICE".

 

Destinataris:

 • Professors d'Ensenyament Secundari.
 • Titulats universitaris que hagen cursat o estiguen cursant el Màster en Professorat d'Educació Secundària.
 • Titulats universitaris de qualsevol altre camp i tots aquells que desitgen conèixer millor la Unió Europea.
 • Estudiants universitaris dels últims cursos de Grau

Programa del curs

Horari: 16.30 a 19.30h

Lloc de celebració: Universitat d'Alacant. Campus de Sant Vicent del Raspeig

Matrícula: Formulari en línea (obert en el període indicat)

Més informació: pàgina web del curs

10/01/2019
Curs "IMMIGRACIÓ, DRETS HUMANS I CONTROL DE FRONTERA EN LA UE"

Ja està obert el període de preinscripció i matrícula del curse "Immigració, Drets Humans i control de frontera en la Unió Europea" (2019)", que s'impartirà en els mesos de febrer i març de 2019. Enguany acadèmic la matrícula serà de 10 euros. Si estàs interessat/a, inscriu-te com més prompte millor, ja que les places són limitades.

Pots fer la preinscripció en el següent enllaç, seleccionant el curs corresponent. A continuació, i després de rebre un email de confirmació d'inscripció, hauràs de fer la matriculació en el curs a través d'UAcloud, seguint les instruccions de l'email:

Pots veure tota la informació del curs ací:

Lloc: aula A1/0-05G de l'aulari I. Universitat d'Alacant

Fi del període de preinscripció i matrícula: 16 de febrer de 2019

 

12/11/2018
Jornades "La unió europea i Espanya davant el dret internacional de les inversions"

 

Els dies 12 a 15 de novembre se celebren les Jornades "La Unió Europea i Espanya davant el dret internacional de les inversions”, organitzades  pel Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus (CIEE) de la Universitat d'Alacant amb la Subvenció del Programa per a la promoció de la recerca científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana .

Consulta toda la información sobre el evento en el enlace de la noticia.

30/10/2018
CONGRÉS INTERNACIONAL: REFLEXIONS SOBRE EL PAPER DE LA UNIÓ EUROPEA I ELS SEUS ESTATS MEMBRES DAVANT LA CRISI MIGRATÒRIA DELS ÚLTIMS ANYS (5 i 6 novembre)

 

Els pròxims dies 5 i 6 de novembre tindrà lloc el Congrés internacional titulat Reflexions sobre el paper de la Unió Europea i els seus Estats membres davant la crisi migratòria dels últims anys.

El Congrés, està organitzat per l'Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat Miguel Hernández amb el finançament de la Consellería d'Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Consulta tota la informació sobre l'esdeveniment en l'enllaç de la notícia.

16/10/2018
VIII CURS SOBRE SEGURETAT I DEFENSA, 15-16 D'OCTUBRE DE 2018

El CIEE, amb el cofinançament del Ministeri de Defensa, celebra els dies 15 i 16 d'octubre el VIII Curs sobre Seguretat i Defensa, que enguany versa sobre La participació de les Forces Armades d'Espanya en missions internacionals.

L'entrada a l'activitat, que tindrà lloc en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la UA d'11:00 a 13.30 hores, és gratuïta i limitada a l'aforament. S'expedirà certificat d'assistència a aquells que, havent acudit a la totalitat de les jornades, així ho sol·liciten.

Consulta tota la informació sobre l'esdeveniment en l'enllaç de la notícia.

01/10/2018
Curs gratuït LA UNIÓ EUROPEA: ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT, Novembre 2018

 

Ja s'ha obert el termini de matrícula per al curs "La UE: Organització i Funcionament. Una perspectiva espanyola " completament gratis.

 

 • Si eres professor d'Ensenyament Secundari, o prompte ho seràs, aquest curs és per a tu, doncs està orientat a facilitar la impartició de l'assignatura optativa de Batxillerat "La UE: Organització i Funcionament" (Ordre 18/2011, 1 d'abril, Conselleria d'Educació).
 • Si eres titulat universitari de qualsevol altre camp i desitges conèixer millor la Unió Europea, també eres més que benvingut, doncs s'impartiran coneixements d'utilitat per a qualsevol ciutadà que residisca i treballe en territori de la Unió.
 • També va dirigit a estudiants universitaris dels últims cursos de Grau.
 • Programa del curs
 • Matrícula: Formulari online

Places limitades; es tindrà en compte l'ordre de matriculació. No obstant açò, si t'interessa algun mòdul del curs en concret, podràs assistir al mateix sempre que l'aforament ho permeta; el curs s'ofereix en format cicle de conferències.

04/09/2018
Curs UNIÓ EUROPEA I DRETS HUMANS Octubre 2018

Ja està obert el període de preinscripció i matrícula del curse "La Unió Europea i els Drets Humans (1a ed. 2018-2019)", que s'impartirà a l'octubre 2018. Preu de matrícula: 10 euros. Si estàs interessat/a, inscriu-te com més prompte millor, ja que les places són limitades.

Pots fer la preinscripció en el següent enllaç, seleccionant el curs corresponent. A continuació, i després de rebre un email de confirmació d'inscripció, hauràs de fer la matriculació en el curs a través d'UAcloud, seguint les instruccions de l'email.

Ací pots veure tota la informació del curs

Fitxa del curs

Aquest curs és convalidable tant per crèdits de lliure elecció com per crèdits de grau.

23/05/2018
La Unió Europea davant els seus grans reptes: el Brexit, la crisi migratòria, la crisi econòmica i el canvi climàtic

 

Aquest curs està dedicat a l'anàlisi dels desafiaments més importants als quals s'enfronta la Unió Europea en els nostres dies. Especialment, el Brexit, la perllongada crisi financera i econòmica, la crisi migratòria i la lluita contra el canvi climàtic, representen reptes als quals la Unió Europea ha de fer front, tractant de superar importants dificultats per a poder oferir una resposta a cadascun d'ells.

Programa del curs

 •     Direcció: Dr. Jaume Ferrer Lloret
 •     Crédits: 20 hores / 2 crédits ECTS
 •     Dates: del 16 al 19 de juliol de 2018
 •     Horari: de 9 a 14 h.
 •     Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumni UA i persones aturades: 60 €. General: 90 €
 •     Lloc: Sala de Judicis Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant
 •     Preinscripció
 •     Informació de matrícula
30/04/2018
V Taller "Operacions conjuntes internacionals. Situació de la immigració en el Mediterrani"

 

Els pròxims dies 30, 31 de maig i 1 de juny de 2018 se celebrarà en la Universitat d'Alacant el V Taller "Operacions conjuntes internacionals. Situació de la immigració en el Mediterrani", organitzat per l'Institut Universitari de Recerca sobre Seguretat Interior (IUISI).

El taller donarà a conèixer la situació actual de les operacions conjuntes, com es gestionen, el seu desenvolupament i l'avaluació desitjable d'aquestes en un futur. Així mateix, es donarà a conèixer com la Guàrdia Civil contribueix a crear el NSP (national situational picture) d'Espanya quant a les operacions conjuntes en l'àmbit internacional, els diferents escenaris possibles als quals ens enfrontem durant aquestes i l'estratègia que les empara.

 • Dates i horari: dimecres 30 de maig de 9 a 17.30 h; dijous 31 de maig de 9 a 18.30 h; divendres 1 de juny de 9 a 12.45 h.
 • Lloc de celebració: Saló de Graus Rector Ramón Martín Mateo, Facultat de Dret, Universitat d'Alacant.
 • A més de la participació en la totalitat del taller cap a la possibilitat d'assistir a les ponències que resulten de major interès (s'adjunta programa).
24/04/2018
III Jornades "El Sàhara Occidental i les Universitats Públiques Valencianes"

El dimecres 25 d'abril de 2018, el Director del CIEE D. Jaume Ferrer Lloret, participarà en la taula redona "Reflexions sobre la situació actual del procés de pau en el Sàhara Occidental", emmarcada dins de les III Jornades sobre el Sàhara Occidental i les Universitats Públiques Valencianes, organitzades pel Secretari de Projecció Internacional i Cooperació i el Vicerectorat de Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

 • Lloc de celebració: Sala Multimèdia Rectorat. - Campus de Sant Vicent del Raspeig - Universitat d'Alacant.
 • Entrada lliure fins a completar l'aforament.

02/03/2018
Cicle de taules redones "Estudis sobre la UE en l'Ensenyament Secundari: àmbits específics"

El Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, amb el cofinançament del Programa Erasmus + Jean Monnet Activities-EAC/A03/2016 (586888-EPP-I-2017-I-ÉS-EPPJMO-PROJECT) organitza els dies 1,8,7 i 14 de març de 2018 un cicle de taules redones sobre estudis de la Unió Europea en l'Ensenyament Secundari.

 

 • Hores i lloc de celebració:
  • 1 i 8 de març d'11 a 13 h - Sala de Judicis de la Facultat de Dret;
  • 7 i 14 de març de 15.30 a 17 - Saló de Graus Rector Ramón Martín Mateo
 •  Entrada lliure limitada a l'aforament.

 

10/09/2013
CONSULTA LES ACTIVITATS DEL CIEE EN LA SEUA PÀGINA DE FACEBOOK

El CIEE compta ara també amb pàgina de Facebook, perquè pugues seguir la seua activitat mitjançant aquesta xarxa social.

09/09/2013
EL CIEE ESTRENA COMPTE DE TWITTER!

Segueix-nos ara també en Twitter: https://twitter.com/CIEE10

 

 

 

 

 

CENTRE INTERUNIVERSITARI D'ESTUDIS EUROPEUS


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/CIEE10

Facebook: https://www.facebook.com/pages/CIEE/211572908966975

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464