La nacra (Pinna nobilis) en el Mar Menor. NACRAnet
LA NACRA, UNA ESPÈCIE EMBLEMÀTICA A LA VORA DE L'EXTINCIÓ.
La nacra (Pinna nobilis), un dels bivalves més grans del món i una de les espècies més emblemàtiques dels fons marins mediterranis, ha desaparegut de bona part del nostre litoral en uns pocs mesos. A la tardor de 2016 es va produir un episodi de mortandad sense precedents, amb taxes de mortalitat del 100% en moltes zones, començant pel sud-oest del Mediterrani i progressant per tota la costa. La gravetat d'aquest episodi va ser elevadíssima, atès que es tractava d'una espècie protegida que va passar ràpidament de “Vulnerable” a ser declarada ESPÈCIE EN PERILL CRÍTIC D'EXTINCIÓ.
Actualment, aquesta malaltia està començant a afectar a altres zones del Mediterrani, podent posar de debò risc a tota l'espècie en aquest mar.
La llacuna del Mar Menor (Regió de Múrcia) és un dels pocs llocs on ha sobreviscut una important població viva, convertint-se en el reservorio natural per a la supervivència i recuperació de l'espècie, no solament a nivell estatal sinó a nivell internacional en tot el Mediterrani.
¡COL·LABORA!
Per tot açò, des del CIMAR llancem el projecte NACRAnet, enfocat des d'un punt de vista de col·laboració ciutadana i de tipus interactiu. Si veus aquesta espècie en algun moment, comenta-ho en AQUEST ENLLAÇ: La iniciativa popular és bàsica en aquest tipus de projectes. ¡GRÀCIES PER LA TEUA COL·LABORACIÓ!