Saltar apartados

Congrés Juan Gil-Albert 2019

Congrés internacional Vibraciones de Juan Gil-Albert: la fascinación de la constancia (2019) 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

03/04/2019
"Gil-Albert va ser un gran poeta, però millor prosista". Entrevista a Luis Antonio de Villena

Luis Antonio de Villena inaugura en la Casa Bardín el Congrés internacional "Vibraciones de Juan Gil-Albert: la fascinación de la constancia" que comença el 3 d'abril. "Una persona com Gil-Albert seria molt bo en aquest moment perquè cercava la mesura, l'enteniment, l'imperi de la raó", declara en una entevista al diari Información.

03/04/2019
"Volver al escritor", article de José Carlos Rovira, codirector acadèmic

"Hi ha més de quaranta intervencions que, al cap i a l'últim, la qual cosa es plantegen és una nova lectura d'un escriptor que té múltiples registres i moltes pàgines sobre les quals tornar. Confie sempre, al costat de la intel·ligència dels quals van fer les primeres aportacions critiques, més en la capacitat de la joventut per a replantejar lectures i motius", diu José Carlos Rovira en el diari Informacion.

03/04/2019
La UA i el Gil Albert organitzen el congrés internacional "Vibracions de Juan Gil-Albert"

Divuit ponències, vint-i-una comunicacions i diverses activitats -l'estrena d'una composició musical, la projecció de la pelicula Valentín i d'un documental, una lectura poètica- completen el nodrit programa del Congrés internacional "Vibraciones sobre Juan Gil-Albert: la fascinación de la constancia", la conferència inaugural de la qual pronunciarà Luis Antonio de Villena.

02/04/2019
La Casa Bardín acull la lectura dramatitzada de "La fascinación de Gil-Albert", acte previ al Congrés

La seu del IAC Juan Gil-Albert acull la lectura dramatitzada de La dascinación de Gil-Albert, obra de Pedro Montalbán Kroebel, amb direcció i dramaturgia de Pascual Carbonell i interpretació d'Actua. Aquesta peça teatral es basa en el primer llibre de l'autor alcoià La fascinación de lo irreal i va ser estrenada en 2004, any del centenari del naixement de Gil-Albert. L'acte té lloc dimarts 2 d'abril, a les 19:00 hores.

27/02/2019
Obert termini d'inscripció

La inscripció serà gratuïta i es pot realitzar fins a l'1 d'abril del 2019. Les persones que acrediten una assistència mínima del 80% rebran un diploma expedit pel Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti, de la Universitat d'Alacant, i de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. 

05/11/2018
"Un congrés sobre Juan Gil-Albert", article en El Mundo

Luis Antonio de Villena, que en 1983 va mantenir amb Gil-Albert una sèrie de converses per al llibre El razonamiento inagotable de Juan Gil-Albert (1984), serà qui inaugure el Congrés internacional sobre l'autor alcoià amb la confrencia "Gil-Albert, escritor exquisito i total". Així ho destaca un dels seus codirectors acadèmics, José Ferrándiz Lozano, en la seua columna d'El Mundo.

31/10/2018
"Un congrés per a reactivar a Gil-Albert", titular del diari Información

Disset ponents li prendran el pols en 2019 a la literatura de Juan Gil-Albert en un Congrés al que concorreran també diferents comunicacions. Els mitjans arrepleguen la notícia de la convocatòria d'aquesta pròxima trobada, entre ells el diari Información d'Alacant que ha destacat el propòsit de reactivar a l'escriptor i de reconectarlo a lectors i lectores.

31/10/2018
El IAC Juan Gil-Albert i la Universitat d'Alacant convoquen el Congrés internacional sobre Gil-Albert que se celebrarà en el XXV aniversari de la seua mort

El IAC Juan Gil-Albert i la Universitat d'Alacant han convocat el Congrés internacional "Vibraciones de Juan Gil-Albert: la fascinación de la constancia" per a abril de 2019. Presidit pel poeta i académic Francisco Brines, l'escriptor Luis Antonio de Villena pronunciarà la conferència inaugural. Amb disset ponents, fins al 9 de gener 2019 es podran presentar propostes de comunicacions.

22/10/2018
L'especialista en art Juan Manuel Bonet obrirà els actes commemoratius del 25 aniversari de la mort de Juan Gil-Albert en 2019

2019 és l'any del vint-i-cinc aniversari de la mort de Juan Gil-Albert i en la seua commemoració hauran diversos actes com el Congrés internacional "Vibracions de Juan Gil-Albert: la fascinació de la constància". El IAC Juan Gil-Albert obrirà l'efemèride amb una conferència del crític i historiador Juan Manuel Bonet en el cicle "Descobreix una obra d'art".

27/10/2018
"Tornar a Juan Gil-Albert", l'article que va suggerir la celebració del XXV aniversari de la seua mort

"Juan Gil-Albert és un dels escriptors valencians (Alcoi, 1904 - València, 1994) d'estètica més cuidada, amb una obra estimable. Durant un temps -en els anys seixanta, amb continuïtat en els huitanta- va viure una eclosió editorial que convé recordar perquè significava tallar amb l'ostracisme a què estava sotmés pel seu doble exili: l'exterior a Mèxic i l'interior a València després de tornar en 1947".

Congrés Internacional «Vibraciones de Juan Gil-Albert: la fascinación de la constancia». Alicante-Alcoy: 3, 4, 5 y 6 de abril de 2019


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Congrés Internacional «Vibraciones de Juan Gil-Albert: la fascinación de la constancia».

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464