Saltar apartados

Formació

Actualment, hi ha tres nivells disponibles per a la formació:

- Principiants.
- Veterans.
- Avançat.

Per al nivell de principiants, actualment, s'ofereixen dos grups: un els dimarts de 16:00 a 18:00 i un altre els dijous de 13:00 a 15:00, per a atorgar certa flexibilitat. La classe la imparteixen un grup de sis veterans (amb més d'un any d'experiència en el debat de competició).
Per al nivell de veterans, s'ofereixen dos grups també: els dilluns de 13:00 a 15:00 i els dijous de 15:00 a 17:00. Les classes les imparteixen conjuntament els dos co-directors del CDUA (amb més de tres anys d'experiència en el debat de competició).

Per al nivell avançat, la formació no és setmanal, sinó que es recorre a formadors externs amb un llarg recorregut en competicions nacionals i internacionals per a completar i aprofundir els coneixements sobre el debat. Per exemple, enguany, a l'abril, es recorrerà a Guillermo Serrano, subcampió del món del CMUDE 2016 i formador de la UAM i del CMU Elías-Ahúja.

¿Qui decideix a quin nivell li correspon a cada estudiant? Per a començar, s'usa un criteri d'antiguitat en el debat de competició (No únicament de pertinença al de CDUA, sinó en general, incloent el debat escolar), però també s'escolta l'opinió de cada interessat, sent l'últim que decideix al fet que nivell vol formar-se, assessorat pels nostres formadors.

La diferència entre els tres nivells resideix en la complexitat de les estratègies que es treballen, però la dinàmica de les classes és molt simular.

Les formacions tenen una part:

- TEÒRICA: Es realitzen materials per part dels veterans (que es van adaptant després de cada competició per a estar al dia de les últimes tendències en el debat de competició) i es projecten finals de diferents tornejos nacionals. Els formadors adapten la teoria de cada dia a les deficiències que s'han observat en el dia anterior, per la qual cosa s'ofereix una formació personalitzada.

- PRÀCTICA: Tots els dies es determina un tema sobre el qual debatre i es posa en pràctica tot l'après. En finalitzar el debat, els formadors ofereixen un feedback detallat de cadascuna de les intervencions per a millorar.
Treballem i competim en les dues modalitats de debat més esteses a Espanya:

- El debat acadèmic: És una modalitat que es focalitza en la recerca. Es determina un tema amb un mes d'antelació de certa complexitat acadèmica i es treballa per equips de 2 a 5 persones preparant tant l'A favor com a l'EN CONTRA. El dia de la competició se sorteja la posició a debatre de cada equip. Hi ha quatre posicions: l'INTRODUCTOR (4 minuts), el PRIMER REFUTADOR (5 minuts), el SEGUNDO REFUTADOR (5 minuts) i el CONCLUSOR (3 minuts).

- BP: Aquesta modalitat de debat és una espècie de joc de rol basat en el parlament britànic, en el qual hi ha Govern i Oposició, Cambra alta i

Cambra baixa. El tema s'anuncia 15 minuts abans de l'inici del debat i se sortegen les postures. Cada intervenció dura 7 minuts i els equips estan formats per parelles.

Consell d'Estudiants


Universitat d'Alacant
Consell d'Estudiants, Aulari 1
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3675

Fax: (+34) 96 590 3776

Twitter: https://twitter.com/CEUA_

Facebook: https://www.facebook.com/CEUAlic

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464