Preguntes freqüents - Títols Propis Centre de Formació Contínua

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Centre de Formació Contínua   Centre de Formació Contínua
Centre de Formació Contínua
faq

Preguntes freqüents - Títols Propis

Dubtes generals

 • ¿Què és un Títol Propi?

Un títol propi d'Expert, Especialista o Màster és un títol de postgrau que té la garantia de ser un títol que ha superat tots els controls normatius i de qualitat d'una universitat pública.

L'objectiu d'un títol propi és oferir una formació flexible i diversificada que oferisca especialització professional, acadèmica o actualització de coneixements concorde a les demandes de "Aprenentatge a la carta" (Life Long Learning), que propugna l'EEES.

(principi)
 • ¿Quina  diferència hi ha entre Expert, Especialista i Màster?
La principal diferència entre una mena de títol o un altre és la duració i, per tant, l'especialització i profunditat dels coneixements adquirits durant la seua realització. Els tres tipus de títols que hi ha són:
 • Expert: El seu objectiu és el perfeccionament i l'especialització professional. La càrrega lectiva és de 20 crèdits ECTS.
 • Especialista: Aborda matèries de qualsevol branca del saber orientades a la seua aplicació en activitats professionals. La seua càrrega lectiva és de 30 crèdits ECTS.
 • Màster Propi: El seu objectiu és oferir una formació multidisciplinària, adaptada a les demandes de la societat, que afavorisca l'actualització de coneixements i l'especialització professional. La càrrega lectiva serà d'un mínim de 60 i un màxim de 120 crèdits ECTS.
(principi)
 • ¿Quina diferència hi ha entre un Títol Propi de Màster i un Màster Universitari?

Títol Propi de Màster : es refereix a estudis que han de superar un procés normatiu intern flexible i diversificat (en la pròpia universitat), pensats per a oferir un tipus de formació concorde a les demandes de la societat.

- La seua oficialitat prové de la garantia de ser un títol que ha superat al seu torn tots els controls normatius i de qualitat d'una universitat pública.

- Objectiu: Oferir una formació més flexible i diversificada que oferisca especialització professional, acadèmica o actualització de coneixements concorde a les demandes de "Aprenentatge a la carta" (Life Long Learning), que propugna l'EEES.

- Accés: Com a norma requereix posseir el títol de Grau o el seu equivalent en les actuals titulacions (Llicenciat, Arquitecte, Enginyer). En determinats casos es pot accedir amb una Diplomatura o Enginyeria Tècnica.

Màster Universitari: és el conjunt d'ensenyaments reglats de postgrau amb validesa en tot el territori nacional i en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) que han superat un procés d'elaboració i aprovació conforme a les normes legals dictades pel Govern i les Comunitats Autònomes (Lleis, Decrets, Ordres) reconegut en el marc de les normes i acords de l'EEES.

- Accés: es requereix posseir el grau acadèmic de Llicenciat, Diplomat o equivalent o de Graduat en el nou sistema d'EEES.

(principi)

 • ¿Com se sol·licita plaça en un Títol Propi?

Cada títol propi té el seu propi termini de preinscripció en el qual s'ofereixen totes les places. La sol·licitud es realitza a través d'un formulari on-line on s'arrepleguen les dades acadèmiques i personals. La documentació s'adjuntarà com a arxiu digital al formulari on-line. Si necessites més informació sobre un títol propi concret, posa't en contacte amb la secretaria administrativa del títol.

(principi)

 • ¿Horari, aules, començament de les classes, el programa, ...?

Tota la informació necessària la pots trobar consultant el pla d'estudis. Accedeix a ell a través del Catàleg de Títols Propis i fes clic en el títol que t'interesse. Si encara tens dubtes consulta amb l'organitzador del títol (les dades de contacte els tens en el botó +info del catàleg).

(principi)

 • ¿Com es pot sol·licitar o renovar la targeta universitària (TIU)?

Aqueixa informació la tens disponible ací.

(principi)

 

Preinscripció

 • ¿Quins són els requisits per a poder accedir a un Títol Propi?

Segons l'article 7.1 de la Normativa sobre Ensenyaments Propis de la Universitat d'Alacant (BOUA de 15 d'abril de 2014), per a accedir als ensenyaments conduents a l'obtenció d'un títol propi de Màster, Especialista o Expert es requereix:

 • Estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior.
 • Estar cursant un títol oficial d'Educació Superior restant menys de 18 crèdits per a la seua obtenció o el treball / projecte fi d'estudis.

Addicionalment, es podrà accedir als títols d'expert si es reuneixen els requisits d'accés a estudis universitaris oficials en l'EEES.

Així mateix, en aquells títols propis d'expert que prevegen l'accés per via de l'experiència professional, es podrà accedir mitjançant la realització d'una prova d'accés. Si necessites més informació sobre aquesta via d'accés, posa't en contacte amb la secretaria administrativa del títol que desitges realitzar.

(principi)


 • ¿Quin és el termini per a poder preinscriure'm?

L'inici del termini de presinscripción depèn del títol propi que desitges realitzar.

Tota la informació sobre el termini de preinscripció la pots trobar en el Catàleg de Títols Propis prement sobre el botó +Info.

(principi)

 • ¿Com puc preinscriure'm?

La preinscripció es realitza exclusivament a través d'Internet, emplenat el formulari disponible per a això. Localitza el teu títol propi en el Catàleg de Títols Propis , en prémer sobre ell aniràs a la pàgina que conté el pla d'estudis, i en ella veuràs el botó de preinscripció.

Per a més informació sobre la preinscripció en un títol concetro, posa't en contacte amb la secretaria administrativa del títol.

(principi)
 • ¿Com puc saber si he sigut admès?

Se t'enviarà un correu electrònic a l'adreça que has indicat en la teua preinscripció on se't comunicarà l'admissió en el títol i també les instruccions de matrícula.

(principi)

 • Una vegada admès, ¿on em puc dirigir per a informar-me sobre la matrícula?

Se t'enviarà per correu electrònic (a l'adreça electrònica que has posat en la teua sol·licitud de preinscripció) tota la informació que necessites per a matricular-te.

Si necessites algun aclariment o consulta del procés de matrícula, t'has de posar en contacte amb la secretaria administrativa del títol.

(principi)

 

Documentació per a la preinscripció

 • ¿Quins documents he d'aportar per a preinscriure'm?

La següent documentació hauran d'aportar-la tots els estudiants en realitzar la preinscripció:

 1. DNI/NIE/Passaport (en vigor i per totes dues cares)
 2. Títol universitari oficial d'accés o justificant d'abonament de taxes d'expedició d'aquest títol (*)
Si el teu títol d'accés és estranger hauràs d'aportar, a més, la traducció jurada del títol (només en el cas de no estar escrit en castellà, valencià, anglès, francès, italià o portuguès).
(*) Si el títol o justificant de pagament del mateix que presentaràs el vas obtenir en la Universitat d'Alacant, bastarà que presentes el document d'identitat en vigor (per totes dues cares).

(principi)

 • ¿Com es pot acreditar el títol, si encara no es posseeix físicament, en haver finalitzat la carrera recentment?

Mitjançant el títol provisional i si encara no es posseeix aquest, llavors mitjançant el justificant d'haver pagat les taxes d'aquest.

(principi)

 

 • ¿Com presente els documents?

Els documents es presenten exclusivament per Internet, adjuntant-los en el formulari de preinscripció. En el formulari, cada document té el seu camp per a pujar-lo a Internet. La grandària total dels arxius no ha de superar els 28 MB.

(principi)


 

Pagaments i taxes

 • Pagament de rebuts mitjançant targeta bancària a través d'UACloud

Pots realitzar el pagament de rebuts mitjançant targeta a través de la teua UACloud (Campus Virtual). Si tens qualsevol dubte, consulta les  instruccions de pagament.

(principi)

Matrícula

 • ¿Quines són les dates per a realitzar la matrícula?
Les dates per a matricular-te se't comunicaran per correu electrònic a l'adreça que has donat en la teua preinscripció. Per a més informació, posa't en contacte amb la secretaria administrativa del títol.

(principi)

 

+Ajuda

 • Si tiengo algun dubte, ¿on puc dirigir-me?

Per a resoldre qualsevol dubte o consulta sobre un títol propi concret, has de posar-te en contacte amb la secretaria administrativa del títol.

(principi)