Més informació

datos.ua.es és una iniciativa de caràcter institucional impulsada per la Universitat d'Alacant i per el Vicerectorat de Tecnologies de la Informació. Amb aquest portal es pretén proporcionar a la societat totes aquelles dades que genera una institució pública com és la Universitat d'Alacant. Ha sigut desenvolupat conjutamente pel Vicerectorat de Tecnologies de la Informació, pel grup de Recerca WaKe del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d'Alacant i el Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada. A més, durant el desenvolupament de datos.ua.es s'ha comptat amb el suport de moltes unitats de la Universitat d'Alacant: SIGUAServei d'informàticaRUAbibliotecaUnitat Tècnica de Qualitat.

 

Universitat d'Alacant
ua1ua2

La Universitat d'Alacant es defineix com una institució pública, dinàmica i innovadora, amb projecció internacional i amb un campus de referència. La seua missió és la formació integral dels seus estudiants i el compromís amb l'avanç i la millora de la societat, per mitjà de la creació i transmissió del coneixement i del desenvolupament cultural, científic i tecnològic. 

WaKe
Web and Knowledge research group
Les línies de recerca del grup WaKe s'integren en dos temes principals: generació de coneixement sota demanda a partir de dades estructurades de la Web i desenvolupament d'aplicacions Web mitjançant l'ús de coneixement. Més concretament, els temes de recerca són els següents:
-Open data i Open Business Intelligence.
-Mineria de dades i anàlisi estadística avançada de dades centrada en l'usuari.
-Integració de dades complexes sota demanda (NoSQL, Linked data, Open data, Big data, etc.).
-Desenvolupament d'aplicacions Web 2.0 (Web APIs, Web mashups i RIAs).
-Enginyeria de requisits Web i personalització d'aplicacions Web.
-Enginyeria de dades de la Web i qualitat de dades.
Biblioteca
biblioteca1biblioteca2

 La biblioteca de la Universitat d'Alacant, com a element essencial per a l'aprenentatge, la docència i la recerca, té com a missió facilitar l'accés i la difusió dels recursos d'informació i col·laborar en els processos de creació del coneixement, a fi de contribuir a la consecució dels objectius de la Universitat.

RUA
Repositori Institucional de la Universitat d'Alacant

RUA ofereix accés obert al text complet en format digital dels documents generats pels membres de la Universitat d'Alacant en la seua labor de docència i recerca

L'objectiu de RUA és donar major visibilitat a la producció científica i docent de la Universitat, augmentar l'impacte i assegurar la preservació d'aquesta producció.

RUA arreplega tot tipus de materials digitals, tant preprints com postprints, comunicacions a congressos, documents de treball, materials docents i objectes d'aprenentatge, revistes editades per la Universitat d'Alacant, així com documents i materials resultants de l'activitat institucional realitzada pels seus centres, unitats i serveis.

Servei d'Informàtica

La missió del Servei d'Informàtica és implantar, mantenir i assegurar el funcionament dels sistemes TIC necessaris per a facilitar la docència, recerca i gestió administrativa amb criteris d'innovació, anticipació, planificació, eficiència, millora contínua i promovent les potencialitats de l'element humà.

SIGUA
Sistema d'Informació Geogràfica de la Universitat d'Alacant
sigua1sigua2

 

En 1997 es va crear el Sistema d'Informació Geogràfica de la Universitat d'Alacant, que rep l'acrònim de SIGUA.Aquest servei amb seu en l'Institut Universitari de Geografia i adscrit al Vicerectorat d'Infraestructures, Espais i Medi ambient té com a vocació oferir un canal de comunicació viu amb la comunitat universitària en matèria d'espais , oferint serveis personalitzats a cada tipus d'usuari.

En l'actualitat SIGUA és un complex sistema de gestió que ha sigut dissenyat fent ús de programes i llibreries de codi obert. Aquesta iniciativa ens ha permès afrontar els reptes tecnològics amb una nova òptica basada en la personalització dels serveis mitjançant la creació d'aplicacions i serveis propis.

Després d'una dècada de contínua evolució del nostre sistema basat en les tècniques d'informació geogràfiques hem volgut iniciar una nova etapa amb la difusió de la nostra tecnologia a la resta d'universitats. D'aquesta forma naix SIGUA.NET, una xarxa d'Universitats amb les mateixes inquietuds: la gestió espacial d'aquestes entitats. D'aquesta manera fem una aposta per un món interconnectat on la transferència de coneixement siga la base del creixement.

UTC
Unitat Tècnica de Qualitat

La Unitat Tècnica de Qualitat de la Universitat d'Alacant ajuda a: 

 • Facilitar el desenvolupament de les polítiques de qualitat de la Universitat d'Alacant en les àrees de docència, recerca i gestió. 
 • Recolzar als agents que intervenen en tots aquells processos orientats a la millora contínua de la institució.
 • Afavorir la creació i difusió d'una cultura de qualitat entre tots els membres de la comunitat universitària.

Enllaços d'interès

Crida a compartir dades lliurement mitjançant l'ús de la Web per al benefici de tota la societat

Resultats de compartir dades

Model 5 estels de Tim Berners-Lee

Ponència Tim Berners-Lee 

Paraules de la Vicepresidenta de la Comissió Europea reponsable de l'Agenda Digital

RUA(Repositori de la Universitat d'Alacant)

SIGUA(Sistema d'Informació Geogràfica de la Universitat d'Alacant)

UAedf(UA educació del futur)

 

Preguntes freqüents

 • ¿Què és un portal de dades obertes?
 • ¿Què significa “govern obert”?
 • ¿Per a què serveix la reutilització de dades?
 • ¿Què és un dataset o conjunts de dades?
 • ¿Com puc cercar dades?
 • ¿Què puc fer amb les dades?
 • ¿Quines restriccions d'ús tenen les dades?
 • ¿Quin tipus d'aplicacions són accessibles des de datos.ua.es?
 • ¿Com puc cercar aplicacions?
 • Estic interessada en un conjunt de dades específic de la Universitat d'Alacant ¿com puc obtenir-ho?

datos.ua.es


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

datos.ua.es

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464