UA oberta

Sovint les dades generades per les universitats no estan a la disposició de totes aquelles persones interessades en ells o, estant disponibles, tenen un format que fa difícil el seu accés de manera fàcil o dificulta la seua reutilització. L'obertura de dades possibilita que aquests puguen estar totalment accessibles de manera senzilla i lliure, per la qual cosa poden resultar clau per a fomentar la transparència i la rendició de comptes d'una institució com la universitat. A més d'un impacte social derivat de l'exercici de transparència, l'obertura de dades té un impacte econòmic notable, ja que les dades i la tecnologia es poden associar per a generar valor a través d'aplicacions, contingut Web, etc.

El portal de dades obertes de la Universitat d'Alacant pretén fer un pas avant cap a la societat del futur on les dades obertes tindran un paper fonamental en la presa de decisions. Concretament, la reutilització de les dades obertes procedent de la universitat genera un valor afegit a diversos actors de la societat, possibilitant, a més, que la universitat estiga en contínua relació amb el seu entorn i ajudant a generar valor a la societat que la sustenta.

En el portal de dades obertes de la Universitat d'Alacant trobaràs dades que genera la universitat (acadèmics, recerca, geoespacial, instal·lacions, serveis, despeses, etc. ) en un format i amb una llicència adequats perquè pugues accedir a ells, analitzar-los, reutilitzar-los, compartir-los... A més aquest portal és un punt d'entrada a altres iniciatives de la Universitat d'Alacant relacionades amb l'accés obert com RUASIGUA UAeDF entre unes altres. 

 

datos.ua.es té com a objectiu impulsar la reutilització de la informació pública generada per una institució com és la Universitat d'Alacant amb la doble finalitat de:

  • Generar un valor social per a la ciutadania, aportar transparència a través de l'exposició de les dades que la Universitat d'Alacant genera.
  • Impulsar un impacte econòmic positiu, mitjançant nous models de negoci innovadors basats en la reutilització de les dades obertes de la Universitat d'Alacant.

Open Data

A més, la reutilització d'aquestes dades obertes per la mateixa Universitat d'Alacant, suposa una millora en els seus processos i serveis associats. Sense oblidar que tots aquests actors que reutilitzen les dades obertes podran sol·licitar noves dades valuoses per a la seua reutilització i que aportaran informació a la Universitat d'Alacant.

Ara les dades de la Universitat d'Alacant són teus: ¡reutilitza'ls!

 

datos.ua.es


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

datos.ua.es

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464