Saltar apartados

Institut Universitari de Recerques Turístiques

Programa de Doctorat Interuniversitari en Turisme

El programa de Doctorat Interuniversitari en Turisme sorgeix de la coordinació i cooperació entre equips de recerca de les Universitats d'Alacant, Màlaga, Rei Juan Carlos i Sevilla, amb trajectòria acreditada en el coneixement científic-social del turisme i que han vingut impartint des de fa anys programes formatius de postgrau en aquesta matèria. El marc de cooperació se sustenta en la Xarxa Interuniversitària de Postgraus en Turisme (REDINTUR), formada per 25 Universitats amb estudis de postgraus en Turisme, la qual ha sigut qualificada en el Pla Nacional de Turisme 2012-2015 del Ministeri d'Energia, Indústria i Turisme, dins de l'apartat de Talent i Emprenedoria, com una fortalesa, destacant el seu funcionament i programes formatius en Turisme. 

Sota aquest marc, s'han unit i coordinat les línies de recerca dels diferents grups de les diferents Universitats anteriorment especificades, amb l'objectiu de col·laborar i potenciar la formació i la recerca en Turisme a Espanya. 

OBJECTIUS

 • Contribuir a la formació de doctors i investigadors en Turisme per a potenciar el creixement de l'entorn social i econòmic.
 • Fomentar la recerca per a poder portar una gestió eficient de la informació que permeta adaptar la gestió al perfil del consumidor turista.
 • Desenvolupar tècniques d'anàlisis i recerca per a la seua adaptació a l'evolució de la societat de la informació.
 • Afavorir la cooperació entre universitats i la mobilitat d'estudiants i professorat.
 • Col·laborar en honor de la innovació i competitivitat en el camp del turisme.
 • Desenvolupar un model de currículum acadèmic complet que aposte pel caràcter multidisciplinari de la formació turística en el si de la Universitat.
 • Plena adaptació del nivell dels estudis universitaris de turisme en el nostre país a l'existent en el si de la Unió Europea i altres països del nostre entorn, culminant el procés iniciat amb la integració en el sistema universitari en 1996.
 • Aconseguir la normalització dels estudis superiors de turisme amb la corresponent a altres àmbits de la formació d'altres sectors econòmics i professionals.
 • Desenvolupament de perfils d'especialització en àrees que permeten tenir en compte les necessitats d'innovació que precisa la gestió empresarial i de destinacions turístiques

COMPETÈNCIES

Competències Bàsiques

 • Comprensió sistemàtica d'un camp d'estudi i domini de les habilitats i mètodes de recerca relacionats amb aquest camp.
 • Capacitat de concebre, dissenyar o crear, posar en pràctica i adoptar un procés substancial de recerca o creació.
 • Capacitat per a contribuir a l'ampliació de les fronteres del coneixement a través d'una recerca original.
 • Capacitat de realitzar una anàlisi crítica i d'avaluació i síntesi d'idees noves i complexes.
 • Capacitat de comunicació amb la comunitat acadèmica i científica i amb la societat en general sobre els seus àmbits de coneixement en les maneres i idiomes d'ús habitual en la seua comunitat científica internacional.
 • Capacitat de fomentar, en contextos acadèmics i professionals, l'avanç científic, tecnològic, social, artístic o cultural dins d'una societat basada en el coneixement.

Capacitats i destreses personals

 • Desembolicar-se en contextos en els quals hi ha poca informació específica.
 • Trobar les preguntes claus que cal respondre per a resoldre un problema complex.
 • Dissenyar, crear, desenvolupar i emprendre projectes nous i innovadors en el seu àmbit de coneixement.
 • Treballar tant en equip com de manera autònoma en un context internacional o multidisciplinari.
 • Integrar coneixements, enfrontar-se a la complexitat i formular judicis amb informació limitada.
 • La crítica i defensa intel·lectual de solucions.

CONVENIS I COL·LABORACIONS

COORDINACIÓ

El Programa de Doctorat en Turisme  és coordinat des de l'Institut  Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d'Alacant i s'imparteix de forma conjunta amb la Universitat de Sevilla, Universitat de Màlaga i  Universitat Rei Juan Carlos.

Nº DE PLACES OFERIDES

S'ofereixen 10 places a temps complet i 5 places a temps parcial

DURADA DEL DOCTORAT

 • Si la matrícula és a temps complet, el termini màxim és de 3 anys per a la defensa de tesi.
 • Si la matrícula és a temps parcial, el termini màxim és de 5 anys per a la defensa de tesi.
 • En tots dos casos, pot sol·licitar-se pròrroga justificada d'1 any més.

LLENGUA D'IMPARTICIÓ

En relació a les llengües adequades al perfil d'ingrés, a més del castellà s'exigirà el nivell  B1 d'Inglés.

EIXIDES PROFESSIONALS

El doctorat correspon  al tercer cicle dels estudis universitaris, i constitueix la més alta qualificació que es pot obtenir en termes formatius.

L'obtenció d'un doctorat no solament és útil si es desitja seguir la carrera acadèmica. Les noves normatives que regulen els estudis de doctorat cerquen incentivar la inserció dels doctors en el teixit productiu, convertint-los en actors principals en la generació i transferència de R+D+i. Es pretén que els qui accedisquen a aquest nivell de formació puguen exercir un paper essencial en totes les institucions implicades en la innovació i la recerca, tant públiques com a privades.

En suma, els estudis de doctorat constitueixen actualment no solament l'opció més sòlida per a conrear la recerca al més alt nivell, sinó una via d'inserció laboral amb perfil altament qualificat.

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

12/12/2019
DEFENSA TESI DOCTORAL

 

Aquest dimarts 10 de desembre la nostra investigadora Sandra Navarro-Ruiz va defensar la seua tesi doctoral, titulada "Comportament intradestino dels visitants i implicacions per a la gestió turística local. Estudi dels visitants de creuer a València", dirigida pel Dr Josep Ivars i la Dra Ana Casado.

La tesi va obtenir la màxima qualificació per part dels membres del tribunal, compost pel Dr Salvador Antón (URV), la Dra Núria Galí (UdG) i el Dr Mauro Ferrante (Universitat de Palerm).

Enhorabona al nova Doctora i als seus directors!!

09/12/2019
DEFENSA TESI DOCTORAL

Aquest dimarts 3 de desembre el nostre investigador Paco Femenia va defensar la seua tesi doctoral, titulada "Smart Tourism Destinations: A Demand-Based Approach for Improving Local Tourism Management", dirigida pel Dr Josep Ivars.

La tesi va obtenir la màxima qualificació per part dels membres del tribunal, compost la Dra Ana Ramón (UA), la Dra María García (Complutense) i el Dr Roland Schegg (University of Applied Sciences of Western Switzerland).

04/12/2019
INVITACIÓ A la DEFENSA PÚBLICA DE LA TESI DE Sra. SANDRA NAVARRO RUIZ

Defensa pública de la tesi deD . Sandra Navarro Ruiz, amb el títol " Comportament intradestino dels visitants i implicacions per a la gestió turística local. Estudi dels visitants de creuer a València"

Dimarts, 10 de desembre de 2019 a les 10.00 h. a la Sala Ernest Lluch (Facultat d'Econòmiques).

26/11/2019
INVITACIÓ A la DEFENSA PÚBLICA DE LA TESI DE Sr. FRANCISCO FEMENIA SERRA

Defensa pública de la tesi deD . Francisco Femenia Serra amb el títol "Smart Tourism Destinations: A demand-based approach for improving Local Tourism Management "

Dimarts, 3 de desembre de 2019 a les 10.00 h. a la Sala Ernest Lluch (Facultat d'Econòmiques).

12/09/2019
INVITACIÓ A la DEFENSA PÚBLICA DE LA TESI DE Dª MARÍLIA NATACHA DE FREITAS SILVA

Defensa pública de la tesi de ª D Marília Natacha de Freitas Silva amb el títol "Turisme i Desenvolupament: Una proposta per a mesurament i avaluació de la vulnerabilitat social en els territoris turístics".

Dilluns, 23 de setembre de 2019 a les 10:00 h. en la Sala Ernest Lluch (Facultat d'Econòmiques).

 

24/07/2019
UNA TESI DE LA UA ADVERTEIX QUE LES NOVES GENERACIONS MANTENEN ELS ESTEREOTIPS I ROLS DE GÈNERE EN LA INDÚSTRIA TURÍSTICA

L'estudi presentat aquest dilluns en la Universitat d'Alacant per María Carmen Sigüenza ha analitzat a estudiants de Formació Professional d'Hostaleria i Turisme en un centre formatiu de Benidorm

El treball dirigit per les professores Raquel Huete i Rosario Andreu proposa actuacions encaminades a corregir les desigualtats que ha identificat i promoure un futur més inclusiu i competitiu per a la indústria turística.

17/07/2019
DEFENSA DE TESI DEL PROGRAMA DE DOCTORAT EN TURISME

Dilluns que ve, dia 22 de juliol, en el marc del Programa de Doctorat Interuniversitari en Turisme que organitza el IUIT, tindrà lloc l'acte públic de defensa de la tesi doctoral presentada per Sra. María del Carmen Sigüenza Poveda, amb el títol: "Estereotips i rols de gènere en l'alumnat dels cicles formatius de turisme davant la seua incorporació al mercat laboral", dirigida per les Dres. Raquel Huete Nieves i Rosario Andreu Guerrero.

L'acte serà a les 12:30, en la Sala Vicens Vives de la Facultat d'Econòmiques, davant el següent tribunal:

PRESIDENT: Dr. D. CAYETANO ESPILL MARÍN. Catedràtic d'Universitat.Universitat de Múrcia. Dpto. Geografia.

SECRETÀRIA: Dra. Dª. MARÍA JOSÉ PASTOR ALFONSO. Professora Titular d'Universitat. Universitat d'Alacant. Dpto. Humanitats Contemporànies.

VOCAL: Dra. Dª. ROSA MARÍA YAGÜE PERALES. Professora Titular d'Universitat. Universitat de València. Dpto. Economia Aplicada.

17/06/2019
Primera fase de preinscripció. Curs 2019-20

 

La primera fase de preinscripció estarà operativa entre el 15/9/2019 i el 30/9/2019

17/04/2019
Formulari per a baremación de publicacions

 

S'ha habilitat el formulari per a baremación de publicacions on es pot incloure publicacions relacionades amb la tesi: articles, llibres, capítols de llibres i comunicacions.

Ací tens l'enllaç: Formulari per a baremación de publicacions

 

 

 

Doctorat Interuniversitari en Turisme


Universitat d'Alacant
Edifício Instituts Universitaris
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9551

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464