Saltar apartados

Departament de Sociologia I

ÚLTIMA HORA

16/05/2018
VII JORNADA DE SOCIOLOGIA DE L'EDUCACIÓ. Què significa ser mestra i mestre avui? Reflexions sobre els reptes de la professió docent.

Divendres que ve, 18 de maig, en el saló d'actes de la Facultat d'Educació, tindrà lloc la VII JORNADA DE SOCIOLOGIA DE L'EDUCACIÓ. Què significa ser mestra i mestre avui? Reflexions sobre els reptes de la professió docent. Participaran els mestres César Bona i Mª Carmen Díez Navarro així com les professores de música Eva Coves, Elena Cremades i Vanesa Belmonte amb una interessant proposta educativa. Aquesta Jornada pretén ser un espai de reflexió compartida sobre la tasca d'ensenyar, de ser mestra i mestre, en una escola cada vegada més orientada a la productivitat i menys a la reflexió profunda sobre el sentit del saber i sobre el plaure d'aprendre a ser...

14/05/2018
I Jornades Internacionals sobre Recerques Doctorals en Sociologia

Els pròxims dies 15 i 16 de maig el Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant celebrarà les I Jornades Internacionals sobre Recerques Doctorals en Sociologia. L'objectiu d'aquestes Jornades és que la pròxima generació de doctores i doctors tinguen un espai de trobada en el qual poder comunicar, compartir i debatre els seus projectes de tesi doctoral. Podran assistir totes aquelles persones que s'inscriguen a través dels formularis disponibles en la web de les Jornades, i en general qualsevol persona que puga estar interessada, sent les Jornades d'especial interès per a l'alumnat de grau, màster, doctorat i directors de tesis. L'aforament es veurà limitat a l'espai disponible en el lloc de celebració. - Pàgina web per a informació i inscripcions: http://www.dsoc1.ua.es/i-jids/

03/05/2018
LA PROFESSORA MARÍA JIMÉNEZ DELGADO, NOVA DIRECTORA DEL DEPARTAMENT DE SOCIOLOGIA I. ANTONIO MUÑOZ GONZÁLEZ, NOU SECRETARI ACADÈMIC.

En les eleccions celebrades el 3 de maig de 2018, la professora María Jiménez Delgado ha sigut triada directora del Departament de Sociologia I, en rebre de forma unànime el suport dels membres del Consell de Departament. En la mateixa sessió, la directora electa ha proposat com a secretari acadèmic al professor Antonio Muñoz González.

03/05/2018
L'Alfàs del Pi rep als nostres companys Diana Jareño Ruiz i Pablo de Gracia Soriano com a investigadors d'AEDIFICATIO International Working Group

Dissabte passat 21 d'abril es van presentar a l'Alfàs del Pi els principals resultats del projecte "Recerques sobre les ciutats de costa: l'Alfàs del Pi. Antropización i atomització del seu model urbanístic cap a un nou paradigma, territori d'innovació saludable i regeneració urbana", elaborat pel grup de recerca AEDIFICATIO de la Universitat d'Alacant, dirigit per Antonio Jiménez.

El projecte s'ha dissenyat i executat per un equip internacional (Alacant, Milà i Nova York) de sociòlegs, arquitectes, urbanistes i enginyers civils i en telecomunicacions, amb una aposta ferma per la transdisciplinariedad.

Diana Jareño Ruiz i Pablo de Gracia Soriano van compartir amb la ciutadania, amb l'equip de govern local i amb els mitjans de comunicació, els principals resultats del projecte, a propòsit del Diagnòstic Sociodemogràfic del Municipi i el Taller Participatiu de Paisatge Natural i Sociocultural.

La recerca realitzada contribueix a dissenyar i planificar estratègies de futur perquè l'Alfàs del Pi siga un municipi saludable i un exemple de territori europeu. El treball realitzat, ha servit per a dotar de rigor acadèmic i investigador a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada (EDUSI) de l'Alfàs, tal com va afirmar el seu alcalde, Vicente Arques.

Foto 1       Foto 2

20/03/2018
IV Congrés Internacional de Turisme Residencial

Aquest Congrés té com a objectiu la difusió i l'intercanvi dels coneixements i de les recerques que en l'actualitat s'estan realitzant des de la perspectiva de l'urbanisme turístic en general i del turisme residencial en particular.

Se celebrarà en la Universitat d'Alacant (Espanya) els dies 13, 14 i 15 de setembre de 2018.

09/03/2018
Eleccions a l'Adreça del Departament

En reunió del Consell de Departament de Sociologia I de data 1 de març de 2018, s'ha aprovat la convocatòria d'eleccions a l'Direcció del Departament.

La informació del procés electoral es publicarà en el tauler d'anuncis i en la següent pàgina web.

01/03/2018
RAUL RUIZ CALLADO TRIAT DEGA DE LA FACULTAT DE CIENCIES ECONOMIQUES I EMPRESARIALS DE LA UA

Volem felicitar al nostre company Raúl Ruiz Callado perquè el passat 26 de febrer va ser triat Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant. També, ens gustaria agrair-li el treball, la passió i l'esforç que ha dedicat a la seua labor com a Director del Departament de Sociologia I. Simpre ha actuat amb honradesa i valentia a l'hora de prendre decisions i ha tingut capacitat de lideratge en totes les situacions, a més d'una generosa voluntat de consens quan les circumstàncies ho requerien. S'ha mostrat proper, amable i comprensiu amb tots nosaltres quan hem acudit a ell. Et desitgem que abastos tots els èxits que mereixes.

Raúl, vam seguir caminant junts.

 

Proclamació de Degà electe

08/03/2018
III Jornades internacionals de sociologia de la Violència

Divendres que ve 16 de març, a partir de les 9.30, tindran lloc les III Jornades internacionals de Sociologia de la Violència. Les jornades se celebraran en el saló d'actes de l'aulari II i se centren en l'anàlisi i la intevención en casos de violència juvenil. Comptaran amb la presència de Laurent Mucchielli, director de l'observatori regional de la delinqüència i els contextos socials de la Universitat d'Aix-Marsella i de les experiències professionals del grup unitat familiar i dona de la policia nacional i del centre de convivència educativa Alacant gestionat per la Fundació Amigó.

05/02/2018
Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant 2018

El 9 de març de 2018 la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, en col·laboració amb el Departament de Sociologia I i el Departament de Sociologia II, celebra el Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant. En aquesta edició es compta amb la participació del sociòleg i matemàtic noruec, Johan Galtung, especialista en investigació sobre la pau i els conflictes socials, i de Cristóbal Torres Albero, president del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Luis Navarro Ardoy, professor de la Universitat Pablo de Olavide, acompanyat a la guitarra per Ñato Méndez, completen la jornada amb un esdeveniment de divulgació lúdica de la disciplina, sota el títol "Sociologia en el bar: una aproximació sonora" (SOC & BEERS).

09/02/2018
II Congrés Internacional de Sociologia i Antropologia del Turisme

Els pròxims dies 1 i 2 de març de 2018 se celebra en la Universitat d'Alacant l'II Congrés Internacional de Sociologia i Antropologia del Turisme. Més de 200 professors i joves investigadors procedents de 12 països intercanviaran troballes i reflexions sobre els aspectes socials i culturals vinculats al turisme. El comitè organitzador agraeix a tots els companys l'ajuda que han prestat per a difondre aquest esdeveniment

13/02/2018
PROFESSORS DEL DEPARTAMENT PUBLIQUEN ARTICULE EN REVISTA D'IMPACTE

 

Els professors Antonio Aledo Tur, Hugo García-Andreu i Guadalupe Ortiz acompanyats per José Andrés Domínguez-Gómez de la Universitat d'Huelva han publicat en la revista Water Alternatives (2018) 11(1): 125-141.JCR, Factor d'Impacte 2,5 Q1
l'article Discourse analysis of the debat on hydroelectric dam building in Brazil
L'articule està disponible en obert en la web de la revista i en Research Gate.

L'article analitza els discursos de diferents grups d'interès sobre la construcció de represas en Brasil.la conclusió més interessant és que tots els grups comparteixen una mateixa lògica discursiva (estiguen a favor o en contra) i tan sol els directament afectats introdueixen nous arguments (de tipus emocional) que no són compartits per la resta de grups i que per tant "no existeixen" en el debat entorn de la construcció de represas.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464