Saltar apartados

Departament de Sociologia I

HISTÒRIC DE NOTÍCIES: 

ÚLTIMA HORA

22/03/2019
L'INVESTIGADOR FELIPE SÁEZ (UNIVERSITAT DE LA FRONTERA, XILE) FINALITZA LA SEUA ESTADA EN EL DPTO.

Sota la tutela del professor Antonio Aledo, el sociòleg Felipe Sáez, doctorant en Ciències Socials de la Universitat de la Frontera (Temuco, Xile), va realitzar una estada de dos mesos en el Departament de Sociologia I. En aquest temps es va integrar ràpidament en la dinàmica de l'equip de doctorands en Sociologia del Medi ambient format per Pablo Aznar, Emilio Climent, Iker Jimeno, Marilia Natacha de Freitas i Vinicius Genaro. En aquest sentit, va aprofitar la seua estada per a compartir i discutir les troballes de la seua tesi, aprofundir en la possibilitat de futures col·laboracions i gaudir de bons moments que han deixat petjada en el conjunt de l'equip. En el seu comiat va voler enviar-nos el seu agraïment amb aquestes paraules pel temps compartit: "Benvolguts col·legues i amics: A través d'aquest humil missatge, volguera agrair-los a vostès el càlid acolliment que han tingut amb mi en aquests mesos que he estat residint a Alacant. Ho he passat de meravelles".

22/03/2019
ESTHER MEDINA SANTANA S'INCORPORA Al DEPARTAMENT DE SOCIOLOGIA I COM A INVESTIGADORA PREDOCTORAL.

El Departament de Sociologia I incorpora al seu equip, com a investigadora predoctoral, a Esther Medina Santana. Gràcies a l'obtenció d'una beca FPU del Programa Propi del Vicerectorat de la Universitat d'Alacant, desenvoluparà la seua recerca doctoral entorn de l'aplicació de l'enfocament CPTED (Crime Prevention Through Environmental Design) en l'àmbit educatiu.

18/03/2019
El prof. Juan Manuel Sáez ha realitzat una estada de docència en la Universitat de Lima

El Prof. Juan Manuel Sáez ha impartit diversos tallers i conferències en la Universitat de Lima (Perú) en el marc d'una estada internacional Erasmus+ CA107. Les activitats dutes a terme van ser un taller per a docents, un curs per a alumnes de postgrau i una reunió de treball amb l'Institut de Recerca de la Universitat de Lima, dirigit per la Dra. en Sociologia Mª Teresa Quiroz Velasco. El contingut de totes les activitats ha girat entorn de la metodologia de l'Anàlisi de Xarxes Socials i un recent estudi dut a terme pel Prof. Sáez sobre les relacions de les 50 principals empreses peruanes, les seues relacions de poder econòmic i la posició estructural dels directors d'aquestes empreses.

Foto 1     Foto 2     Foto 3

13/03/2019
Presentació de llibre: Health, Wellbeing and Sustainability in the Mediterranean City: Interdisciplinary Perspectives

El dijous 14 de març de 2019 a les 12:30 hores es durà a terme la presentació del llibre Health, Wellbeing and Sustainability in the Mediterranean City: Interdisciplinary Perspectives, editada per Antonio Jiménez (UA) i Jaime Lloret (UPV), i publicada per la prestigiosa editorial Routledge. Aquesta obra, producte d'un treball de recerca interdisciplinari dut a terme per universitats espanyoles, europees i americanes, compta amb la participació dels nostres companys de Departament, Diana Jareño Ruiz, Pablo de Gracia Soriano i María Jiménez Delgado. Per a l'acte, que se celebrarà en la Biblioteca del Departament, comptarem amb la presència del Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Raúl Ruiz Callat, del Catedràtic de Sociologia Benjamí Oltra i Martín de los Santos, que ha realitzat el pròleg d'aquest treball, i Antonio Jiménez Delgado, Investigador Principal del projecte.

05/03/2019
CONFERÈNCIES DE RAÚL ZIBECHI EN LA UNIVERSITAT D'ALACANT ELS DIES 11, 12 I 13 DE MARÇ DE 2019

Els pròxims 11, 12 i 13 de març s'oferirà un seminari estructurat en tres conferències sota el títol "Dinàmiques de canvi i moviments socials". Les sessions, complement de la formació del Màster d'Innovació Social i Dinàmiques de canvi, estan obertes al públic i compten amb exposicions del professor i dinàmiques participatives dels assistents, amb documents de treball disponibles per a la seua lectura prèvia a les sessions.

05/03/2019
El professor Arturo Vallejos Romero (Universitat de la Frontera, Xile) visita el Departament

El professor Arturo Vallejos Romero (Universitat de la Frontera, Xile) ha realitzat una breu estada en el Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant. El professor Vallejos ha dut a terme les següents activitats durant la seua estada: - Seminari de 4 hores de durada sobre Teoria Sociològica del Risc i Riscos Socials i Naturals a Xile, dins del Grau de Sociologia de la UA. - Conferència a acadèmics i alumnes de postgrau de la Unitat Mixta sobre Recerca Social en Riscos Socials i Ambientals. - Reunió amb investigadors del Departament de Sociologia I de la UA per al disseny de publicacions científiques conjuntes. - Reunió amb l'adreça del Departament de Sociologia I de la UA per a dissenyar futures accions d'intercanvi i producció acadèmica.

21/02/2019
Tesi Doctoral d'Andrea Dettano

Títol de la Tesi: Polítiques socials i consum: una lectura des de les emocions

Dirigida per: Juan Antonio Roche Cárcel i Angélica de Sena

21/02/2019
Tesi Doctoral d'Aldana Boragnio

Títol de la Tesi: Menjar en l'oficina: pràctiques del menjar i emocions de dones treballadores en l'àmbit de l'administració pública nacional argentina

Dirigida per: Juan Antonio Roche Cárcel i Adrián Óscar Scribano

08/02/2019
I Cicle Internacional de Seminaris Doctorals en matèria Soci-ambiental

Durant el mes de febrer se celebrarà l'I Cicle Internacional de Seminaris Doctorals en matèria Soci-ambiental. Les dates i ponències són: - Dijous 7 de febrer (15:30 a 18:30) - Dijous 14 de febrer (15:30 a 18:30) - Dijous 28 de febrer (15:30 a 18:30) Lloc de celebració: Biblioteca del Departament de Sociologia I (2ª Planta Edifici Ciències Socials) Dirigeix: Antonio Aledo Organitza: Departament de Sociologia I

22/01/2019
III Trobada de la Xarxa Internacional de Sociologia de les Sensibilitats (RedISS)

Data: Alacant 9 de març 2019.

Lloc: Seu de la Universitat d'Alacant a Alacant, Ramón y Cajal, 1 (Alacant)

Directors: Adrián Scribano (CONICET-Universitat de Buenos Aires) i Juan A. Roche Cárcel (Universitat d'Alacant)

Programa preliminar en pdf

02/11/2018
XIII Congrés Español de Sociologia

La Federació Espanyola de Sociologia (FES) ha engegat el XIII Congrés Español de Sociologia sota el lema "Societats en la cruïlla, compromisos de la sociologia". Tindrà lloc entre el 3 i el 6 de juliol de l'any 2019 en el Campus de Tarongers de la Universitat de València. En aquesta ocasió participen com co-organitzadors el Departament de Sociologia i Antropologia Social i l'Associació Valenciana de Sociologia.

Constitueix el principal esdeveniment de la sociologia espanyola: conferències, simposiums i més de 40 de grups de treball relacionats amb totes les especialitats de la Sociologia que analitzen múltiples aspectes del món social. El termini per a la presentació de propostes de comunicació en el Congrés està obert fins al dia 31 de desembre.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464