Saltar apartados

Departament de Sociologia I

ÚLTIMA HORA

04/04/2017
II Congrés Internacional de Sociologia i Antropologia del Turisme
Iniciem la trucada per a presentar comunicacions en l'II Congrés Internacional de
Sociologia i Antropologia del Turisme, la celebració del qual tindrà lloc en la Universitat de
Alacant els dies 1 i 2 de març de 2018. Aquesta trucada està vigent des de l'1 d'abril fins al
30 de juny de 2017 i s'associa a una tarifa %u201Cràpid-pagament%u201D de la qual poden beneficiar-se
els qui, després de l'acceptació de la seua proposta d'abstract, s'inscriguen abans de l'1 d'octubre.
Tota la informació la poden trobar detallada és nostra web:
Els investigadors, professors, estudiants i qualsevol altra persona interessada a presentar
troballes i/o debatre i intercanviar opinions sobre les interaccions que es produeixen
entre el turisme, la cultura i els canvis socials seran molt benvinguts. En aquest sentit, el
congrés té una clara vocació interdisciplinària.
27/03/2017
Arranca el projecte per a l'elaboració d'un Diagnòstic Territorial per al foment de l'ocupació a Guardamar, Torrevella i el Pilar de la Foradada

El Departament de Sociologia I està treballant en un projecte que té com a objectiu l'elaboració d'un Diagnòstic Territorial per al foment de l'ocupació en els municipis de Guardamar del Segura, Torrevella i el Pilar de la Foradada. Va arrancar el dia 1 de març amb la celebració d'una reunió de la Comissió de Coordinació de l'estudi en la qual l'equip investigador del departament va explicar als assistents els objectius, la metodologia i la calendarización del procés. Ha sigut encarregat per l'Ajuntament de Guardamar del Segura i està finançat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF). Aquesta actuació està emmarcada dins de l'Acord Territorial d'Ocupació que van subscriure els responsables dels tres municipis i els agents socials a l'octubre de 2016.

23/03/2017
II Jornades internacionals de Sociologia de la Violència

El pròxim 7 d'abril a partir de les 9.30 hores, en el Saló de Graus de la Facultat de Dret, tindran lloc les II Jornades internacionals de Sociologia de la Violència. Enguany comptaran amb la presència de Laurent Mucchielli, director de l'Observatori Regional de la Delinqüència i dels Contextos Socials de la Universitat d'Aix-Marsella. A més hi haurà altres comunicacions que tractaran diverses manifestacions de la violència exercida pels adolescents com la violència de gènere en les parelles de joves, les agressions de menors als seus progenitors i l'assetjament escolar.

Programa

22/03/2017
SEMINARI " FACTORS ASSOCIATS A L'APARICIÓ DE LA VIOLÈNCIA FILIE-PARENTAL: UNA APROXIMACIÓ SOCIOLÒGICA".

Divendres que ve 24 de març tindrà lloc la presentació de les conclusions de la recerca realitzada per José Abdón Palma Durán en els jutjats de menors d'Alacant. Aquesta presentació va dirigida als treballadors dels equips tècnics dels jutjats, funcionaris de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives així com jutges i fiscals. Aquesta recerca s'ha realitzat gràcies a la signatura d'un acord entre aquesta Conselleria i el Departament de Sociologia I i ha permès la utilització d'informació procedent dels informes tècnics creats en casos de menors denunciats pels seus pares per violència dins de la llar.

 

Foto 1   Foto 2

20/02/2017
Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant 2017

El 17 de març de 2017 la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, en col·laboració amb el Departament de Sociologia I i el Departament de Sociologia II, va a celebrar el Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant. El programa d'aquesta edició se centra en l'educació i inclusió social i es comptarà amb la participació d'Alejandro Portes, catedràtic emèrit de la Universitat de Princeton, catedràtic de recerca de la Universitat de Miami, membre de l'Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units i ex-president de l'Associació Americana de Sociologia.

02/03/2017
S'inicia el procés de renovació del Consell de Departament

S'informa que en la reunió de Consell de Departament celebrada en el dia d'ahir, s'ha aprovat la convocatòria d'elecció a Consell de Departament de Sociologia I dels col·lectius de PDI sense vinculació permanent (no doctor) i personal investigador en formació, Estudiants i PAS.

La informació del procés electoral es publicarà en el tauler d'anuncis i en la pàgina web del Departament.

20/02/2017
JORNADA ESCOLAR: IMPACTE EN L'EDUCACIÓ, LA SALUT I LA SOCIETAT
 • Data: 4 de març de 2017.
 • Hora: de 9.45 a 14.00.
 • Lloc: Centre de Congressos 'Ciutat d'Elx'.
 • Col·laboren: Observatori Sociològic de l'Educació (OBSOEDU) de la Universitat d'Alacant. Institut de Bioingeniería de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Departament de Ciències Socials i Humanes de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant. Centre de congressos 'Ciutat d'Elx'.
 • Tríptic de la Jornada.
20/02/2017
Estudi comparatiu sobre percepció de factors de risc psicosocial en dues mostres -mexicana i espanyola- de treballadors en institucions de salut

A partir del mes d'octubre de 2016, el Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb el Departament d'Estudis Organizacionales de la Universitat de Guanajuato, desenvolupa el projecte "Estudie comparatiu sobre percepció de factors de risc psicosocial en dues mostres (mexicana i espanyola) de treballadors en institucions de salut". Aquest projecte té com a finalitat identificar els factors de risc psicosocial presents en l'àmbit laboral de dos grups de treballadors del sector de la salut a través de dos instruments, una guia d'entrevista i el 'Qüestionari de Clima Organizacional d'Institucions de Salut (CCOIS, Guevara-Sanginés et al)'. Açò permetrà conèixer àrees d'oportunitat o formes de treball la rèplica del qual promoga ambients de treball saludables.

08/02/2017
Lliura Premi Extraordinari de Doctorat a la professora María Jiménez Delgado

En el Solemne acte de celebració del dia de Sant Tomás d'Aquino, la professora María Jiménez-Delgado va rebre el Premi Extraordinari de Doctorat. Així mateix la tesi doctoral va rebre l'accésit del XXIII Premi "Victoria Kent" de Recerca Feminista de la Universitat de Màlaga en 2013. Publicacions derivades de la tesi: %u201CDiscursos interculturals i pràctiques asimilacionistas: algunes contradiccions en el sistema educatiu espanyol" en Convergència. Revista de Ciències Socials, nº 71 i "Sóc musulmana a la meua manera". Religiositat, espiritualitat i laïcisme de les joves estudiants musulmanes, en Feminisme/s, nº 28.

25/01/2017
I Congrés Internacional online sobre Economia, Empresa i Societat

El Departament de Sociologia I, juntament amb altres institucions acadèmiques, col·labora en la primera edició del Congrés Internacional online sobre Economia, Empresa i Societat. Aquesta activitat científica tindrà lloc entre el 24 i 28 d'abril del 2017.
Més informació i inscripcions: http://www.3ciencias.com/economia/

23/12/2016
Visita tècnica Fira Internacional de Turisme (FITUR) 2017

Data: 20 de gener de 2017

Destinataris: estudiants del grau en Turisme, del doble grau en Turisme i Administració i direcció d'empreses (TADE) i grau en Sociologia.

19/12/2016
Conferencia "Processos demogràfics i canvis urbans"

El pròxim 21 de desembre de 2016, d'11 a 13 hores en el saló d'actes de l'edifici Germà Bernàcer, l'investigador del Centre d'Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona Antonio López Gai impartirà la conferencia "Processos demogràfics i canvis urbans" en el marc de l'assignatura Teoria de la població deº 2 curs del grau en Sociologia. Organitzen: Raúl Ruiz Callat (Departament de Sociologia I) i Juan David Sempere Souvannavong (Departament de Geografia Humana).

09/12/2016
Tesi doctoral d'Ana Lúcia Frezzatti Santiago

Ana Lúcia Frezzatti Santiago, alumna del programa de doctorat Empresa, Economia i Societat, que va realitzar una estada d'estudis doctorals en el nostre departament durant el segon semestre de 2015, va defensar brillantment el 5 de desembre de 2016 en el Centre Universitari FEI-Sao Paulo la seua tesi doctoral Llicència social per a operar. Relació de l'empresa amb la comunitat social. Criteris d'influència per a la concessió de la LSO.
Els seus directors ha sigut el Prof. Antonio Aledo (Sociologia I- UA) i el Prof. Jacques Demajorovic (FEI).
Aquesta tesi s'ha realitzat en règim de co-tutela internacional.

01/12/2016
Seminari sobre l'assetjament laboral com a realitat social i repte legal

L'EURLE celebra l'1 de desembre de 2016 un seminari titulat "Assetjament laboral: realitat social, repte legal", la inscripció del qual és gratuïta fins a completar l'aforament del saló d'actes del Centre Cívic i Social d'Elda. En la sessió, que comença a les 17:00 hores, participaran com a ponents el doctor David Montoya, professor titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat d'Alacant, el doctor Jorge Rabasa, fiscal cap de l'Audiència Provincial d'Alacant, i Juan Manuel Sáez, professor associat de Sociologia de la Universitat d'Alacant. El professor Juan Manuel Sáez exposarà la seua ponència titulada "Estudi i prevenció de l'assetjament laboral des de l'anàlisi de xarxes socials". Es tracta de la utilització de la metodologia de l'Anàlisi de Xarxes Socials (ARS) en la detecció d'estructures organitzatives febles i actors sobre els quals es puga exercir l'assetjament laboral tenint en compte variables com els fluxos d'informació, l'asilamiento o la falta de cohesió grupal.

Díptic (PDF)

01/12/2016
Conveni cooperació educativa amb la Federació Espanyola de Sociologia (FES)

 

La Universitat d'Alacant ha subscrit, a instàncies de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i el Departament de Sociologia I, un conveni de cooperació educativa que permetrà als estudiants del Grau en Sociologia, entre uns altres, realitzar pràctiques externes en la Federació Espanyola de Sociologia (FES). La FES és la societat científica de la sociologia espanyola que congrega, d'un o una altra manera, a més de 3.000 sociòlegs espanyols. És membre de l'Associació Europea de Sociologia (AQUEIXA), de la International Sociological Association (ISA) i col·labora estretament amb associacions de sociologia d'altres països i organismes internacionals en l'àmbit de les ciències socials.

18/11/2016
II Fòrum del IUIEG: Investigar en gènere per a millorar l'educació
 • La necessitat social i acadèmica d'aportar coneixements sòlids en els quals recolzar propostes educatives que facen avançar la igualtat és, a dia d'avui, inqüestionable. Aquest II FÒRUM DEL *IUIEG: INVESTIGAR EN GÈNERE PER A MILLORAR L'EDUCACIÓ, respon així al compromís de l'Institut d'Investigació d'Estudis de Gènere de la Universitat d'Alacant amb els estudis en Educació i Gènere, i es planteja com a objectius fonamentals els de analitzar i explicitar els biaixos de gènere tant en el sistema educatiu com en els àmbits socials, contrarestar-los amb intervencions i propostes educatives, i, en general, *visibilizar les eines metodològiques i instrumentals, qualitatives i quantitatives, que ens permeten realitzar estudis i investigacions, anàlisis diagnòstiques i propostes d'actuació en relació amb la igualtat de gènere en l'àmbit educatiu.
 • Data: 30 de novembre i 1 de desembre de 2016
 • Lloc: Saló d'Actes de la Facultat d'Educació
04/11/2016
Jornada "Situació Actual del Mercat Immobiliari: Reptes i Expectatives"

Data: 17 de novembre de 2016

Lloc: Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la U.A.

27/10/2016
X Seminari Hispà Argentí: %o201CLa crisi de les democràcies representatives. Nous camins%o201D
 • Data: 16 i 17 de novembre de 2016 (dimecres i dijous) de 16,00 a 21,00 h
 • Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Calle Sant Fernando, 40
 • Informació i inscripció: centro.benedetti@ua.es
 • Adreça: Claudio Lizárraga, Degà de la Facultat d'Humanitats i Ciències, Universitat Nacional del Litoral, Santa Fe, Argentina; José Manuel Canales Aliende, Catedràtic de Ciència Política i de l'Administració de la Universitat d'Alacant; i Juan A. Roche Presó, Professor Titular de Sociologia de la Cultura i de les Arts, Universitat d'Alacant
10/10/2016
Convocatòria de professors contractats temporals (DOCV 07.10.16)

Resolució de 3 d'octubre de 2016, de la universitat d'alicante, per la qual es convoquen a concurs places de personal docent i investigador en règim de contractació laboral per al curs 2016/2017

Cos al que pertany la plaça: Professor Associat (DC00335)

Àrea de Coneixement: Sociologia

Departament: Sociologia I

16/09/2016
Lliurament de distinció al professor Benjamí Oltra en el Solemne Acte d'Obertura del Curs Acadèmic 2016 - 2017 del 15 de setembre de 2016