Saltar apartados

Departament de Sociologia I

HISTÒRIC DE NOTÍCIES: 

ÚLTIMA HORA

21/05/2020
Oberta la preinscripció per al Màster Universitari en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi

¡Us esperem! La imperant necessitat d'incorporar al mercat professionals capaços de diagnosticar, orientar i dirigir processos de canvi a través de la innovació, justifica la posada en marxa del postgrau en innovació social i dinàmiques de canvi, orientat a la formació de persones expertes en aquesta matèria, i proporcionant la capacitació necessària per a posar en marxa projectes reals d'innovació, aplicables tant a la realitat empresarial i comercial, en l'àmbit industrial, com a la millora i canvi de les institucions i serveis de l'administració pública i del tercer sector. Tota la informació sobre el Màster pot consultar-se ací, i les persones interessades que vulguen preinscriure's poden fer-ho emplenant aquest formulari. La Facultat d'Econòmiques continua atenent consultes en master.economiques@ua.es. A més, l'Oficina d'Informació de la Universitat d'Alacant assessora sobre beques i ajudes oferides per la nostra institució.

18/05/2020
Cossos i emocions en risc. Empiria. Revista de Metodologia de Ciències Socials.

Número monogràfic co-coordinat pel professor del Departament de Sociologia I, Juan A. Roche Cárcel i pel professor de CONICET (L'Argentina), Adrián Scribano. En el número hi ha un article d'aquest mateix professor sobre imatges d'immigrants.

15/05/2020
Prisma Social publica una investigació de Raúl Ruiz Callado i Olga Seco Sauces

Al costat de la investigadora Olga Seco Sauces (Fundació Jiménez Díaz i Universitat Autònoma de Madrid), el professor Raúl Ruiz Callado ha publicat l'article "Les malalties rares en la xarxa. Oportunitats i reptes organitzacionals en la societat digital" en Prisma Social Revista de Ciències Socials (Q3 SJR 0.157). En ell es mostren els resultats d'un estudi sobre l'ús de tecnologies digitals per part d'organitzacions sanitàries i de pacients amb malalties rares (ER), a partir d'una mostra d'hospitals i d'associacions de persones afectades.

14/05/2020
Lliure Els camins de modernització dels artistes d'Alacant des de 1950

Acaba d'eixir d'impremta el llibre, editat pel professor del departament Juan A. Roche Cárcel, Els Camins de modernització dels artistes d'Alacant des de 1950. Del refugi interior i l'exili exterior a la globalització. Està publicat per la Universitat d'Alacant i la Instituciò Alfons El Magnànim. El disseny de la portada és de l'artista Jesús Zuazo i prologuen el llibre el President de la Generalitat i el Rector de la Universitat d'Alacant. El llibre està dedicat a l'investigador d'art Lorenzo Hernández Guardiola i té 366 pàgines i nombroses fotos en color. En ell, han participat més de 20 acadèmics o crítics relacionats amb l'art, d'Alacant, València, Madrid, Andalusia.

06/05/2020
Diana Jareño Ruiz i Pablo de Gracia Soriano coediten el número especial de la RASE sobre COVID-19

Els nostres companys Diana Jareño Ruiz i Pablo de Gracia Soriano, membres de l'Equip Editorial de la Revista de Sociologia de l'Educació (RASE), participen en la publicació d'un número especial de la revista sobre el COVID-19.

Amb el títol %u201CEducar en època de confinament: la tasca de renovar un món comú%u201D, aquest monogràfic arreplega aportacions de Manuel Fernández Esquinas (President de la Federació Espanyola de Sociologia), Leopoldo Cabrera, Marta García-Lastra, Aina Tarabini, Rafael Feito Alonso, Delia Langa-Rosat, Jesús Rogero-García, Vicent Garcia Martínez, Carles Hernàndez Coscollà i Francesc Jesús Hernàndez Dobon.
Aquest número especial també arreplega un conjunt d'entrevistes realitzades per l'Equip Editorial de la RASE a actors clau en el marc educatiu i context actual: estudiants, famílies, equips directius, professorat, representants sindicals i un Centre Rural Agrupat.

04/05/2020
El Professor Col·laborador Honorífic Pablo de Gracia Soriano desenvolupa un Observatori de Sociologia del Temps en el seu projecte de tesi doctoral

El projecte de tesi doctoral de Pablo de Gracia Soriano, dotat amb la beca ministerial FPU del Govern d'Espanya i dirigit pels Catedràtics Sr. Ramón Ramos Torres (Universitat Complutense de Madrid) i D. Benjamí Oltra i Martín dels Sants (Universitat d'Alacant), incorpora un Observatori de Sociologia del Temps amb tres eines analítiques que configuren un plantejament estratègic i innovador en aquesta disciplina.
L'Observatori, així com el conjunt del projecte, se centra en una metodologia mixta, recolzada en la conjunció de tècniques d'investigació quantitatives i qualitatives, com són els documents personals, les entrevistes en profunditat, els relats biogràfics, l'enquesta i tècniques basades en Big Data.
En tractar-se d'un Observatori amb caràcter permanent, la plataforma on-line està en obert i qui ho desitge pot participar en qualsevol moment a través de les activitats que en ella s'arrepleguen. Actualment, hi ha tres activitats: %u201CMinirelato sobre estils de vida%u201D, %u201CEstils i ritmes de vida en imatges%u201D i %u201CQüestionari sobre estils de vida i vivències sociotemporales%u201D.

Les dues primeres resulten especialment útils per a les i els docents que treballen temes relacionats, ja que permeten que el professorat puga fer ús en les seues sessions d'aquestes activitats, i després disposar de les dades obtingudes per a realitzar les seues pròpies anàlisis i avaluacions a partir del plantejament inicial de la plataforma. Es pot obtenir més informació en el lloc web, o a través d'aquest formulari.

01/04/2020
Antonio Aledo publica en la revista Energy Research & Social Science (IF 5.525)

El Professor Antonio Aledo, juntament amb Arturo Vallejos, que recentment va realitzar una estada de recerca en el nostre departament, han publicat l'article In transitions we trust? Understanding citizen, business, and public sector opposition to wind energy and hydropower in Xile en la revista Energy Research & Social Science (vol 67, 2020) indexada en JCR amb un factor d'impacte de 5.525. En aquest article, els autors discuteixen la rellevància de la confiança dels ciutadans, les empreses i el sector públic en la gestió de riscos en relació amb els conflictes soci-ambientals sobre les energies renovables a Xile.

01/04/2020
Antonio Aledo i José Andrés Domínguez publiquen en Springer

El Professor Antonio Aledo juntament amb José Andrés Domínguez (UHU), bon amic i col·laborador del Departament, han publicat el capitule Soci-Emotional Reasons and Loyalty to Mass Tourism Destinations dins del llibre Regional Intelligence (Vaz, E. 2020) en la prestigiosa editorial Springer. En aquesta capítol, els autors demostren la rellevància de factors emocionals i socials en la valoració que els estiuejants fan de les seues destinacions turístiques massificades. Aquest treball participa d'una innovadora línia d'interpretació de les destinacions de masses allunyada d'enfocaments basats més en prejudicis ideològics que en dades empíriques i recerques sòlides.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464