Saltar apartados

Departament de Sociologia I

HISTÒRIC DE NOTÍCIES: 

ÚLTIMA HORA

24/05/2019
ESTHER MEDINA SANTANA, MEMBRE DEL CONSELL DE DEPARTAMENT

En les eleccions convocades el 27 de març de 2019, la nostra companya Esther Medina Santana ha eixit triada per a representar al PDI sense vinculació permanent (no doctor) i personal investigador en formació en el Consell de Departament de Sociologia I.

22/05/2019
COMMON GOOD FIRST

Esdeveniment "THE & SPANISH EUROPEAN PERSPECTIVE AND COMMON GOOD FIRST" Trobe en la Universitat d'Alacant el 22 de maig de 2019.

Més informació

10/05/2019
Seminari Internacional Permanent de Sociologia: Diàlegs amb l'alteridad

Dijous que ve, 16 de maig ens visitarà el professor de sociologia i estudis urbans de Tòquio, IWANAGA Shinji qui participarà en el SEMINARI amb la ponència:

Playing a Part in the New Creation of Mutual Benefit through Market Transactions: Towards a Continental Market Virtue as a Social Telos"

Programa

12/04/2019
I Seminari Transdisciplinar d'Innovació Social - 9 de maig de 2019

El pròxim 9 de maig se celebrarà, en el Saló de Graus de la Facultat d'Econòmiques i Empresarials, l'I SEMINARI TRANSDISCIPLINAR D'INNOVACIÓ SOCIAL. El programa, que iniciarà a les 10 del matí, ha sigut especialment dissenyat per a il·lustrar els processos de cooperació entre disciplines en l'àmbit de la innovació i el canvi social. Si vols conèixer projectes reals i explorar què pots aportar a aquest tipus d'iniciatives com a professional: ¡t'esperem!.

10/04/2019
ÁNGELA DE MIGUEL RUPÉREZ, IN MEMORIAM

Ángela de Miguel Rupérez, després d'una llarga malaltia, va morir ahir. Catedràtica d'Escola Universitària en l'àrea de coneixement de Teoria i Història de l'Educació, Ángela es va adscriure al nostre antic Departament de Ciències Socials i de l'Educació l'any 1986 i ha sigut una persona molt volguda per tots nosaltres. Descanse en pau.

08/04/2019
Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant

L'11 d'abril celebrem el Dia de la Sociologia en la seua edició de 2019. Comptarem amb Rosa Cobo, una taula redona sobre participació social i experiències professionals, i dues conferències internacionals sobre gènere. Per una Sociologia compromesa, ¡participa!

04/04/2019
VI Jornades sobre Metodologies d'Avaluació d'Impacte Social

Del 8 al 12 d'abril tindran lloc les VI Jornades Internacionals sobre Metodologies d'Avaluació d'Impacte Social. Aquestes comptaran amb la participació d'experts, investigadors i doctorands de diferents universitats nacionals i internacionals especialitzats en el camp del canvi i l'impacte social.

  • Data: del 8 al 12 d'abril
  • Programa
  • Dirigeix: Antonio Aledo Tur
  • Contacte: pablo.aznar@ua.es
04/04/2019
LA PROFESSORA ELENA LLORCA S'INCORPORA COM A DOCTORANDA DEL DEPARTAMENT DE SOCIOLOGIA I

La professora Elena Llorca s'incorpora, com a doctoranda, al Departament de Sociologia I. El projecte "Anàlisi del missatge jurídic en Internet en l'era de la desinformació" ha rebut el suport del Programa Propi del Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement per al foment de la R+D+I en col·laboració amb empreses. Les tasques de recerca, amb una durada de 36 mesos, han sigut finançades amb 30.600 euros, la qual cosa permetrà enriquir el procés d'indagació i augmentar l'àrea d'impacte de les conclusions.

04/04/2019
VIII Jornada de Sociologia de l'Educació - Seminari Internacional de Gènere

El pròxim 8 d'abril de 2019 se celebrarà el Seminari Internacional de Gènere: Masculinitats i pràctiques d'intervenció amb homes en matèria de violència i educació, coincidint amb la VIII Jornada de Sociologia de l'Educació. El lloc de celebració serà el Saló d'Actes de l'Edifici Germà Bernàcer, i comptarem amb les ponències de: Sra. Mar Venegas, Sra. Concepción Torres, D. Ricardo Ayllón, D. Ismael Ocampo, Sra. Nura Kayal i D. Oriol Ríos. La trobada s'organitza entorn de diverses sessions que tractaran aspectes com les teories de gènere des de la Sociologia, els marcs legals, teòrics i institucionals, els programes d'intervenció amb homes i el paper de l'educació per a promoure el canvi social a través de les recerques de gènere i masculinitats. Per a obtenir el certificat d'assistència, les persones interessades hauran d'emplenar el formulari disponible en aquest link ¡Us esperem!

Programa en PDF

03/04/2019
SEMINARI INTERNACIONAL PERMANENT DE SOCIOLOGIA: DIÀLEGS AMB L'ALTERIDAD

El divendres, 5 d'abril, ens visitarà Zvi Bekerman, professor d'Antropologia de l'Educació i Director del Centre Melton de la Universitat Hebrea de Jerusalem. Els seus principals interessos són l'estudi de la identitat cultural, ètnica i nacional, inclosos la negociació dels processos identitaris durant les trobades formals i informals en contextos d'aprenentatge. Té una interessantíssima producció científica en aquest sentit.

Algunes de les seues publicacions en aquesta línia inclouen: Silberman-Keller, D.; Bekerman, S.; Giroux, H.A.i Burbules, N. (2008) Mirror Images: Popular Culture and Education, Berna: Peter Lang; Bekerman, Z.(2016) The Promise of Integrated, Multicultural, and Bilingual Education: Inclusivament Palestinian-Arab and Jewish Schools in Israel, Oxford: Oxford University Press; Bekerman, Z. i Zembylas, M. (2017) Psychologized language in education: Denaturalizing a regime of truth, Nova York: Palgrave Macmillan.

https://huji.academia.edu/zvibekerman

Iniciarem amb ell un seminari que en aquest cas versarà sobre dos dels seus treballs: The Promise of Integrated and Multicultural Bilingual Education i Psychologized Language in Education

  • Hora: De 10.30 a 13.30 h
  • Lloc: Biblioteca del departament de Sociologia I
  • Organitza: Observatori Sociològic de l'Educació (OBSOEDU) del departament de Sociologia I

Inscripció per a obtenir certificat: https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsc2h-ekdjpsir-2iyzny-r3nqxyxsfy4q4b1-kxsehk3b1nqg/viewform

03/04/2019
PRESENTACIÓ DEL LLIURE AVALUACIÓ D'IMPACTE SOCIAL

Presentació del lliure Avaluació d'Impacte Social. Teoria, Mètode i Casos, coordinat pels professors Antonio Aledo i J. Andrés Domínguez-Gómez. Aquest llibre, amb vocació de manual, arreplega el treball de 20 anys d'experiència en casos espanyols, llatinoamericans i africans. Sobre aquesta experiència s'ha construït un progressiu desenvolupament teòric i metodològic.

  • Data: Dijous, 11 d'abril de 2019, a les 20:00h.
  • Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant
29/03/2019
CONFERÈNCIA:"LA INNOVACIÓ Al SERVEI DEL DESENVOLUPAMENT SOCIOECONÒMIC SOSTENIBLE"

La conferència es realitzarà a càrrec del Sr. Alan Hofman, Director de la Unitat de Col·laboració Empresarial amb Llatí Amèrica de l'Agència d'Innovació d'Israel. Explicarà el funcionament de l'entitat i parlarà del present ecosistema entre innovació empresarial, desenvolupament sostenible i capital humà. Així mateix explicarà els processos que han permès la consolidació d'iniciatives d'innovació i emprendimiento i quins són els desafiaments actuals.

27/03/2019
S'INICIA EL PROCÉS DE RENOVACIÓ DEL CONSELL DE DEPARTAMENT

S'informa que en la reunió de Consell de Departament celebrada avui, s'ha aprovat la convocatòria d'elecció a Consell de Departament de Sociologia I dels col·lectius de PDI sense vinculació permanent (no doctor) i personal investigador en formació, Estudiants i PAS.

La informació del procés electoral es publicarà en el tauler d'anuncis i en la pàgina web del Departament.

02/11/2018
XIII Congrés Español de Sociologia

La Federació Espanyola de Sociologia (FES) ha engegat el XIII Congrés Español de Sociologia sota el lema "Societats en la cruïlla, compromisos de la sociologia". Tindrà lloc entre el 3 i el 6 de juliol de l'any 2019 en el Campus de Tarongers de la Universitat de València. En aquesta ocasió participen com co-organitzadors el Departament de Sociologia i Antropologia Social i l'Associació Valenciana de Sociologia.

Constitueix el principal esdeveniment de la sociologia espanyola: conferències, simposiums i més de 40 de grups de treball relacionats amb totes les especialitats de la Sociologia que analitzen múltiples aspectes del món social. El termini per a la presentació de propostes de comunicació en el Congrés està obert fins al dia 31 de desembre.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464