Saltar apartados

Departament de Sociologia I

HISTÒRIC DE NOTÍCIES: 

ÚLTIMA HORA

28/07/2020
SEXENNIS DE TRANSFERÈNCIA

La professora María José Rodríguez i el professor Antonio Aledo han obtingut el sexenni de transferència en aquesta primera convocatòria del Ministeri. És important ressaltar que tan sols el 41,88% dels expediente presentats han obtingut avaluació positiva.

28/07/2020
NOU CONTRACTAT PREDOCTORAL FPU EN EL DEPARTAMENT

José Javier Mañas ha obtingut un contracte predoctoral per als pròxims quatre anys de Formació de Professorat que atorga el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Cal ressenyar que amb una puntuació de 82.54, Jose Javier ha tingut la qualificació més alta de la llista de Ciències Socials quedant, per tant, el número 1 entre els més de 7.000 aspirants per a un Contracte Predoctoral. José Javier realitzarà la seua tesi doctoral sota la direcció dels professors Guadalupe Ortiz i Antonio Aledo. Es de destacar que en un xicotet departament de sociologia, com el nostre, comptem amb dos FPUs que estan en el top de la llista nacional. Recordem que Pablo Aznar va obtenir el segon lloc en la seua convocatòria i, en aquesta José Javier, ha aconseguit la màxima puntuació.El nostre Departament ha d'estar content i orgullós que aquests alumnes de marcada excel·lència acadèmica ens hagen triat per a realitzar el seu període predoctoral entre nosaltres. Enhorabona José Javier.

22/07/2020
José Abdón Palma-Durán en l'I Fòrum internacional de Pensament social 2020

El professor de departament José Abdón Palma-Durán participarà en l'I Fòrum Internacional de Pensament Social, organitzat pel Centre Sociològic d'Estudis Llatinoamericans de la Universitat de Guayaquil (l'Equador). Les diverses trobades es desenvoluparan entre els dies 22 al 31 de juliol. En la taula sobre narcotràfic i violència, José Abdón abordarà la temàtica de la judicialización de la violència filie-parental a Espanya.

Cartell

13/07/2020
Juan A. Roche Cárcel és elegit President de la Comissió de Sociologia de les Emocions de la FES

El professor del Departament, Juan A. Roche Cárcel, és elegit President del Comitè de Sociologia de les Emocions de la FES (Federació Espanyola de Sociologia).

Resultat del procés electoral

08/07/2020
Els professors Tomás Mazón i Malena Fabregat, premis DocentiaUA

Durant el Solemne Acte de Clausura del Curs Acadèmic 2019/2020, celebrat l'11 de juny, es van fer lliurament dels reconeixements a l'excel·lència docent al professorat que ha obtingut la màxima qualificació en la primera edició del programa a l'avaluació de l'activitat docent (DocentiaUA).

Aquest assoliment s'aconsegueix després d'haver obtingut les màximes puntuacions combinant les quatre fonts d'informació del model: les enquestes d'opinió de l'alumnat, l'autoinforme sobre la pròpia labor docent, l'informe de les persones amb responsabilitat acadèmica (director o directora de departament i director de Centre), i un conjunt de 22 indicadors que cerquen valorar les activitats relacionades amb la docència, com el fet de dirigir treballs de fi de grau o de fi de màster o participar en els seus tribunals, dirigir tesis doctorals, haver realitzat estades de mobilitat, cursos formatius. Resumint: tot allò que forma part de l'activitat docent però que va més enllà de la mera impartició de les classes.

¡Les més efusives felicitacions per als nostres companys!

02/07/2020
Beques de Col·laboració d'estudiants en departaments universitaris per al curs acadèmic 2020-2021

 

Termini de lliurament de la documentació que sol·licita el Departament per a valorar el projecte:

fins a les 23.59 h. del 21 de setembre de 2020

02/07/2020
Tesi doctoral de Cristina Borlea
  • Títol de la Tesi: Estudie soci-iconogràfic sobre l'adquisició de capital social en la formació identitària d'un grup d'afeccionats al tango argentí a Romania
  • Dirigida per: Juan Antonio Roche Cárcel
25/06/2020
úmero número monogràfic en RBSE coordinat pel professor del Departament, Juan A. Roche Cárcel

El professor del departament Juan A. Roche Cárcel coordina un número monogràfic en RBSE (Revista Brasileira da Sociologia des Emoçaos) sobre Les imatges com a document social i utòpic de la modernitat.

18/06/2020
Coffee xat amb el Màster Oficial en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi

Una trobada informal amb professors i professores del màster on t'explicaran com serà el pròxim curs. Tindràs l'oportunitat de plantejar-los les teues preguntes sobre els continguts i l'estructura del programa i sobre el model DUAL de docència que té previst la Universitat d'Alacant. Participants Malena Fabregat Cabrera. Coordinadora del Màster Oficial en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi. Professora del Màster Raúl Ruiz Callado. Degà de la Facultat d'Econòmiques i Empresarials. Professor del Màster Clarissa Ramos Feijóo. Professora de Màster Francisco Francés García. Professor del Màster Pablo Martínez Rico. Ex alumne del Màster Quan Divendres, 19 de juny de 2020. 17.00 hores. On Online, Google Meet. Es proporcionarà a través d'e-mail un enllaç a la sessió el mateix dia de la trobada.

10/06/2020
Convocatòria de professors contractats temporals (DOGV 08.06.20)

Resolució de 2 de juny de 2020, de la Universitat d'Alacant, per la qual es convoquen a concurs places de personal docent i investigador en règim de contractació laboral per al curs 2020/2021

Cos al qual pertanyen les places: Professor/a Associat/ada (DC04792, DC04793, DC04794, DC04795 i DC04796)

Àrea de coneixement: Sociologia     Departament: Sociologia I

09/06/2020
Nou article sobre la creativitat del professor del departament Juan A. Roche Cárcel

El professor del departament, Juan A. Roche Cárcel, publica un nou article sobre la creativitat en anglès, Mythical Bases for a Sociological definition of the concept of creativity, in Trames. A Journal of Humanities and Social Sciences.

04/06/2020
La RASE publica una investigació sobre la segregació per gènere en la Formació Professional.

Els investigadors Javier Ortega, Danny Piciucchi, Raúl Ruiz Callado i Pablo de Gracia Soriano publiquen en la Revista de Sociologia de l'Educació (RASE) "La segregació per gènere en la Formació Professional (FP). Troballes i propostes a partir d'un procés participatiu de disseny de polítiques públiques de joventut a Ontinyent, València, Espanya", resultat d'una investigació per al diagnòstic i planificació del I Pla de Joventut d'Ontinyent. A partir del consens en l'actual existència d'una clara segregació per gènere en l'FP, es posen en relació tres idees-força, aprofundint en les causes, els efectes i les propostes que la joventut participant considera que han de programar-se per a revertir aquesta problemàtica. Es presenta una investigació desenvolupada des d'una perspectiva de gènere i des de la mirada de la joventut, amb un enfocament participatiu que permet la reflexió, el debat, la deliberació i el disseny bottom-up d'eixos estratègics per a l'execució de polítiques públiques.

28/05/2020
Raquel Huete participa en el Debat virtual: "El turisme, atrapat entre el COVID-19 i la recessió"

La pròxima trobada de Fòrum Futur, l'observatori d'investigació econòmica organitzat per Cinco Días amb el suport de Grup Santander, plantejarà els efectes en el turisme de la recessió produïda pel covid-19. La trobada es durà a terme el pròxim 28 de maig a les 16.00 h. i que comptarà amb la presència de Raquel Huete, professora del departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant, Inmaculada Benito, directora corporativa del Grup Iberostar. Nuria Montes, gerent de la patronal hotelera de Benidorm i Comunitat Valenciana. Santiago Carbó, catedràtic d'Economia de CUNEF i director d'Estudis Financers de Funcas. Fernando Fernández, professor d'Economia de IE Business School i Francisco Pérez, catedràtic d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i director deinvestigación de l'Ivie.

21/05/2020
Oberta la preinscripció per al Màster Universitari en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi

¡Us esperem! La imperant necessitat d'incorporar al mercat professionals capaços de diagnosticar, orientar i dirigir processos de canvi a través de la innovació, justifica la posada en marxa del postgrau en innovació social i dinàmiques de canvi, orientat a la formació de persones expertes en aquesta matèria, i proporcionant la capacitació necessària per a posar en marxa projectes reals d'innovació, aplicables tant a la realitat empresarial i comercial, en l'àmbit industrial, com a la millora i canvi de les institucions i serveis de l'administració pública i del tercer sector. Tota la informació sobre el Màster pot consultar-se ací, i les persones interessades que vulguen preinscriure-s'hi poden fer-ho emplenant aquest formulari. La Facultat d'Econòmiques continua atenent consultes en master.economiques@ua.es. A més, l'Oficina d'Informació de la Universitat d'Alacant assessora sobre beques i ajudes oferides per la nostra institució.

06/05/2020
Diana Jareño Ruiz i Pablo de Gracia Soriano coediten el número especial de la RASE sobre COVID-19

Els nostres companys Diana Jareño Ruiz i Pablo de Gracia Soriano, membres de l'Equip Editorial de la Revista de Sociologia de l'Educació (RASE), participen en la publicació d'un número especial de la revista sobre el COVID-19.

Amb el títol "Educar en època de confinament: la tasca de renovar un món comú", aquest monogràfic arreplega aportacions de Manuel Fernández Esquinas (President de la Federació Espanyola de Sociologia), Leopoldo Cabrera, Marta García-Lastra, Aina Tarabini, Rafael Feito Alonso, Delia Langa-Rosado, Jesús Rogero-García, Vicent Garcia Martínez, Carles Hernàndez Coscollà i Francesc Jesús Hernàndez Dobon.
Aquest número especial també arreplega un conjunt d'entrevistes realitzades per l'Equip Editorial de la RASE a actors clau en el marc educatiu i context actual: estudiants, famílies, equips directius, professorat, representants sindicals i un Centre Rural Agrupat.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464