Saltar apartados

Departament de Sociologia I

HISTÒRIC DE NOTÍCIES: 

ÚLTIMA HORA

20/10/2020
Estada d'Investigació Juan A. Roche Cárcel

Juan A. Roche Cárcel, estarà dos mesos com a professor convidat d'investigació en el Laboratoire de Changement Social et Politique, del Departament de Sciences Socials, de´l Université Paris 7 Diderot. Durant aquesta estada investigarà sobre les relacions de la crisi, la por a l'altre i el cinema de terror.

28/09/2020
ANTONIO ALEDO, CATEDRÀTIC DEL DEPARTAMENT

 

El passat 16 de setembre, el Prof. Antonio Aledo va obtenir la càtedra de Sociologia del departament de Sociologia I després d'una brillant i emotiva defensa del seu extens currículum acadèmic i del seu projecte d'investigació sobre impactes socials de la mineria a l'Amazònia brasilera. La Comissió Avaluadora va puntuar amb un 10 el seu defensa destacant la robustesa dels seus plantejaments teòrics i metodològics, la seua capacitat de treball, la internacionalització de les seues investigacions i els seus continus esforços en docència i formació de joves investigadors.
A l'acte van acudir nombrosos amics i col·legues que van acompanyar al Prof. Aledo en tan important moment de la seua carrera acadèmica.

22/09/2020
Comunicació i Societat publica una investigació de Raúl Ruiz Callado

Al costat de la investigadora Olga Seco Sauces (Fundació Jiménez Díaz i Universitat Autònoma de Madrid), el professor Raúl Ruiz Callado ha publicat en la revista Comunicació i Societat (Q2 SJR 0.36) l'article "Ús de la Web 2.0 en comunitats virtuals de pacients amb malalties rares a Espanya". En ell es mostren els resultats d'un estudi observacional sobre l'ús dels recursos de comunicació web 2.0 entre les comunitats virtuals de pacients amb malalties rares (ER). Es fa patent la utilitat d'aquestes comunitats en la satisfacció de les necessitats informatives i la millora de les condicions sociosanitàries dels seus membres.

14/09/2020
Nou article del professor Juan A. Roche Cárcel

El professor del Departament, Juan A. Roche Cárcel, publica en Sociétés. Revue dónes Sciences Humaines et Socials (creada per M. Mafesoli), l'article La coexistence de l´ amour romantic et confluent en Espagne.

11/09/2020
Tesi Doctoral de Juan Ferrer Marsal

Títol de la Tesi: Revolució científica del segle XX i la sociologia evolucionista. Una investigació sobre l'acció social racional

Dirigida per: Benjamí Oltra

Centre: Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials

10/09/2020
ESTADA D'INVESTIGACIÓ PREDOCTORAL DE FARHAT BEN ABDESSAMAD

Centre de procedència: Université de Tuis El Rajar

País: Tunísia

Període previst de l'estada: des del 8 de setembre fins al 31 d'octubre de 2020

Motiu de l'estada: Estada d'investigació predoctoral en la línia d'investigació de població i el canvi social.

08/09/2020
JUBILACIÓ DEL NOSTRE COMPANY TOMÁS MAZÓN

 

El primer de setembre de 2020, s'ha fet efectiva la jubilació del Prof. TOMÁS MAZÓN. Després d'una llarga vida laboral, concretament 56 anys i 7 mesos, dels quals quasi 30 va treballar en la consergeria i la recepció de tres hotels d'Alacant, i altres 28 anys com a Professor Titular d'Universitat en el nostre Departament, del qual durant diversos anys va ser el seu Secretari Acadèmic i director en funcions. Acaba de ser nomenat Professor Col·laborador Honorífic i continuarà amb la seua labor investigadora en turisme, tant des de la Universitat d'Alacant com des de de la Universitat Federal de Mines Gerais de la ciutat de Belo Horizonte (el Brasil).

07/09/2020
L'equip d'Antonio Aledo obté el màxim finançament per a projecte de Cooperació a Colòmbia

L'equip del professor Antonio Aledo obté el màxim finançament en la Convocatòria per a Finançar Projectes de Cooperació Universitària al Desenvolupament (CUD) de l'any 2020 del Vicerectorat de Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant. Aquest projecte ha sigut precedit per altres experiències de cooperació internacional entorn de projectes de la mateixa convocatòria desenvolupats en països com l'Equador, Gàmbia, el Brasil o Bolívia. El projecte es titula "Seminari per a la capacitació del professorat universitari en enginyeries en anàlisis del factor humà en projectes de desenvolupament", i serà desenvolupat en diverses ciutats de Colòmbia en col·laboració amb la Universitat Nacional de Colòmbia (seu Medellín) i la Universitat del Cauca amb un pressupost de 11.385€ . En el projecte, a més, participa la Profa. Guadalupe Ortiz i els investigadors Pablo Aznar, José Javier Mañas i Iker Jimeno.

07/09/2020
L'equip d'Antonio Aledo obté el màxim finançament per a projecte sobre turisme i COVID19

L'equip del professor Antonio Aledo obté el màxim finançament en la Convocatòria Urgent del Consell Social de la Universitat d'Alacant per al Foment de la I+D+i a fi de la Reactivació del Sector Turístic Post-Covid-19. Aquest projecte, dotat amb 9.000€, es titula "Disseny d'una Guia de Bones Pràctiques Soci-sanitàries en Habitatges Turístic-residencials (Guia DESTRALS)" i té com a principal objectiu dissenyar i difondre una guia soci-sanitària que ajuden a disminuir el risc de transmissió de la COVID-19 en allotjaments turístic-residencials de la Costa Blanca. En el projecte també participa la Profa. Guadalupe Ortiz i els investigadors Pablo Aznar o Iker Jimeno, així com investigadors d'altres disciplines com Victoria Tur, Alejandra Grisales o Panmela Soares.

02/09/2020
Nou article del professor Juan A. Roche Cárcel

El professor del departament, Juan A. Roche Cárcel, acaba de publicar, juntament amb el professor de la Universitat de Santiago, Ángel Enrique Carretero Pasín, l'article %u201CEvanescence. Time in Modern Plastic Art%u201D, en Fudan Journal of the Humanities and Social Sciences.

Article en PDF

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464