Saltar apartados

Departament de Sociologia I - Notícies publicades en Octubre, 2017

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Octubre, 2017
 • Dimarts, 31
 • 2017-09-23 Tesi de Xavier Mas Sempere

  Tesi doctoral de Xavier Mes i Sempere

  El 23 d´octubre de 2017 es va defensar amb èxit la tesi doctoral del Col·laborador Honorífic del Departament Xavier Mas i Sempere "La música clàssica contemporània: una perspectiva sociomusicològica". La tesi ha sigut dirigida pel Dr. Josep Martí Pérez (CSIC - Institució Milà i Fontanls) i pel Dr. Rafael Xambó Olmos (Universitat de València). El treball aborda la situació de la música clàssica contemporània en el nostre país. Analitza, per a açò, l'àmbit dels mitjans de comunicació, les discogràfiques i plataformes de streaming i els diferents actors socials (intèrprets, compositors, gestors, acadèmics, públics i orquestres i auditoris). La tesi opta a l'esment internacional del doctorat. Composició del tribunal: Dr. Juan Antonio Roche Cárcel (Universitat d'Alacant), president, Dra. Dafne Muntanyola Saura (Universitat Autònoma de Barcelona), secretària i Dr. Benoît Gibson (Universitat d´ Évora).

 • Dimarts, 10
 • 2017-10-08 Erasmus+ en Leuven

  La professora del Departament Pilar Gimenez García vas agafar en Leuven a un Erasmus+ d'intercanvi de bones pràctiques

  Pilar Giménez García, professora del departament de Sociologia I, ha participat des del 30 de setembre fins al 8 d'octubre en la ciutat belga de Leuven a una trobada internacional del programa Erasmus +: "From Peer to Peer, European Sc:hool to Be Bullying Free", del com és coordinadora. Durant els nou dies de la trobada tots els participants i socis del programa han compartit els seus programes i experiències en la prevenció del bullying en l'escola. Aquests socis són: Universitat de Coïmbra (Potugal), Universitat UC Leuven Limburg (Bèlgica), Action Synergy (Grècia), Inspectoratul Scolar Judetean (Romania), Europole (Itàlia), escola MAV-Telepi (Hongria) i l'Ajuntament d'Ibi. En aquesta trobada la professora Giménez ha presentat l'experiència desenvolupada pel Departament d'Educació de l'Ajuntament d'Ibi "0 Insults 0 Burles 0 Intimdación" que va ser premiat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies FEMP, l'any 2014.

 • 2017-10-17 Estudi Sociològic sobre la Joventut a Sant Vicent Foto 2

  Presentació de l'Estudi Sociològic sobre la Joventut a Sant Vicent del Raspeig. Mètode, Dades i Polítiques Emergents

  • Data i hora: 17 d'octubre de 2017 a les 11 hores. 
  • Lloc: Saló d'actes de l'edifici Germà Bernàcer.
  • El dimarts 17 d'octubre el sociòleg Raúl Carratalá, graduat en la Universitat d'Alacant, va presentar en el saló d'actes de l'Edifici Germà Bernàcer "Estudie Sociològic sobre la Joventut a Sant Vicent. Mètode, Dades i Polítiques Emergents", del que és autor. La recerca s'arreplega en un llibre publicat per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig. En ell s'exposen les característiques socioeconòmiques i demogràfiques que defineixen a la població entre 12 i 31 anys resident en aquest municipi. També es reflecteixen i analitzen les actituds i valoracions dels joves enquestats pel que fa als serveis i recursos que els ofereix el consistori, així com altres aspectes que tenen a veure amb els seus gustos i interessos. Igualment, es consignen dades procedents de l'explotació de fonts estadístiques oficials. L'estudi es va dur a terme com un treball de pràctiques externes curriculars, tutoritzades pel professor Raúl Ruiz, director del Departament de Sociologia I i moderador d'aquest acte. També van estar presentes la Vicerectora d'Estudiants i Ocupació de la Universitat d'Alacant, Nuria Vaig granar; l'alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar; el regidor de Joventut, Javier Martínez; i el secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí. Tots van destacar en la seua intervenció el magnífic treball realitzat per l'autor i van animar als estudiants presents a seguir el seu exemple.
  • Foto 1   Foto 2   Foto 3
 • Dilluns, 2
 • 2017-11-02 i 03 Lideratge i motivacio en la gestion de persones

  Lideratge i motivació en la gestió de persones. Trobada internacional sobre sociologia de les organitzacions i capital social.

  Data de realització: 2 i 3 de novembre de 09:00 a 21:00 hores.

  Seminaris GRATUÏTS.

  Reconeixement de 2 dréditos ECTS.

  Programa.   Preinscripció.

 • 2017-10-05 Conferència Vincenzo Ferrari

  Conferència Magistral - Professor Vincenzo Ferrari

  El dijous 5 d'Octubre ens visitarà a Alacant el Prof. D. Vincenzo Ferrari, actual director científic de l'Institut Internacional de Sociologia Jurídica d'Oñati, per a impartir la Conferència Magistral "Reptes per a la Sociologia del Dret en el Segle XXI". A la conferència seguirà el col·loqui "Constitucionalisme. Globalització. Societat digital. Respostes des de la Sociologia del Dret" a càrrec d'acadèmics experts en les matèries tractades. Lloc: Saló de Graus, Facultat de Dret Hora: 12h - 14h

   

  Enllaç al vídeo. Foto 1  Foto 2  Foto3  Foto4  Foto 5

 • 2017-10-02 Portada llibre Analisis sociologico amb documents personals

  MJ Rodríguez Jaume i JI Garrigós publiquen "Anàlisi sociològica amb documents personals".

  María José Rodríguez Jaume i José Ignacio Garrigós publiquen "Anàlisi sociològica amb documents personals" en la col·lecció Quaderns Metodològics, nº 57, del Centre de Recerques Sociològiques. En el text s'aborda fonamentalment l'ús científic de documents personals inobstrusivos, és a dir, aquells que han sigut escrits sense ser sol·licitats per investigador algun.

 • Tornar al tauler principal

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464