Saltar apartados

Departament de Sociologia I - Notícies publicades en Desembre, 2019

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Desembre, 2019
 • Dimecres, 18
 • 2019-12-12 Projecte Vega Baixa Renhace

  El Prof. Antonio Aledo participa en les primeres accions del Projecte Vega Baixa Renhace

  El professor Antonio Aledo participa en les Primeres Accions del Projecte Vega Baixa Renhace, del qual el Catedràtic de la UA, Jorge Olcina, ha sigut designat Comissionat. Després de les inundacions del passat mes de setembre, des de la Generalitat s'ha promogut el disseny participatiu i execució d'un Pla Integral de desenvolupament sostenible per al sud de la província d'Alacant. Les accions en les quals ha participat el professor Aledo han permès establir l'enfocament i punt de partida de l'anàlisi tècnica i social dirigit a promoure el consens sobre el futur de la Vega Baixa i identificar solucions que potencien el desenvolupament econòmic i social de la zona.

 • Divendres, 13
 • Yiddiz, Dilan

  ESTADA D'INVESTIGACIÓ DE DILAN YIDDIZ

  Centre de procedència: Sakarya University

  País: Turquia

  Període previst de l'estada: des de l'1 de novembre de 2019 fins a l'1 d'abril de 2020

  Motiu: Erasmus intermobilty

 • Dimarts, 10
 • 2019-12 International Council on Shared Parenting

  International Scientific Conference on Shared Parenting

  Els professors Rafael Alcázar i Raúl Ruiz Callado han assistit com a ponents convidats a la International Scientific Conference on Best Interest of the Child and Shared Parenting celebrada en la Universitat de Màlaga els dies 2 i 3 de desembre de 2019. La seua participació, afavorida per l'International Council on Shared Parenting (ICSP) i la Facultat de Dret de la universitat malacitana, ha consistit en la presentació dels resultats de la investigació que desenvolupen, en el Departament de Sociologia I, sota dues ponències titulades "Shared custody as a social construction in changing process" i "Social factors assessments in cases of shared custody disputed" i al costat d'experts de la talla d'Edward Kruk (University of British Columbia), Gerardo Meil (Universitat Autònoma de Madrid) o Lluís Flaquer (Universitat Autònoma de Barcelona).

 • Dijous, 5
 • 2019-11 Rolandia

  Iker Jimeno i José Javier Mañas culminen amb èxit la fase del treball de camp en Rolandia (el Brasil)

  Els investigadors José Javier Mañas i Iker Jimeno, investigadors de la línia de Sociologia Ambiental del Departament de Sociologia I, han desenvolupat durant el mes novembre, sota la direcció del professor Antonio Aledo, un diagnòstic participatiu en el municipi de Rolandia (Paraná). Aquesta investigació ha sigut promoguda per CODESE i ACIR, i té el total suport i col·laboració de la corporació municipal. Per a aquesta fase, s'ha comptat amb l'investigador local Vinicius Genaro (Universitat Estadual de Londrina), qui va realitzar una estada doctoral sota la direcció d'Antonio Aledo. Durant la investigació, s'ha comptat amb actors privats, institucionals i socials, en un total de 54 entrevistes en profunditat i 7 grups focals. La informació arreplegada durant el treball de camp permetrà realitzar un diagnòstic polièdric que servisca de base per a elaborar, en els pròxims mesos, el Màster Pla "Rolandia 2034", que guiarà el desenvolupament sustentable de la ciutat en els pròxims 15 anys.

 • Dilluns, 2
 • 2019-12 Science of the Total Environment

  Pablo Aznar i Antonio Aledo publiquen en Science of the Total Environment (Impact Factor: 5.727)

  L'article %u201CSocial vulnerability to natural hazards in tourist destinations of developed regions%u201D, escrit per Pablo Aznar-Crespo i Antonio Aledo en col·laboració amb Joaquín Melgarejo (Director del IUACA) ha sigut acceptat per a la seua publicació en el pròxim número de la revista Science of the Total Environment. Aquesta revista, pertanyent al primer quartil (Q1) del Journal Citation Report (JCR) amb un 5-Year Impact Factor de 5.727, és una de les més prestigioses a nivell mundial en el camp de les Ciències Ambientals. Aquest article suposa un nou resultat del grup d'investigació en Sociologia Ambiental del Departament sobre la incorporació de la Sociologia al camp de l'anàlisi i gestió dels riscos ambientals. Al seu torn, aquest treball constitueix la base teòric-conceptual del compendi de publicacions de la tesi doctoral de Pablo Aznar-Crespo.

 • Tornar al tauler principal

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
dsoc1@ua.es

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464