Saltar apartados

Departament de Sociologia I - Notícies publicades en Febrer, 2020

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Febrer, 2020
 • Dijous, 27
 • 2020-03-02 Solidaritat Internacional PV

  SEMINARI GESTIÓ D'EQUIPS PER A la TRANSFORMACIÓ SOCIAL A través DE L'ACCIÓ CULTURAL

  El Departament de Sociologia I comptaran amb la visita, dilluns que ve 2 de març, de Paloma Jiménez i Sara Collado, responsables de la direcció i gestió econòmica, respectivament, de l'ONGD SOLIDARITAT INTERNACIONAL PV. Durant la sessió es presentarà el projecte %u201CVents del Poble Sirià: Gestió d'equips per a la transformació social a través de l'acció cultural%u201D, que servirà com a guia per a il·lustrar els processos de gestació i posada en marxa d'iniciatives innovadores per al canvi social. L'activitat partirà d'un enfocament transdisciplinar per a, a través d'un seminari teoricopràctic, il·lustrar el procés creatiu i la seua gestió en les diferents etapes d'implantació.

  • Horari: 19.00 %u2013 20.30. %u2022
  • Data: 02/03/20 de 16.00 a 20.00
  • Lloc: Biblioteca Departament Sociologia I
  • Inscripció: fins al 1/03/20, en malena.fabregat@ua.es (PLACES LIMITADES)
  • Dirigit a: Estudiants de Grau, Estudiants de Doctorat i alumnat MISDIC.
 • Dilluns, 24
 • 2020-02 Premi de Tesi Doctoral

  La prof. Alba Navalón rep el Premi IVAJ 2018 a tesis doctorals

  La professora Alba Navalón ha obtingut el Premi IVAJ 2018 a tesis doctorals, concedit per l'Institut Valencià de la Juventut de la Generalitat Valenciana. La tesi doctoral "Pràctiques sexuals de risc en joves universitaris. Una investigació des de la sociologia de la salut", dirigida per Raúl Ruiz Callado, fa patent la necessitat de desenvolupar programes d'educació sexual i reproductiva que permeta una bona formació en aquesta temàtica. La investigadora proposa, a més, que els programes d'educació sexual i reproductiva s'implanten en les primeres etapes educatives.

 • Dimarts, 18
 • SEMINARIO SOBRE SOCIOLOGÍA DEL CONOCIMIENTO Y DE LA CIENCIA: CIENCIA Y VERDAD

  I SEMINARI SOBRE SOCIOLOGIA DEL CONEIXEMENT I DE LA CIÈNCIA: CIÈNCIA I VERITAT

  La Universitat d'Alacant, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, el Departament de Sociologia I i els membres del Theory Group tenen el gust de convidar-li al

  I Seminari sobre Sociologia del Coneixement i de la Ciència: Ciència i Veritat

  Que s'iniciarà el dia 25 de febrer a les 18.45 hores en el Saló de Conferències de la Seu de la Universitat d'Alacant (C/ Sant Ferran, 40, 03001, Alacant), amb la conferència de Don Cristóbal Torres Albero, Catedràtic de Sociologia i President del CIS durant el període 2016-2018, titulada:

  %u201CEn defensa de la racionalitat sociològica%u201D

  Li seguirà un diàleg entre José Antonio Rodríguez Díaz (Catedràtic de Sociologia de la UB), Luis Manuel Ayuso Sánchez (Professor Titular de la UMA) i Juan Ferrer Marsal (Professor Col·laborador Honorífic de la UA).

  El dia 26 a les 11.30 hores a la Biblioteca Max Weber del Departament de Sociologia I tindrà lloc una sessió de presentació del llibre Societat, Vida i Teoria (segona edició) publicat pel Centre d'Investigacions Sociològiques, així com la presentació de la Web del Theory Group a càrrec dels seus autors

 • Dimecres, 12
 • 2020-03-04 Seminario TAIS II

  II Seminari de Tècniques Avançades per a la Investigació Social: Anàlisi de Decisió Multicriteri

  El Departament de Sociologia I acollirà l'"II Seminari de Tècniques Avançades per a la Investigació Social: Anàlisi de Decisió Multicriteri (ADM)", impartit per Anna Maria Urgeghe, investigadora de la Universitat d'Alacant. Aquesta activitat dóna continuïtat al cicle de seminaris metodològics iniciat al desembre de 2019. En aquesta edició s'abordarà el maneig de la metodologia ADM mitjançant softwares especialitzats. Aquesta metodologia permet avaluar opcions estratègiques considerant un nombre variable de criteris. El seu caràcter integrat i sistemàtic permet racionalitzar processos decisionales vinculats a la gestió de problemes:

  • Data: 04/03/20 i 05/03/20 de 16.00 a 20.00
  • Lloc: GB/INF2 (Edifici Germà Bernàcer)
  • Inscripció: fins al 28/02/20, en pablo.aznar@ua.es
  • Dirigit a: Estudiants de Doctorat, Màster en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi i PDI del Dpto. de Sociologia I

  Direcció: Guadalupe Ortiz Noguera - Coordinació acadèmica: Pablo Aznar Crespo

 • Dimarts, 11
 • Gonzalez, Mariano

  MARIANO GONZÁLEZ CHOUCIÑO S´ INCORPORA AL DEPARTAMENT DE SOCIOLOGÍA I

   

  El 10 de febrer de 2020, Mariano González Chouciño s'ha incorporat al Departamento de Sociologia I com a investigador contractat predoctoral, després de ser seleccionat amb la major puntuació en la Convocatòria del Programa Propi del Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement de la Universitat d'Alacant 2018 [UAFPU2019-22]. Durant els pròxims tres anys, González Chouciño desenvoluparà la seua tesi doctoral sota la direcció del professor Raúl Ruiz Callado en la línia d'investigació de població i canvi social.

  Perfil :

  Mariano González Chouciño (Montevideo, 1995) és graduat en Sociología per la Universitat d'Alacant (Premio e xtraordinarioi Premi d'excel·lència acadèmica de l'alumnat universitari per la Generalitat Valenciana), diplomat en Desenvolupament Local i Innovació Territorial per la mateixa universitat (Premi Extraordinari) i Diplomat en Gestió de la Investigació i la Transferència de Coneixement per la Universitat Politècnica de València. En l'actualitat exerceix com a investigador contractat predoctoral a través del Programa Propi del V icerrectorado d'I nvestigación i Transferencia de Coneixement de la Universitat d'Alacant (2018).

  La seua activitat com a sociòleg comença en el Departamento de Sociologia I amb la concessió d'una Beca de Col·laboració per part del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport durant el curs 2016-2017, participant en investigacions, congressos i altres activitats vinculades al departament. Durant l'any 2019 va gaudir d'una beca professional en l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), col·laborant en la posada en marxa de l'Observatori Valencià de la Joventut com a organisme dedicat a l'obtenció de dades sobre joventut per al suport de les polítiques públiques.

  Actualment, desenvolupa la seua tesi doctoral sota la direcció del professor Raúl Ruiz Callado en les línia d'investigació en població i canvi social, formant part del Programa de Doctorat en Empresa, Economia i Societat de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant.

 • Dilluns, 10
 • Jimenez Cabello, Jose Manuel

  ESTADA D'INVESTIGACIÓ DE JOSÉ MANUEL JIMÉNEZ CABELLO

  Centre de procedència: Universitat de Granada

  Període previst de l'estada: des del 3 fins al 17 de febrer de 2020

  Motiu: La principal motivació per a acudir a la universitat d'Alacant i, concretament, al departament de Sociologia I són el seu reconeixement a nivell nacional i internacional. A més la meua línia d'investigació, centrada en els processos de divorci i assignació de custòdies, troba moltes similituds amb la de Població i Canvi Social d'aquest departament. Per això, crec que és una oportunitat valuosa poder conèixer aquesta institució i tractar amb investigadors i investigadores bastants reconeguts en l'àmbit del divorci i la custòdia dels fills.

 • Tornar al tauler principal

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464