Saltar apartados

Departament de Sociologia I - Notícies publicades en Maig, 2020

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Maig, 2020
 • Dijous, 28
 • 2020-05-28 El turisme, atrapat entre el Covid-19 i la recessió

  Raquel Huete participa en el Debat virtual: "El turisme, atrapat entre el COVID-19 i la recessió"

  La pròxima trobada de Fòrum Futur, l'observatori d'investigació econòmica organitzat per Cinco Días amb el suport de Grup Santander, plantejarà els efectes en el turisme de la recessió produïda pel covid-19. La trobada es durà a terme el pròxim 28 de maig a les 16.00 h. i que comptarà amb la presència de Raquel Huete, professora del departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant, Inmaculada Benito, directora corporativa del Grup Iberostar. Nuria Montes, gerent de la patronal hotelera de Benidorm i Comunitat Valenciana. Santiago Carbó, catedràtic d'Economia de CUNEF i director d'Estudis Financers de Funcas. Fernando Fernández, professor d'Economia de IE Business School i Francisco Pérez, catedràtic d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i director deinvestigación de l'Ivie.

 • Dimarts, 26
 • 2020-05-19 Abramkin Conference Moscow - foto 1

  El Departament de Sociologia I en l'Abramkin Conference Moscow

  El professor del departament José Abdón Palma, que desenvolupa la seua docència en el grau de criminologia, ha participat en la 6th Abramkin Conference celebrada a Moscou : "Resoliatization of setenced prisioners: practices, experiences and problems of the emergency of the situation of 2020", fòrum de reunió virtual de diversos professionals així com de professorat de diverses universitats russes. El professor treballa des de l'any passat en el desenvolupament d'un projecte Erasmus+ d'intercanvi de bones pràctiques juntament de la Universitat Estatal de Moscou.

  Foto 1     Foto 2

 • Dijous, 21
 • Master d'Innovacion Social i Dinamicas de Canvi

  Oberta la preinscripció per al Màster Universitari en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi

  ¡Us esperem! La imperant necessitat d'incorporar al mercat professionals capaços de diagnosticar, orientar i dirigir processos de canvi a través de la innovació, justifica la posada en marxa del postgrau en innovació social i dinàmiques de canvi, orientat a la formació de persones expertes en aquesta matèria, i proporcionant la capacitació necessària per a posar en marxa projectes reals d'innovació, aplicables tant a la realitat empresarial i comercial, en l'àmbit industrial, com a la millora i canvi de les institucions i serveis de l'administració pública i del tercer sector. Tota la informació sobre el Màster pot consultar-se ací, i les persones interessades que vulguen preinscriure-s'hi poden fer-ho emplenant aquest formulari. La Facultat d'Econòmiques continua atenent consultes en master.economiques@ua.es. A més, l'Oficina d'Informació de la Universitat d'Alacant assessora sobre beques i ajudes oferides per la nostra institució.

 • Dilluns, 18
 • 2020-05 Cossos i emocions en risc. Empiria. Revista de Metodologia de Ciències Socials.

  Cossos i emocions en risc. Empiria. Revista de Metodologia de Ciències Socials.

  Número monogràfic cocoordinat pel professor del Departament de Sociologia I, Juan A. Roche Cárcel i pel professor de CONICET (L'Argentina), Adrián Scribano. En el número hi ha un article d'aquest mateix professor sobre imatges d'immigrants.

 • Divendres, 15
 • 2020-04 Prisma Social publica una investigació de Raúl Ruiz i Olga Seco

  Prisma Social publica una investigació de Raúl Ruiz Callado i Olga Seco Sauces

  Al costat de la investigadora Olga Seco Sauces (Fundació Jiménez Díaz i Universitat Autònoma de Madrid), el professor Raúl Ruiz Callado ha publicat l'article "Les malalties rares en la xarxa. Oportunitats i reptes organitzacionals en la societat digital" en Prisma Social Revista de Ciències Socials (Q3 SJR 0.157). S'hi mostren els resultats d'un estudi sobre l'ús de tecnologies digitals per part d'organitzacions sanitàries i de pacients amb malalties rares (ER), a partir d'una mostra d'hospitals i d'associacions de persones afectades.

 • Dijous, 14
 • 2020-05-13 Llibre Els camins de modernització dels artistes d'Alacant des de 1950

  Lliure Els camins de modernització dels artistes d'Alacant des de 1950

  Acaba d'eixir d'impremta el llibre, editat pel professor del departament Juan A. Roche Cárcel, Els Camins de modernització dels artistes d'Alacant des de 1950. Del refugi interior i l'exili exterior a la globalització. Està publicat per la Universitat d'Alacant i la Instituciò Alfons El Magnànim. El disseny de la portada és de l'artista Jesús Zuazo i prologuen el llibre el President de la Generalitat i el Rector de la Universitat d'Alacant. El llibre està dedicat a l'investigador d'art Lorenzo Hernández Guardiola i té 366 pàgines i nombroses fotos en color. Hi han participat més de 20 acadèmics o crítics relacionats amb l'art, d'Alacant, València, Madrid, Andalusia.

  Portada i contraportada del llibre

 • Dimecres, 6
 • RASE COVID 19

  Diana Jareño Ruiz i Pablo de Gracia Soriano coediten el número especial de la RASE sobre COVID-19

  Els nostres companys Diana Jareño Ruiz i Pablo de Gracia Soriano, membres de l'Equip Editorial de la Revista de Sociologia de l'Educació (RASE), participen en la publicació d'un número especial de la revista sobre el COVID-19.

  Amb el títol "Educar en època de confinament: la tasca de renovar un món comú", aquest monogràfic arreplega aportacions de Manuel Fernández Esquinas (President de la Federació Espanyola de Sociologia), Leopoldo Cabrera, Marta García-Lastra, Aina Tarabini, Rafael Feito Alonso, Delia Langa-Rosado, Jesús Rogero-García, Vicent Garcia Martínez, Carles Hernàndez Coscollà i Francesc Jesús Hernàndez Dobon.
  Aquest número especial també arreplega un conjunt d'entrevistes realitzades per l'Equip Editorial de la RASE a actors clau en el marc educatiu i context actual: estudiants, famílies, equips directius, professorat, representants sindicals i un Centre Rural Agrupat.

 • Dilluns, 4
 • Observatori del temps

  El Professor Col·laborador Honorífic Pablo de Gracia Soriano desenvolupa un Observatori de Sociologia del Temps en el seu projecte de tesi doctoral

  El projecte de tesi doctoral de Pablo de Gracia Soriano, dotat amb la beca ministerial FPU del Govern d'Espanya i dirigit pels Catedràtics Sr. Ramón Ramos Torres (Universitat Complutense de Madrid) i D. Benjamí Oltra i Martín dels Sants (Universitat d'Alacant), incorpora un Observatori de Sociologia del Temps amb tres eines analítiques que configuren un plantejament estratègic i innovador en aquesta disciplina.
  L'Observatori, així com el conjunt del projecte, se centra en una metodologia mixta, recolzada en la conjunció de tècniques d'investigació quantitatives i qualitatives, com són els documents personals, les entrevistes en profunditat, els relats biogràfics, l'enquesta i tècniques basades en Big Data.
  En tractar-se d'un Observatori amb caràcter permanent, la plataforma on-line està en obert i qui ho desitge pot participar-hi en qualsevol moment a través de les activitats que en ella s'arrepleguen. Actualment, hi ha tres activitats: "Minirelato sobre estils de vida", "Estils i ritmes de vida en imatges" i "Qüestionari sobre estils de vida i vivències sociotemporals".

  Les dues primeres resulten especialment útils per a les i els docents que treballen temes relacionats, ja que permeten que el professorat puga fer ús en les seues sessions d'aquestes activitats, i després disposar de les dades obtingudes per a realitzar les seues pròpies anàlisis i avaluacions a partir del plantejament inicial de la plataforma. Es pot obtenir més informació en el lloc web, o a través d'aquest formulari.

 • Tornar al tauler principal

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464