Saltar apartados

Departament de Sociologia I - Notícies publicades en Març, 2020

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Març, 2020
 • Dijous, 12
 • 2020-03-12 Insaniyat

  José Abdón Palma i Raúl Ruiz Callado publiquen en francès en la revista Insaniyat

  Insaniyat. Revue Algeriénne d'anthropologie et de sciences socials ha publicat el treball "De la maison aux tribunaux. La judiciarisation de la violence dónes mineurs en Espagne", en el qual els professors José Abdón Palma i Raúl Ruiz Callado analitzen les conseqüències socials dels canvis legislatius que s'han produït al nostre país en matèria de violència filie-parental. Insaniyat, editada pel Centre de Recherche en Anthropologie Sociale et Culturelle (CRASC), és una revista de referència en l'àrea de les ciències socials al Magreb i el món francòfon.

 • Dimecres, 11
 • 2020-03-25 Trobades per al debat

  TROBADES PER Al DEBAT

   

  Des del departament de Sociologia I proposem un espai i un temps per a la trobada i el debat entre docents i investigadors, estudiants, becaris, investigadors convidats i públic en general amb la finalitat de compartir inquietuds socials i/o acadèmiques. Pretén ser un espai informal de diàleg, per això, l'únic requisit per a assistir i participar és voler dialogar: compartir i debatre sobre les qüestions que es proposen entre tots.
  És possible plantejar prèviament un tema amb el propòsit de fer una introducció i exposició d'aquest, i generar posteriorment un debat, o simplement acudir per a participar de la proposta que ja s'haja fet prèviament o que els assistents acorden el dia de la Trobada.
  Des de l'inici d'aquest curs hi ha hagut quatre Trobades en els quals s'han abordat diferents temes:
  1 - Trobada: “La Desigualtat” proposat per la professora María Jiménez Delgado
  2 - “La bretxa salarial de gènere” proposat pel professor Hugo García Andreu
  3 - “La (llei de la) violència de gènere” per la investigadora Esther Medina
  4 - “El canvi climàtic o el calfament global” pel professor Javier Ullán de la Rosa
  La 5a Trobada serà dimecres que ve, 25 de març a les 11.30 h.
  El tema serà sobre la imatge dels terroristes jihadistes a Espanya proposat per Pablo Gómez Pimpollo, graduat en Criminologia.
  6a Trobada: dimecres 29 d'abril d'11.30 a 13.30 h
  7é Trobada: dimecres 27 de maig d'11.30 a 13.30 h

  Us animem a participar i us esperem en la pròxima Trobada!

   

 • Dilluns, 9
 • Cartell Dia de la Sociologia 2020

  Dia de la Sociologia 2020

  El 23 de març celebrem el Dia de la Sociologia en la seua edició de 2020. En aquesta ocasió, tindrem la fortuna d'estar acompanyats/as per Inés Alberdi, que oferirà una conferència sobre la influència del moviment feminista en la transició espanyola. Comptarem, a més, amb una taula redona de professionals que aprofundiran en el desenvolupament professional del/a sociòleg/a. Si la teua passió és el social, ¡participa!.

 • 2020-02-27 Avaluació Impacte Social activitat agrícola Camp Cartagena

  AVALUACIÓ D'IMPACTE SOCIAL DE L'ACTIVITAT AGRÍCOLA EN EL CAMP DE CARTAGENA

  Els professors Antonio Aledo i Guadalupe Ortiz coordinaran la realització d'una Avaluació d'Impacte Social Estratègic a petició de la Comunitat de Regants del Camp de Cartagena, amb l'objectiu d'analitzar els efectes i sinergies de caràcter social, econòmic i cultural que la seua activitat agrícola exerceix sobre el territori. Els investigadors Pablo Aznar i José Javier Mañas formaran també part de l'equip de treball. El passat 27 de febrer va tenir lloc la presentació oficial d'aquest projecte, que tindrà una duració aproximada de 4 mesos.

 • Dijous, 5
 • 2020-03-17 Conferència en Col·legi de Sociòlegs del Perú

  EL PROF. JUAN MANUEL SÁEZ IMPARTIRÁ UNA CONFERÈNCIA EN EL COL·LEGI DE SOCIÒLEGS DEL PERÚ

  El pròxim dia 17 de març el professor del Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant, Juan Manuel Sáez, impartirà una conferència en el Col·legi de Sociòlegs del Perú sobre un estudi recent de les relacions de poder econòmic de les principals empreses peruanes que cotitzen en Borsa. Aquest estudi s'ha dut a terme a través de la metodologia de l'Anàlisi de Xarxes Socials, matèria que imparteix el professor Sáez en el Màster en Innovació Social i Dinàmiques del Canvi.

 • Dimarts, 3
 • logo UA

  El profesor colaborador Pablo Martínez Rico en la Winter School de India

  El nostre company Pablo Martínez Rico ha participat de manera exitosa com a docent en la Winter School (PROMIG), celebrada en La Universitat de New Delhi entre els dies 22 i 28 de febrer. Ha realitzat la seua labor educativa dins la secció Migration and Vulnerability.

 • Tornar al tauler principal

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464